Jump to content
Škoda Octavia Fórum • OctaviaClub.cz

Michiho detailingový kroužek

Recommended Posts

Tak už se rýsují prostory na konání jarního setkání našeho kroužku, pravděpodobně to bude u mě v Brandýse nad Labem ve zdejším mycím centru :palec: .

Jinak ve Sparru v Hostivaři se nějak změnila konstelace hvězd a už mě tam nechtěli pustit. Jel jsem do Edenu na Slavii a tam mě pustili za 400,- do boxu a dokonce mi nabídli jejich chemii, stěrky a jelenice :lool: tak jsem s díky odmítl :lool: Pak se kluci šli dívat co dělám a přesvědčili se, že ruční mytí není jako ruční mytí :D

Dost lidí se mě ptalo, zda bych jim sestavil balíček produktů přímo na jejich auto. Doufám, že jsem vyhověl, ale přeci jen je lépe auto vidět na živo, tak doufám, že se uvidíme minimálně na jaře :palec:

Maros :palec:

Jen bych se ještě chtěl tak nějak pozastavit nad tím "naším" muzeem. Viděli jsme vystavené unikátní kousky, jejichž ceny jsou více než šestimístné...ale všechny do jednoho po stránce péče o lak naprosto zanedbané, neopečované ...to je podle mně to co nám čechům ještě moc nedochází. Jeďte se podívat do muzeí ostatních značek a uvidíte ten rozdíl...

Všem přeji klidné Vánoce. Je to doba odpočinku a doba toho kdy bychom si měli sednout a přemýšlet nad tím kam ten náš život směřuje. Vánoce jsou takové jaké si je uděláme. Proto všem přeji, aby se jim povedlo udělat tak jak jen chtějí.

Do nového roku 2013 přeji všem bez vyjímky štěstí, zdraví a něco co udělá rok 2013 rokem vyjímečným a neopakovatelným.

Octavia klubu přeji ať se dál rozrůstá o kvalitní a plnohodnotné členy a nechť je celý rok s OC plný skvělých akcí a přátelských lidí v krásných autech.

....váš Michi....

:palec: Čaute, jak jsem to tady pročetl , tak jsem zjistil , že bych se asi měl trochu inspirovat a poučit. Zdá se mi totiž, že by to lak na mém autě už potřeboval prodělat. I po umytí už to neni ono .Možná z dálky , ale z blízka už jeví známky opotřebení , jelikož je černý , je na něm vidět každý dotek .

Proto by asi bylo dobré ho nějak nakonzervovat/ochránit něčím , co by na něm vytvořilo nějakou tvrdší ochranou povrchovou vrstvu .

Nejak se v tom ale ztrácím , a čím víc toho nastuduju , tak tím míň toho vím :huh: . Nemohl by jste někdo , kdo máte v tomto oboru přehled , dát nějaký návod, nebo spíš seznam , co tak nejlíp nakoupit, co je fakt dobré a kvalitní ?

Myslím od základního umytí auta( šampon ) , přes to hloubkové čištění (Clay-ty leštící hmoty ) až po konečné nakonzervování a vyleštění karoserie (vosk nebo leštěnky),které jsou dobré, čemu se třeba vyhnout ? :pivo:

Co se týče mytí, tak to už jsme probrali v prvním díle. Clay a čištění laku přijde na řadu v příštím. Druhý díl bude už fotit (doufám) Viktor a pravděpodobně by mohl probíhat na jeho, či některém jiném autě z klubových řad. Teď, jak jsem už psal, jednám s majitelem jednoho mycího centra v Brandýse, kde by se to dalo hezky nafotit a udělat. Zároveň bych tam chtěl udělat to jarní clubové leštění :palec:

Tak to je dobré :palec: . Vytipoval jsem sice pár přípravků , co bych si chtěl pořídit , ale "popravdě" něvím co jsem vybral . Jestli nechci kupovat zajíce v pytli.

Potřebuju to vyčistit od těch zažraných nečistot , protože i po opravdu dokonalém mití je při přejetí rukou cítit , jak je to hrbolaté . A jak to uschne , tak je to hnus , zbytečně vynaložený čas .

Koupil jsem ten Sonax Polish&Wax Color - černý , že se to s tím trochu zlepší (myslím teda hlavně na ty jemné škrábanečky ), ale zdá se mi , že to prd pomohlo.Musí se to hlavně jemně vyčistit , vyleštit a pak to nakonzervovat nějakým tím tvrdým voskem , aby to nebylo tak choulostivé .Inu černá je pěkná , ale je na ní vidět i čárnutí hadrou . :o

Tak to je dobré :palec: . Vytipoval jsem sice pár přípravků...

Na odstranění těhle hrbolků a detailní vyčištění laku se právě používá technologie Clay. Tak si buď počkej na další díl, nebo navštiv některé z kvalitních, ale opravdu kvalitních, detailingových studií :palec:

Tam sem zrovna dneska byl, jezdim do boxu na tlakovou vodu a pak konzervační vosk.

Mě tam potkáš téměř každý den kdy jsem doma :lool: ale jen na oplach. Mám kvalitně navoskováno, takže mi stačí dvacka na oplach a za dvě minuty mám hotovo :lol:

Edited by x Michi x
Mě tam potkáš téměř každý den kdy jsem doma :lool: ale jen na oplach. Mám kvalitně navoskováno, takže mi stačí dvacka na oplach a za dvě minuty mám hotovo :lol:

Tak to se dřív nebo později potkáme. Já se na to bojim šáhnout neodbornou rukou takže jen oplachuju od špíny a teď hlavně od soli to je děs.

Vůbec se neboj. Když koupíš kvalitní šampónek a vosk, tak autu neuškodíš. Mě auto z Vrchlabí přivezli v červenci a hned na druhý den už jsem voskoval.

Děláš dobře, že ho oplachuješ od soli co nejčastěji to jde! Bacha při tom mytí nového laku. Doporučil bych šampón od Raceglaze co máme v článku a usušit Mamutem (taktéž v článku) Leštěnka pro tebe zatím nemá smysl. Pak bych použil nějaký kvalitní vosk, alespoň tři vrstvy, ale to se nedělá venku. Nejlépe v garáži a co dvacet hodin napatlat, vyleštit :palec:

O víkendu snad budu doma, tak se můžem sejít :pivo: