Přejít na obsah

Capucino ze štatlu ...

p2p

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

taky chci měnit čelní sklo, asi si hodím šutrem o auto a na pojištovnu, myslíte že pujde si zajistit, aby mě dali se senzorem? zpětny a kabeláž není problém dodělat...

mam taky dokoupeny zklápěcí a levy zatmavovací... v pravym musíš vyměnit asi cely zrcátko nebo stačí jenom sklo?

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Vojto presne tak a mam zlepsovak jak dosahnout dobreho zatmavovani kdyz mas na 5 dverich folii... Funguje to jeste lip...

Bo a co jsem dneska vlastne kuil... Od cca 9 do 17 hodin jsem si odstranoval zavadu

1 Fault Found:

008196 - klapka rízení proudu vzduchu v sac. potrubí; rada válcu 1;

P2004 - 000 - visí otevreno

(008196 - Intake Manifold Flap; Bank 1

P2004 - 000 - Stuck Open)

a

druhou

1 Fault Found:

012600 - rizeni saciho potrubi rada valcu 1

P3138 - 000 - regulacni odchylka - Sporadická

(012600 - Intake Manifold Runner Control

P3138 - 000 - Regulation Deviation)

Obe zavady maji jedno spolecne - jeden senzor ... Po vylouceni kabelaze, rizeni podtlaku, dvojstupnoveho el. mag. ventilu a mechanicke zavady sacich klapek (taky uz jsem to na nejake 1,8 TSI videl), jsem se dal na zjisteni, co obnasi vymena senzoru G336... na cidle jsou dva malinkate sroubecky, ale to cidlo je zastrcene hluboko v motoru.. Pri vymene se musi sundat cele sani, skrtici klapka, nejake vyztuhy a tuna skroubku... Prostoru je velmi malo, je to za chladicovou stenou... Teorie rika, ze by pri vytahovani sani meli vstriky zustat v hlave... opak je pravdou jdou i se sanim ven... Proste odrb jako svina... Vstriky pregumickovane, ocistene, nandane . Koupen specialni cistic na otvory po vstrikach atd... Dalsi vec co mne docela zarazila byl nanos karbou na ventilech a rozdelovacich plesich v hlave... masakr (oskrabano, vycisteno a to ma moje Cappucino ma najeto cca jenom 130 tkm... Proto se nedivim, ze nekdy nekomu zustane viset ventil a potka se s pistem... Skoda ze nebyl cas to vyfotit... Pri zpetne montazi je potreba zkontroloval pozici senzoru G336 (muze se nasadit opacne) a byl by pruser... Uz mi to funguje a jezdi... Auto zase bez zavad...

Ted trochu teorie... dle meho nazoru vsechny 1,8 TSI a 1,4 TSI (RS to ma reseno trochu jinak a lip) ceka stejna anabaze se zavadou klapkek rízení proudu vzduchu v sac. potrubí - rada válcu 1, protoze je to technologicky spatne udelane... mezi senzorem a sanim je gufero (dal jsem nove, ale sehnat ho bylo hodne tezke - neni jako nahradni dil) a to zacne poustet olej, ktery je v sani a proto se casem dostane do toho senzoru a znici ho (neni to klasicky potenciometr ale Halluv snimac)... Pri badani jsem mel vyhodu, ze jsem mel jedno cele sani k dispozici navic a mohl jsem schanet minimalne to gufero a dalsi veci potrebne pro vymenu...

No nic koncim a casem dodam nejake foto...

18.7.2013.JPG G336 3000 otace.JPG G336.JPG

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...