Jump to content

Spolujízda, autostop

Recommended Posts

Tak jak jste na tom? Už někdo využil služeb různých portálů, ať už jako řidič nebo spolujezdec?

Kdysi jsem se zaregistroval do jednoho portálu, ale poptávka po cestách moc velká nebyla, bylo spíše víc řidičů co nabízelo cesty, takže pro mě přínos nula, jezdil jsem sólo.

Berete jinak stopaře (stopařky)?

Osobně neberu, jezdím nejradši sám. Navíc riziko s tím spojené, mi přijde docela velké.

Já stopaře bral, také jsem si vybíral. Většinou nějaké starší nebo mladé. Od té doby co jsem nabral jakousi smradlavou ženskou ze které šel cítil chlast, tak nic... větral jsem na full dalších 15km, než to vyčuchlo :lool: .

Pamatuji si, že cca 2 roky z5 jsme s otcem jeli večer domů z dušiček a na autobusové zastávce v jedné obci stopoval starý pán cca 75let. Tak jsme jej vzali. Ten člověk byl velmi příjemný a byl opravdu rád, že mu někdo zastavil. Říkal že čekal na autobus ale půl hodiny nic a že další půlhodiny stopoval. Pán bydlel v domově důchodců a auto prodal kvůli vysokému věku. chudák...

A jednou z nudy při cestě do zlína jsem nabral vyparáděnou kočku cca 50let. :lool: Paní byla nějaká kartářka a vědma, navíc silně věřící a můj dobrý skutek dokázala ocenit. Jela na přednášku nějakého svatého a nafasoval jsem náboženské obrázky nějakých svatých i patrona řidičů a řekla mi, že můj vůz bude chráněn před nehodami, pokud budu kartičky vozit v autě :lool: . Od té doby bouračka zatím žádná. Kartičky vozím pod stínítkem :lol:. Ač nejsem věřící, cesta byla zajímavá :D

Jedna z mých špatných zkušeností byla, když jsem v zimě v mrazech a v noci vzal nějakou ženskou s taškama. To jsem neměl dělat. Nemohl jsem se jí zbavit, cpala se ke mně domů, že mi dá a podobně, jen abych ji nechal u sebe přespat. Šeredná, stará byla a otravná jak svítiplyn. Fakt jsem ji musel vykopat z auta před dojezdem domů uprostřed Pardubic z auta prakticky násilím. A to je jen jedna ze špatných zkušeností.

Pamatuji ještě porevoluční doby, kdy byl autostop v pohodě a nebyly problémy. Ale postupem času už koncem devadesátých let jsem udělal několik špatných zkušeností a to jsem se už pak zařekl, že ne. Jen toho koho náhodou potkám a poznám jako známého, jinak ať si klidně třeba u tý silnice chcípne a shnije.

• 5 years later...