Přejít na obsah

ASV trochu jiný problém se startem

Sobiho

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, ohledně problému se startováním už toho bylo napsáno hodně, tak bohužel, ač jsem hledal jak jsem hledal, odpověď na můj problém jsem nenalezl. Mám O1 rv:2001 81kW ASV a občas se stává, že nestartuje. Vše naběhne jako obvykle, nažhaví během chviličky otočím klíčkem do pozice start a nic. Motor se ani nepootočí, startér netočí, palubka a světla zhasnou. Pak se to opakuje a někdy třeba na 10-tý pokus naskočí napoprvé jako nic. Pak startuje v pořádku. A pak zase přijde čas a nestartuje. Občas když držím klíček dlouho v pozici start a je klid, tak po nějaké době najednou začne startovat a hned naskočí... Nevím na co se mám zaměřit, co mám kontolovat. Pokud někdo tušíte či víte v čem je problém, dejte mi tip. Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, ohledně problému se startováním už toho bylo napsáno hodně, tak bohužel, ač jsem hledal jak jsem hledal, odpověď na můj problém jsem nenalezl. Mám O1 rv:2001 81kW ASV a občas se stává, že nestartuje. Vše naběhne jako obvykle, nažhaví během chviličky otočím klíčkem do pozice start a nic. Motor se ani nepootočí, startér netočí, palubka a světla zhasnou. Pak se to opakuje a někdy třeba na 10-tý pokus naskočí napoprvé jako nic. Pak startuje v pořádku. A pak zase přijde čas a nestartuje. Občas když držím klíček dlouho v pozici start a je klid, tak po nějaké době najednou začne startovat a hned naskočí... Nevím na co se mám zaměřit, co mám kontolovat. Pokud někdo tušíte či víte v čem je problém, dejte mi tip. Předem děkuji.

No já bych to zase typnul na relé 109. I když teď si to čtu znovu ale to by asi nesvítilo žhavení. Pokud je vadné relé 109 nejde proud do ř.j. motoru.

Upraveno uživatelem Pepa007
Odkaz ke komentáři

Takže dnes jsem opět nemohl startovat, proměřil baterii a mám 12,13 - 12,4V Pojistky všude OK. Při startování zhasnou světla radio hraje a na palubce svítí pouze kontrolka dobíjení a ručky. Zkusil jsem připojit kabelama Fabii a nastartovat a nic... ani ťuk. Jinak vše normální... takže už jen vymontovat baterii a proměřit kabely ke starteru...

P.S.: žhavení normální...

Odkaz ke komentáři

a poistky v motoraku jsou OK??? a uzemneni motoru???

Kontroloval jsem pojistky na baterii a v palubce, na baterii jsem je i proměřoval a jsou průchodné, měřil jsem i napětí baterie/kostra(motor) a vše 12,14-12,38

Podle mne to spínačka nebude, to by nezhasla světla a chovalo by se to jako by to nepřeplo do startu, možná bude problém někde na elektrice starteru...

Odkaz ke komentáři

Kontroloval jsem pojistky na baterii a v palubce, na baterii jsem je i proměřoval a jsou průchodné, měřil jsem i napětí baterie/kostra(motor) a vše 12,14-12,38

Podle mne to spínačka nebude, to by nezhasla světla a chovalo by se to jako by to nepřeplo do startu, možná bude problém někde na elektrice starteru...

Technická. Měřil jsi baterku při zátěži? Když si chci zkontrolovat jak drží, chce to ve dvou. Jeden měří, druhý otočí klíčkem. Nemělo by to spadnout o moc, mě to dělá snad 0,4V.

Odkaz ke komentáři

Technická. Měřil jsi baterku při zátěži? Když si chci zkontrolovat jak drží, chce to ve dvou. Jeden měří, druhý otočí klíčkem. Nemělo by to spadnout o moc, mě to dělá snad 0,4V.

To jsem ještě neměřil, ale podle mne to zasádní nebude neboť rádio i klimatronic drží a nevypínají se, ale zkusím to. Ještě zkusím dobít baterii a proměřit startér...

Odkaz ke komentáři

Tak mě spíš napadlo ... nezhasínajé světla automaticky? Nebo jak ti zhasne palubka. Já to nidky nějak nezkoušel, startuju se vším vyplým.

Jinak otočíš a je ticho? Jestli tam např jen cvakne a nic, tak to bude nejspíš startér. Mě odešla cívka asi 3 týdny zpátky.

Světla zhasínala vždy, alespoň tak si to vybavuji. Zítra požádám někoho o pomoc a zkusim si poslechnout starter zda cvaka a změřim pokles proudu. Prostě občas to dělalo a teď to dělá dva dny v kuse....

Jinak s tím startem loňskou zimu, jsem úplně v klidu startoval -22°C na první žhavení ( jezdím pouze na Vervu )

P.S.: nejvíc mne štve že nemám kod k radiu, takže odpojení baterie bude smrtelné pro radio, ještě že se blíží vánoce! :-)

Odkaz ke komentáři

Takže jsem dobil baterii na 100% proměřil silový kabel ke starteru a další kabeláž (jen se mi nepodařilo proměřit kabel od spínačky)-OK očistil jsem veškeré kontakty a stále nic, ani neťukne cívka starteru. Při pozici klíčku na start zhasnou světla, ale zhasne i kontrolka světel na palubce, Po uvolnění se zase rozsvítí včetně kontrolky... Takže jsem přesvědčen že je starter KO...

Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem to nedělal, tak se radši ještě zeptám...

Na baterii jsem to netipoval, zkoušel jsem jí nabitou i připojení druhého auta přes kabely a nic.

Jinak k tomu propojení při zkoušení, nemohu nějak poškodit řídící jednotku či něco jiného?

Na cívce je 1. přívod, 2.konektor od spínačky, 3.šroub od kterého vede kabel k druhé části starteru. Jedná se o propojení 1-2 a propojení 1-3? Nemohu nějak poškodit motor či řídící jednotku?

Dík

Odkaz ke komentáři

ano jedničku přívod na startér propojíš s 2kou ten konektor od spínačky odpoj použij jen samotný kontakt na cívce stačí kus drátu s konektorem nacvakneš ho na cívku a tukneš s ním o ten přívod

pokud budeš propojovat 1a 3ku-přívod na startér s přívodem k samotnýmu startéru nezapomen že tam tečou řádný proudy a je třeba použít k propojení patřičný pruřez vodiče já používám starý silnější šroubovák či plochý klíč:rolleyes:

nic bys poškodit neměl akorát si dej bacha aby sys netuknul o kostru to by se mohla přepálit náká pojistka co je v tý krabičce na baterii

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se k tomu dostal až teď, vytáhnul jsem konektor od spínačky a propojil s bat+ a hned točil, zkoušel jsem to 3x a vždy okamžitá reakce starteru. Pak jsem vše dal dohromady a zkusil nastartovat klíčkem a napoprvé to naskočilo, druhý až desátý start zase nic... :-( takže asi tedy spínačka :-(

Odkaz ke komentáři

Určitě děkuji za dosavadní pomoc! :) ale vyvstal tím pádem nový problém a to jest výměna spodní části spínačky, té elektrický části. Koukal jsem že oříšek stojí cca 850, to není problém, ale problém bude asi výměna, hledal jsem několik návodů atd. ale je tam sundání volantu, což mi připadne hodně pracný. Neexistuje nějaký postup jak vyměnit ořech bez toho!? Nebo mě pak napadá už jen červené tlačítko s kabelem přímo ke starteru :) a-la ferrari :)

Odkaz ke komentáři

Takže nakonec vyndání spínačky nebylo tak strašné, jak se dle některých rad jevilo. Volant sundat nebylo třeba. Stačilo ho vytočit doleva a doprava a jeden moment je vidět přístup ke šroubům, vyšroubovat pak dole u páky nastavení další a plasty jsou dole. Pak jsem povolil šrouby palubky kolem ovládání světel. Seškrábnul barvu na červíkách a vyšrouboval je. Pak jsem zabral za ten plast kolem ovládače světel a vytáhl celý spodek směremdo palubky a pak volnám prostorem ven kde jsem odpojil konektor. Trocha zručnosti a 15min. Takže dnes jdu koupit novou a uvidíme. :)

Odkaz ke komentáři

Takže pánové, mám změnu statusu: Největší blbec v Oktávkách od Kolína po Havlbrod :D

Tak jsem vyměnil spínačku a efekt žádný, pořád nic.... zkontroloval jsem pojistky, relátka napětí baterie, napětí při startu a pořád nic... Vyvstalo zděšení v mé myslivecké mysli a zavolal jsem mého oblíbeného servismena z Ronova p.Budiše, v půj deváté večer přijel s lanem že to odtáhnem. Ukázal jsem mu co to dělá atd... sedím v autě a staruji on kouká do motoru a najednou slyším smích... "Pojďte se na to podívat!" a zase smích... tak jsem vylezl a svítíme do motoru. "Vidíte ten kabel od cívky?" já povídám "vidím" pak se zeptal: " a vidíte kde končí!?" a v ten moment mi to cvaklo... kabel končil cca 15cm od starteru... Následoval jeho smích a mé proklínání... No co dodat nějaký hlodavec to překousal... No ale zase jsem dostal pochvalu že rozebrat spínačku bez sundání volantu už potřebuje trochu umu :) Takže tak :D

Takže závěr: mám dobrý pocit z toho že jsem si rozšířil obzor, že si dokážu hrát s Oktávou, ale stejně pánové...kdo umí ten umí! Ale já to nejsem...

Takže se pasuji na největšího blbce v Oktávkách od Kolína po Havlbrod! :D

Odkaz ke komentáři

To pasování bych nebral tak vážně... Někteří jimi jsou a nedokáží si to připustit...

To je (jak já říkám ve svém oboru) provozní slepota.

Mě se kdysi také stalo, že jsem s Fordem odjel s celou rodinkou na návštěvu k rodičům. Během cesty mi přestalo auto dobíjet a v Třebechovicích totálně chcíplo. Podotýkám, že bylo 8 večer a v zimě.

Už jsem chtěl kupovat novou baterku pomalu i alternátor. Nechal jsem se za pár korun (1000 Kč) odtáhnout odtahovkou domů a ráno jsem přišel k autu tahal za kabely a světe div se, silový kabel od alternátoru mi zůstal v ruce. Urezl přímo u altíku...

Odkaz ke komentáři

:D taky dobrý :D myslím si že by to stálo vytvořit tady na foru sekci: Jak jsem ze sebe uděla Béčko :D

Prostě beru to jako humornou příhodu a chtěl jsem se s ní podělit... a věřím, že každý z nás, alespoň jednu má! :D

P.S.: už se těším, až to zítra budu vyprávět našim řidičům :D

Odkaz ke komentáři

Takže oficiálně vyřešeno :)

našel jsem ulomený přerušený kabel za stahovací páskou v kabelech nad starterem. Byl uhnilý a přímo pod páskou, že to nebylo vidět (páska držela ty kabely pospolu) a při posledním pokusu jsem o něj zavadil a on vypadl a byl vidět, jenže jsem si toho už nevšiml, do té doby ho držela ta páska. Konce kabelů jsem zkrátil na zdravou měď spojil čokoládou omotal izolačkou a hotovo. Startuje perfektně :) a zbytečná výměna spínačky, podle mne toliko nevadí, beru to jako preventivní zákrok. Všem děkuji za pomoc :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...