Jump to content

Long life

Tomas34

Recommended Posts

pouzivam LL2 a menich kazdych 15t km..moze to mať nejaky zly vplyv na chod auta?dakujem :)

Těžko, jen na peněženku :-)

Taky nechápu, pročolej co vydrží 30 000 km měnit po 15 000 km.

Mít tady těžký podmínky mrazy -40°C nebo jezdit po poušti, tak to chápu, ale u nás? :D

Vždyť i rally Paříž - Dakar měřila přes 15000 km a oleje tam neměnili-kromě oprav. A že tam ten motor dostával zabrat.

Co bys nám přál vidět? Koukám na olej při každé výměně, takže vím jak vypadá. Kdyby olej neměl šanci při normálním provozu (při nenormálním se interval sám zkracuje) 30k km vydržet, proč by to asi automobilky dělaly? Aby měly servisy práci? Je to jen snůška nepodložených pindů některých, co se jak píšeš pohybují kolem úprav...sice neví jak správně moderní motor upravit, ale hlavně že ví vše o oleji, jeho složení, degradaci a výměnách.

Naprosto souhlasím. Kdyby to mělo být i jen trochu "škodlivé" pro motor, proč by to automobilky povolovaly? Tím spíš, že i z cenového hlediska je to pro ně nevýhodné. Std olej by člověk měnil až dvakrát tak často, takže by si "jejich" servisy vydělaly daleko víc, ať už za olej nebo za jeho výměnu...

Třeba to dělá jako já, nenajezdí sice 30tis. km ale má ho tam dva roky tak ho vymění, a tak je to spravne, tak to ma byt :angry:

Přesně buď km nebo roky. Nemá cenu si interval zkracovat u LL na 15000km/1rok a u normálního oleje na 10000km/půl roku jak to někteří dělaj.

tak menim LL po 15tisicoch aa vzdy pozeram v akom je stave..a je na totalku cierny ako keby tam bol 30tisic..radsej to budem menit takto ako by sa mi malo dodrbať turbo..na predoslom aute som ho menil ked mi ukazovala kontrolka a turbo zacalo piskat dost skoro...na tomto aute to skusam takto a zatial je to pohode..uz tam mam 65tisic :huh:

Olej je černý po 1000km jak bota ( 5minut je málo :huh: ) a je dobře že je černý - je to znamení toho že pracuje jak má - tzn rozpouší a splavuje karbon. Pokud by byl čistý, tak to neznamená skvělý stav motoru, ale že olej neplní svoji funkci a motor se zrovna dobře zanáší karbonem... Každý motor i ten v nejlepším stavu produkuje karbon... to neznamená jeho opotřebení, to je vlastnost.

U benzínu olej tak rychle nezčerná a vypadá o něco lépe ale u ropáka je opravdu po pár Km jak říká

CorradoVR6: "...na totalku cierny ako keby tam bol 30tisic..."

Když jsem měnil tak jsem dal malinko nad rysku, měrkou jsem to tenkou hadičkou a velkou stříkačkou vysál, totál černota, ujeto asi 5 Km :palec:

• 3 months later...

Chlapi blížim sa k 75000 km a chcem skratit serv. interval na vymenu oleja na 15000 km. Mam dat LL III alebo nejaky iný. Doteraz som dával pri pravid. prehliadkach (30000, 60000 ) iba LL III Shell a Castrol. Tak prosim poradte dakujem. Keby bolo mozne aj nejaky online obchod s good olejami a cenami. Najlepsie na slovensku. Dakujem

Proč bys dával LL, když budeš mít pevné intervaly? Můžeš v pohodě dávat hustší a taky levnější olej.

Jinak po konzultaci s mým dvorním mechanikem v otázce spotřeby oleje taky zvažuju, zda nepřejít na pevné intervaly, byť se stále zastávám pohyblivých.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Guest chipmann

Zdar no přeprogramuj si to na pevné intervaly tzn. po 15tis km a stačí když budeš dodržvat specifikaci 5w-40 je jedno jakou použiješ značku

Edited by chipmann