Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Jen bych se tě chtěl zeptat, kdo ti prosím nadává, jak zde píšeš v posledním příspěvku a neradí. Podle mého ti nikdo nenadává, jen se ti snaží prostě dobře pomoci. A pochopil jsi to dobře, než-li ošulit celou proceduru na produktech, to bych radši koupil želvu s PTFE a každej měsíc ji převoskoval a máš to. Neber si to všechno zase tak osobně to je moje rada do života.

Odkaz ke komentáři

nenadavame ti, jen ti rikam, kup radsi lepsi veci a postup, zacni jen mytim a susenim, takze ti bdou stacit 3 veci jak rikal cubecnik, uvidis jak to prokoukne.

nasetri a kup veci z navodu na cisteni laku trebas, no a pak zase nasetri a poradny vosky

ja jdu konecne o vikendu udelat obe autaaaaa....i porsche asi navoskuju :)

Odkaz ke komentáři

Hlavně pokud si koupíš jen šampon a vosk, tak počítej s tím, že to auto dodrbeš :( Pokud chceš voskovat, tak je nutný mít lak naprosto čistej a na to je potřeba iron x a clay, protože pokud to nevyčistíš, tak si akorát tím bordelem, který ti samotnej šampón neumeje, to auto při voskování poškrábeš a budeš si moct nadávat ;) Takže moje rada pro chudýho studenta zní asi takto: pokud máš "jen" 1600,- co do toho chceš dát, tak si kup jak psal Vitto jen šampón, rukavici a ručník a začni šetřit, potom kup iron-x a clay, něco na leštění a vosk.

Když to jednodušše shrnu, tak pokud vynecháš iron-x a clay, tak voskování nemá absolutně smysl.

Odkaz ke komentáři

vittorio: no však o to se tu snažím :) . Vybrat něco nejlevnějšího, avšak nešetřit kde se nemá.

Jinak už na tu RS jsem hodně šetřil, tj asi jasný.

Jen mě tu všichni nádávají, místo toho aby mi poradili :D

Ručník a rukavici nějakou mám, ikdyž ne uplně profi. Ale stejně si myslím, že můžu usoudit, že nadprůměr. Takových bláznů je málo, neznám žádného osobně. :)

Chtěl bych zodpovědět aspoň tyhle 2 otázky.

Autoglym shampoo vs. glossworkz

Collinite 476s vs. XXX Hardcore Paste Wax

Na vánoce třeba koupím iron X a na nový rok ten clay a bude to základní komplet ne.

Do té doby třeba zjistím, že mě detailing nebaví.

Vy to vydíte zas uplně extrémisticky :lol: , jak to není dokonalé tak rači vůbec?

Jestli si myslíš, že ti tu nadáváme tak potom, by jsi neměl na nic ptát, když nedáváš kritiku.... Moje rada-žačal bych tím, že věci, které jsi doposud používal bych probtal a vyhodil a nebo bych je nechal na jiné auta. Koupil bych si rukavice(jednoho yetiho s dlouhým chlupem a jednu levnou syntetickou), mamuta (ručník) a šampon s carnaubou (za mě Raceglaze wash and wax). Hlavně nevoskuj bez prvního claye... já takhle zničil tenkrát lak sonaxem... A za tuhle start sadu dáš cca 1800,- - 2000,-.

Pak šetři, protože předtím, než auto navoskuješ musíš použít - irox, aplikátor na clay, clay, přípravu na vosk... což je taky raketa... :))

Odkaz ke komentáři

pridam sa aj ja z mojou radou ;) objednal som start sadu (od samponu az po vosk) vsetko vacsinou od dodo juice a vyslo to na nejakych 180€ ( ale bral som sampon 2x, lime prine 2x, a clay lubrikant 1L) cize keby to beries po jednom z kazdeho kusu ta to vyjde podstatne lacnejsie. predtym som umyval auto samponom od sonaxu a ked to mam porovnat s umytim supernaturalom je to sto a jedno. spotreba minimalna a maximalny lesk len po umyti !!! auto sa krasne leskne a to este nie je ani navoskovane. takze urcite by som dosetril a isiel radsej do lepsej kozmetiky kde v konecnom dosledku mas cistejsie auto za menej penazi kedze spotreba lacnych samponov je obrovska a neurobia to co lepsi sampon v malom mnozstve ;) a to nehovorim o clay a vosku vtedy je ten lesk neskutocny. tot asi moja rada :palec:

Odkaz ke komentáři

sakra lesticku chci taky, ale je mi lito za ni dat ty prachy kdyz ji vyuziju jen obcas :(

tak kdyz bych si tuhle vetu rikal taky, tak toho doma moc nemam :lol: (hlavne ze mam komplet novou kuchyni :lol: :lol: )

//konec OT..

proste urcite setri aspon na zakladni slusnej balicek, postupne dokupuj a je to, ja treba zacal velkym mikrovlaknem, ktery pujde na disky, ted snad kvalitni sampon a pak se usetri, chci se hlavne naucit co a jak a jednou za dobu si an to vytribit cas a polaskat si sveho naftoveho ore ;)

Odkaz ke komentáři

cubecnik: mam doma silnou flexu, neni to moc otacek?... mohl bys k tomu napsat trosku vice? diky (na druhou stranu, kdyz si vzpomenu, jak jsem s ni delal nedavno vodoinstalo, tak byla safra hlucna, co vidim lesticky na youtube, tak je to tichoucky, nebo jak je to v realu?)

//edit: tak ty lesticky nejsou zase tak potichy, pardon za mistifikaci

na druhous tranu nektery maji takovej ten odpruzenej drzak, aby se neprehnal prilak na lestenej povrch, coz u brusek nehrozi

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Jindro ty jsi blázen :wallbash: V žádným případě nemůžeš použít brusku, potřebuješ něco co ti udrží vždycky stejný otáčky, ať na to tlačíš jakoukoli silou a hlavně leštění se provádí malýma otáčkáma (jestli se nepletu tak 600-1500ot. max), bruskou akorát tak spálíš lak :blink:

Tady je návod na leštičko od mistra oboru Matěje Vepřeka:

V případě, že se rozhodneme pro koupi leštičky, bylo dobré vědět, jakou chceme vlastně koupit. Zde je několik rad, které by Vám mohly pomoci při výběru.

Základní rozdělení leštiček je podle pohybu leštícího kotouče.

- Rotační

- Orbitální(Excentrické)

Rotační - dá se říct, že se jedná o nejstarší a nejrozšířenější konstrukci leštiček. Kdy kotouč rotuje podle otáček, které bývají plynule regulovatelné uživatelem, v nejlepším případě.

Tyto leštičky lze dále rozdělit na:

- volantové

- pneumatické

- profi

První dvě konstrukce jsou pro přesné a co nejdokonalejší výsledky celkem nevhodné. Protože u nich často nebývá regulace otáček, ty které regulaci mají pracují v omezeném spektru otáček a toto spektrum bývá posazené do vyšších otáček, tudíž je leštění spíše dřinou se špatnými výsledky, než přesnou prací, která má dělat radost jak Vám, tak vašemu případnému zákazníkovi.

Poslední zmiňovaná konstrukce - profi - je nejideálnější řešení leštění. Tyto leštičky jsou vyvážené, mají regulovatelné otáčky, vyšší a dražší modely bývají vybaveny i elektronickou korekcí pracovních otáček, což je naprosto perfektní systém pro rovnoměrnou a dokonalou práci.

Konstrukce - svým vzhledem připomínají tyto leštičky úhlovou brusku, která jen narostla co do objemu. Ve skutečnosti se jedná o brusku pouze s regulovatelnými otáčkami a elektronikou. Tato konstrukce umožňuje lepší rozložení hmotnosti a tím také méně pracné a efektivní leštění. Profi leštičky mají také unifikované upevnění unašečů na závit M14. To zaručuje kompatibilnost a možnost širokého výběru příslušenství uživatelem.

Parametry

Ideální rozsah otáček: od menší než 600ot do max 3000ot

- otáčky vyšší než 2500 jsou nevyužitelné. Nejvyužívanější rozsah je od 600 do 1500ot

Výkon motoru: více jak 1200W

- tento parametr je důležitý, aby leštička měla sílu a zbytečně se nezpomaloval kotouč

Regulace otáček: spýš je to otázka ergonomie a jak se Vám bude lépe ovládat, nedoporučuji digitální které se ovládají pomocí tlačítek, radši mechanickou která se ovládá kolečkem.

- nejlépe by měla být leštička vybavena elektronickým hlídáním otáček aby nekolísaly otáčky a Vy měli na starost pouze tlak kotouče a nemuseli ještě hlídat konstantní otáčky kotouče

Oscilační leštičky

- jsou to leštičky méně učinné jako rotační co do odstraňování velkých poškození laku, ovšem velmi efektivní při konečném dolešťování laku do perfektního vzhledu. Ideální je použití rotační leštičky pro korekci laku a jako finišovací procedůru použít oscilační leštičku.

- důležité je, aby oscilační leštička měla dostatek oscilací a také optimální délku kmitu.

- nejdůležitější ovšem je, aby nešlo pouze o excentrickou leštičku, tzn aby se kotouč nezastavoval a neotáčel se samovolně. Ale aby rotační pohyb kotouče byl nucený. Tudíž aby leštička vykonávala oba pohyby, jak oscilační tak rotační.

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

#DanTe

taky jsem si rikal, jinak by prece nevyrabely lesticky, co maji i ty brzdy, kdyz prilis tlacis, at nespalis lak, pak ty ruzny, co maji plovouci uchyty pro lestici kotouce atp... snad to tu nekdo se zkusenostmi jeste upresni.

//ah, koukam uz jsi to zeditoval.. :palec: Dik za info

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Tak zase nemusíš kupovat bosche, jsou vyzkoušený například buff dady od dodo, nebo od chemiků KRAUSS co fungujou perfektně a ty stojí kolem 4 tisíc :) Pak je třeba makita, bosch a ty stojí majlant no :D

Na takový to domácí leštění v pohodě stačí ten Buff či Krauss, makita a bosch jsou spíš už pro lidi co se tím živí, nebo neví co s penězma no :pivo:

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

zatím to nepotřebuju :lool: já to vždycky testuju na zadním nárazníku ten je zhuntovanej a půjde na lak, tak kdyby se něco nepovedlo tak to zjistím hned :lol:

Koukám, že bosch zlevnil už na 6500,- :palec:

O víkendu jdu na mamky CR-V a budu leštit tímhle http://www.eshop-bosch.cz/uhlova-vrtacka-bosch-gwb-10-re-professional-_bosch-naradi_-71.html tak pak řeknu jak to dopadlo. :palec:

Upraveno uživatelem cubecnik
Odkaz ke komentáři

Tak já jsem nemyslel doslova nádáváte šak v pořádku, jen že jsem se 3x ptal jestli je lepší A nebo B a ani jednou se nedozvěděl vůbec nic :D . Ale ok. Stejně si myslím, že 90% lidí voskuje bez claye ale budu Vám věřit, že se to bez něj nevyplatí :) .

Jinak rukavici mám takovou :lool:

a suším mikrovláknama těma klasickýma malýma, mám jich doma ale celkem dost a příjde mi že dobře sajou. Píšou 320g/m2 hustotu.

A ted do mě :lol:

Jinak mamuta se mi už vůbec kupovat nechce. To už jsem se raději díval po CHEMICAL GUYS MINI MIRACLE DRYER 60X40CM (snad to na auto vystačí), ale nikdo nepsal jaká je jestli se dá srovnávat třeba s tou dodo orange.

Nebo tuten třeba MICROFIBER MADNESS CRAZY PILE 60X40 CM

Odkaz ke komentáři

sakra lesticku chci taky, ale je mi lito za ni dat ty prachy kdyz ji vyuziju jen obcas :(

Snowboard taky využiju jen občas a ty prachy jsem za to dal :lol: Koupím buď krauss nebo dodo juice, ještě uvidím a to máš tak 3000-4500, makitu kupovat rozhodne na moje domácí využití nehodlám :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

tak už jsem se konečně dokopal a chci si koupit nějakou "základní" sadu tak do 4 tis.

Je to na auto, který to nikdy nevidělo a schytalo už nějakej ten šrám (modrá metla).

V košíku mám zatím toto (vycházel jsem ze zdejších článků):

Auto Finesse Citrus Power Grime Remover 500ml

Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner 1000ml

Dodo Juice Born Slippy Refill clay lube 250ml

Dodo Juice Supernatural Medium Clay 240gr

Dodo Juice Tribble Mitt mycí rukavice z ovce

Dodo Juice Orange Plush sušící ručník extra tlustý 60x60cm

Dodo Juice Scratch Shield bucket filter

Carpro IronX 500ml

Doproučili by jste něco jiného/dalšího?

A co se týče vosku, v tom se vůbec nevyznám, doporučil by mi někdo něco (stačí něco základního, především jako ochrana laku na zimu).

Díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...