Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

myslím že něco z kategorie výrobků tar remover, podle mýho smůla nebo asfalt nebude takovej rozdíl :) takže bych zkusil to a pak vyclayovat...

Jinak dal jsem dvě vrstvy Supernatural vosku i na vnitřní piano black dekory a navigaci a rozdíl je evidentní - zaprvé jdou mnohem jednodušeji setřít smítka prachu, hloubka lesku je mnohem vyšší a to i na přímém slunci, kde tahle varianta dekoru má trochu "problém".

Super nápad, o víkendu jsem myl auto zevnitř a měl jsem tam zbytek dodo vosku dal jsem dvě vrstvy na rámeček okolo columbuse a je to pecka, není to tak náchylný na otisky a vypadá to krásně, úplně ten rámeček září palec.gif

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

myslim ze neposkodi, zatial na tom mieste nepozorujem neaku zmenu laku :palec:

a dneska dorazila zasielka z DS :palec: musim pochvalit chalanov za snahu a ochotu :pivo:

objednane pred 10 dnami (3dni prevod penazi na ucet, a 5 dni cakanie na tovar zo zahranicia nakolko nemali skladom kyble) v piatok odoslane a dnes dorucene ku mne domov takze rychlost 100percent na to ze to slo z CR do SK :palec: takze som nadmieru spokojny z eshopom a celkovo aj z chalanmi nakolko sme si zoparkrat pisli mail alebo zavolali ohladne poradenia urcitych produktov :palec:

post-24319-0-74850900-1376936603_thumb.jpg

Upraveno uživatelem lumi
Odkaz ke komentáři

Panove potreboval bych poradit dve veci...

Za prve - co z tehle pripravku je lepsi na oziveni a zaroven impregnaci kuze

Chemical guis leather conditioner

Colour lock elephant sloni tuk na kuzi

Dodo juice super natural sealant

Autoglym leather care and balm

Za druhe - co je lepsi na ozivemi plastu

Autoglym vinyl & rubber care

Autoglym bumper and trim gel

Diky za pomoc!

Odkaz ke komentáři

Zdravim, rad uz bych dopral i neco interieru, mam sedacky z O2RS, takze asi pseudokuze:

acfotophpfoto2174124452.th.jpg

muzu i na ty cerny okraje pouzit vyse doporucovany Colourlock Lederreiniger stark 150 ml - silný čistič kůže, nebo byste doporucili neco jineho? Navic ten je pouze na cisteni, co pak pouzit na impregnaci/ochranu? A co pouzit na vnitrni cast sedacek, na tu brousenou sedou - co na cisteni(je tam flicek, kteryho se chci hodne zbavit) a nasledne impregnaci/ochranu a co na volant?

Diky za info a trpelivost.

P.S.: castecne se asi muj dotaz prekryva s KOKYNovym, tak snad... diky :palec:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Koukám, že se tu nějak nakupily dotazy, zkusím to vzít postupně:

Mára..00: Race 55 je přírodní vosk, můžeš ho klidně nechat déle schnout (min. 20-30 minut). Ono dost záleží i na teplotních podmínkách, v chladnu to bude trvat déle. Můžeš si udělat i test - když nanesený vosk lehce přejedeš prstem, neměl by se lehce setřít, nanesený film by měl být pevnější.

Kokyn: Na kůži, pokud chceš ultimátní kvalitu, vezmi sloní tuk :-) Velmi dobře bude fungovat Dodo a možná i CG.

Na plast z těchto 2 spíš Bumper Trim Gel. Pokud to ale nechceš dělat pořád dokola, kup si Dodo Trim Sealant a budeš mít min. na rok pokoj.

raym0n: Reiniger stark je možná až zbytečně silný. Pokud nejsou sedačky vyloženě zašlý, moc bych to s ním nepřeháněl. Pokud máš sedačky relativně čistý, můžeš zkusit na běžnou údržbu Valetpro Argus Leather. Ten sedačky lehce vyčistí a zároveň naimpregnuje v jednom kroku. Přes mou počáteční nedůvěru tahle věc funguje parádně.

Broušenou kůži bych ošetřil přípravkama na Alcantaru.

Na volant se mi nejvíc osvědčilo vyčištění čističem kůže a následně impregnace Gtechniq L1, který chrání proti otěru.

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem to tu psal dřív - já vzal na sedačky (mluvíme o zašlých světlých sedačkách) čistič koberců od ValetPro - plast jako plast. Stejně tak na tapecírungy. Jsou tu i fotky.

Na Range Rover používám kompletní program od Colourlocku + sloní tuk (tam je to o něčem jiném, tam se jedná skutečně o kvalitní kůži kvality/šarže windsor. Na to co máme ve škodovkách je to jen plácání drahých přípravků.

Koženka je plast a ten se ze svý podstaty láme. Je naprosto neprodyšnej, takže jakýkoliv přípravek se nemá šanci dostat skrze povrch. Kůže je jen uprostřed sedáku a na opěradle, navíc bídný kvality. A především má určitou maximální životnost!

Naproti tomu kůže na volantech je kvalitní a i tady používám v oktávce Colourlock + jejich ipregnace. Alcantara v RS je pravá alcantara, takže tady opravdu přípravky přímo na ní (pozor, alcantara není broušená kůže, jen její imitace, takže přípravkem na broušenou kůžu se buď zničí nebo se nestane vůbec nic).

Odkaz ke komentáři

#lumi: ja myslim, ze na 200%, s klukama v Brne jsme koupili Mikrovláknová utěrka HPP na stírání vody a moji O2 utrel aniz by se zapotil a bez jedineho zdimani... myslim si, ze by dal v pohode i dve, takze verim, ze mamut ti to vysaje s prehledem, ale jsem zvedav, co na to soray a Michi :palec:

//edit: neplanuje se nejaka myci seance v okoli Brna? At uz s pronajmem na mycce, nebo u nekoho na chalupe, rad bych se pricuil, vstupni poplatek samozrejmosti :pivo:

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Na druhou stranu... HPP je sice za pulku, ale ma jen 300g/m2, Microfiber Madness Dry Me Crazy ma 1220gr/m2. Ja ten HPP beru spis jako takovou investici do zacatku, kterou pak mozna nastriham na mensi na interier/alu, uvidime.

Dobrý nápad :palec:

Oktávku usuším jedním mamutem - přestože navoskováno nemám, musím nejdřív zregenerovat lak strojní leštičkou. Na druhý auto mi jeden nestačí, jen střecha je veliká jak půlka Okty. :) Navoskováno je. Druhá věc jsou různý fórky jako profilace a záhyby na karoserii, kde beru nějaký obyč mikrovlákno z Kiku (třeba na prahy nebo dosušení kolem světel, hranu kufru atd.)

Odkaz ke komentáři

No ten Dry me Crazy vypadá dobře, proč ho nevyzkoušet, pardon ale za mamuta takovou pálku opravdu Já nedám, jde mi o vysušení auta :D

SirMike-to trocha nechápu, proč bereš prahy a jiné záhyby jiným ručníkem a máš 50 ručníku na auto, to jako umyješ auto, vemeš vršek mamutem a prahy máš furt špinavé tak je utíráš něčím jiným? :blink: nerýpu jen se ptám :)

Upraveno uživatelem sm0g
Odkaz ke komentáři

No ten Dry me Crazy vypadá dobře, proč ho nevyzkoušet, pardon ale za mamuta takovou pálku opravdu Já nedám, jde mi o vysušení auta :D

SirMike-to trocha nechápu, proč bereš prahy a jiné záhyby jiným ručníkem a máš 50 ručníku na auto, to jako umyješ auto, vemeš vršek mamutem a prahy máš furt špinavé tak je utíráš něčím jiným? :blink: nerýpu jen se ptám :)

Nevím, jestli si úplně rozumíme. Mamut je poměrně rozměrnej ručník, navíc nasáklej i docela těžkej. Nějak si nedokážu představit tímhle obrem vytírat prahy a vůbec vnitřky dveří do sucha nebo třeba zrcátka, gril, prostě detaily. Prahy jsem "špinavý" (že bych musel mýt šamponem) snad ještě neměl, jen vytírám do sucha, protože těsnění dveří všechnu vodu neudrží + vosk. 50 nemám - mám dva mamuty a dvě mikrovlákna vyšší gramáže z Kik textilu na detaily. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ještě bych doporučil zahrnout do výběru bohužel často přehlížený Dodo Orange Plush. Má menší rozměr než Mamut, objemem a savostí je na tom podobně a je za podstatně nižší cenu... Já již 2 roky používám Dry Me Crazy a pokud se mi ho někdy podaří zničit, tak zkusím právě Orange Plush :)

Odkaz ke komentáři

Skoro v každém videu, nebo spíše v občasném videu mají násadu na tyč wapu, tu mám taky, ale když tím stříkají tak jen bílou pěnu a zalijí tím celé auto, následně to šmudlají a drhnou, chci se zeptat co to je za šampon, máte ho taky? Chtěl bych to vyzkoušet s tou nádobkou.. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...