Duri Odesláno Září 25, 2011 Sdílet Odesláno Září 25, 2011 Ja mam pripravené gumky Dunlop winter sport 3d, rozmer 205/50/17. Prvý krat dávam na zimu 17-tky tak sa neskor podelim o dojmy, ale osobne si myslím, že je to jedno aký rozmer, ale dôležitá ja guma. Atila asi videl na tých Octách 17 letne, inak si neviem vysvetliť, že sa nerozbehli na rovine... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Září 25, 2011 Sdílet Odesláno Září 25, 2011 Tiež budem dávať 17ky, 205/50 Michelin Alpin A3 na zimné disky Škoda Flash... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Září 26, 2011 Sdílet Odesláno Září 26, 2011 Já viděl že tam měli zimní.A co se týče šíře gumy,tak to je dost podstatný.Čím užší guma tím více se boří a tím i lépe zabírá.Ale nechci se tu hádat.Je to každýho věc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 26, 2011 Sdílet Odesláno Září 26, 2011 Tak to je jasna vec, o tom se tu ani nemusime hadat. Kdybych jezdil porad po meste, tak bych v zime taky klidne jel na 18", ale jinak porad na zimu volim 195/15 gumy. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Září 26, 2011 Sdílet Odesláno Září 26, 2011 Reagoval sem na příspěvek Duriho,který píše,že na rozměru nezáleží.Jinak já taky jezdím origo (195/65 15). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Duri Odesláno Září 26, 2011 Sdílet Odesláno Září 26, 2011 Tak potom neviem kde mohol byť pes zakopaný. Bracho jazdil na Cupre tri roky 225/40/18 Matador MP59 a nemal problém nikde. Asi to bol na dve veci šofér... Tiež budem dávať 17ky, 205/50 Michelin Alpin A3 na zimné disky Škoda Flash... Igor, prečo si nedal Zenith-y? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Září 27, 2011 Sdílet Odesláno Září 27, 2011 Igor, prečo si nedal Zenith-y? Mne sa Zenithy nepáčia Tie Flash boli za zaujímavú cenu a sú vyslovene určené na zimu, takže by im nemala ani ublížiť soľ a bordel z ciest. Výhoda je tá, že sú to 17", ale ide na to obuť 205ky gumy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 27, 2011 Sdílet Odesláno Září 27, 2011 Tak 205 obuješ aj na Zenithy.. zase nie sú také extrémne široké.. :D Ale Flash sú krajšie.. Igor jedna taká záludná otázka, mám OII MR 2008 a nemám v TP rozmer pneu 205/50 R17, dali by sa dopísať na základe nejakého papiera zo škodovky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Září 28, 2011 Sdílet Odesláno Září 28, 2011 Uff, tak to je teda hodne záludná otázka. Jediná možnosť je napísať mail na homologizacia.info@skoda-auto.sk a popýtať sa. Každé potvrdenie je ale spoplatnené, bežné veci 33 €, za COC dokonca 165 €. Zapísať by to ale nemal byť problém, každá OIIFL 205/50 R17 M+S zapísané už štandardne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Dííky, dám to za úlohu kamarátovi - predajcovi nech zistí koľko by to stálo.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 (upraveno) Tak 205 obuješ aj na Zenithy.. zase nie sú také extrémne široké.. :D Ale Flash sú krajšie.. Igor jedna taká záludná otázka, mám OII MR 2008 a nemám v TP rozmer pneu 205/50 R17, dali by sa dopísať na základe nejakého papiera zo škodovky? Zde je metodický pokyn ;) TZH112.pdf Konkrétně článek A)5) :D Upraveno Září 29, 2011 uživatelem Dodo-Kolín 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 29, 2011 Sdílet Odesláno Září 29, 2011 Len neveim či mi to na Slovensku na základe tohto pokynu zapíšu.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Září 30, 2011 Sdílet Odesláno Září 30, 2011 Přátelé doufám že mně nebudete linčovat, ale kolega shání levný nový zimáky a narazil na gumy firmy Pneu Vraník. Jsou to sice protektory ale prý mají dobré recenze a záruky. Tak se vás chci zeptat jestli s nimy nemáte někdo zkušenosti. Jakékoliv 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Říjen 1, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2011 Koupi si Octavii, a da si na ne protektory... No comment. Proc si nekoupi(s) treba Wartburga nebo Volgu ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Říjen 1, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2011 Za mne ne.S vraníkama nejsou žádné problémy.Dělají více typů a nejsou s nimi problémy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 1, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2011 (upraveno) Lidi, copak nechapete, ze on na tech gumach nemusi najezdit za zimu 25.000 km? Testoval z vas nekdo protektory nebo na nich dlouhodobe jezdil? Na nejakych kvalitnich protektorech? Na cem myslite, ze jezdi kamiony? Upraveno Říjen 1, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Říjen 2, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2011 Já si stojím za tím,že protektor dnes není špatný.Musím říct,že v našim kraji-chudém kraji se jich prodává opravdu moc a žádné reklamace-resp.tolik jako u nových gum a můžou si za to vždy řidiči. Neříkám,že protektor je super,na některé se valí kupa závaží,na některé i méně než na nové Micheliny,záleží,na jaké kostře jsou.Jasné,že bych si je nedal na Octáku,s kterou budu jezdit pořád po dálnicích. příklad-Třebas úzká Fabie(165/70r14) na protektoru GD HPL Greend Diamond jede jako po kolejích.Na sníh není lepší guma. http://www.pneuvranik.cz/detail1250.__1/osobni-zimni/protektor-165/70-r-14-gd-hpl-%28m+s%29 Pokud někdo chce protektor do městského provozu,mají také- http://www.pneuvranik.cz/detail2116.__1/osobni-zimni/protektor-165/70-r-14-w-pro-%28m+s%29 a jak jsem psal,nejsou problémy. Otec má Fabii,na ní výše uvedené protektory HPL a vyškrábe se na zahradu ve sněhu tam,kde jezdí Off Roady a traktory.Tak asi tak z mé strany a z mých zkušenností. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 2, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2011 (upraveno) Díky za vaše zkušnosti a názory. Jen pro úplnost, zapomněl jsem napsat že to není na Octu, ale na na Astru G a na Corsu asi 15 let starou. Po pravdě řečeno odkaz tyhle nevypadají vůbec špatně. Co ty na to Cosby? Upraveno Říjen 2, 2011 uživatelem Mirouch76 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FRANK Odesláno Říjen 2, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2011 (upraveno) Já mám zkušenost s protektory taky za sebou a už více nee. Tenkrát jsem je bral pro velký cenový rozdíl (tenkrát obyčejná Polaris 2 stála v klasickém rozměru kolem 1500-1600, nějaká lepší guma okolo 1800-1900, kdežto protektor do 1000). První sezónu to bylo na pohodu a já si říkal, jak to byl skvělý kup. Druhou sezónu už byly vlastnosti daleko horší, jak guma ztvrdla a zdaleka jsem si nemohl dovolit jezdit, jako o rok dříve. Třetí sezónu už jsem na nich nedojezdil, hrabal jsem i na mokré silnici. Podotýkám jen, že po těch zhruba 2,5 zimních sezónách na nich bylo ujeto cca 15000 km a vzorek byl cca 7mm!!! (nekecám). Koupil jsem Barumky, jízdní vlastnosti ve srovnání s těmi protektory zhruba stejné, ale drží obstojně doposud. Nyní, jelikož již mají jen cca 5mm, budu kupovat nové zimáky a vzhledem k tomu, jak se za tu dobu ceny docela srovnaly, zkusím Dunlop WS 3D (u mého "dodavatele" Barumka cca 1250 Kč, Dunlopka 1360 Kč ). EDIT: Jen pro doplnění, beru v potaz, že doba jde kupředu a dnešní protektory mohou být a asi jsou někde jinde, než ty moje kupované v roce 2004 (stejně jako jsou jinde i normální zimní gumy). Ale já prostě s protektory udělal špatnou zkušenost a proto už je nechci. Upraveno Říjen 2, 2011 uživatelem FRANK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Říjen 2, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2011 Ono máš trošku pravdu.protektory jsou na max.2 roky.neobsahuji Silicu-jakousi změkčovací směs,které orig.zimní pneu mají,takže protektory fungují" pouze typem vzorku" a časem pryž tvrdne.Máme zákazníky"sociály",kteří na podzim koupí new protektory a jezdí s nimi přes zimu a celé léto a na podzim zas berou nové.Podotýkám,jsou to lidé,jezdící kolem komínu a někteří Taxikáři.Ono v dnešní době,kdy zimní pneu musí mít u aut do 3500kg povinně 4mm to poleze vcelku lidem do peněz,takže se budou dojíždět v létě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
divix Odesláno Říjen 5, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2011 Zdarec,měl jsem taky Pneu Vraník tedy na Alfě 4 zimy moc jsem s něma nenajel,ale byl jsem spokojen.Ale na Octu bych je nedal,né že jsou špatný ale na novém autě žádná reprezentace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FRANK Odesláno Říjen 5, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2011 Tak zrovna todle je to poslední, co bych řešil....(aspoň já) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Listopad 22, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2011 Pánové,máte někdo zkušenost s pneu s hřeby? Měl sem možnost se svést loni v zimě jak na uježděném sněhu/ledu tak i na suché silnici. Na sněhu naprostá paráda-jak "držení" tak brzdění. Na suchu ani nebylo poznat že to nejsou obyč pneu. Docela nad tím začínám uvažovat i na svoje auto... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FRANK Odesláno Listopad 22, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2011 U nás jsou hřeby zakázané, nebo už ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Listopad 22, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2011 Také myslím že nejsou pro běžného smrtelníka povolené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Já vím že jsou zakázané,sice nevím proč když ve spoustě zemí jsou už povolené...právě z důvodů výborných jízdních vlastností na sněhu a ledu. Pneu s hroty jsou zakázané všude,už i na rally-ale s hřeby už je i okolní státy používají http://www.extrapneu.cz/zbozi/Michelin-X-ICE-North-195-60R15-88T-190km-h/p-59130/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Já myslím že je mají povolené pouze horské záchranné složky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Ne-celý integrovaný záchranný systém- záchranka,hasiči,policie... Já neřeším jestli se používat můžou nebo ne-tmavé fólie taky vepředu nemají co dělat a používají se... Mě jde o to že to bude bezpečnější jak při brzdění tak se s tím dá vyjed zasněžený kopec nebo projed zatáčka bezpečněji než s kterýmakoliv jinýman zimníma pneu... Jde mě o jízdní vlastnosti a bezpečnost... Pokud budu mít pneu co na uježděném sněhu místo klouzání bude brzdit a bude tím auto bezpečnější tak mě je jedno jestli povolené jsou nebo ne. http://www.pneuclub.cz/38/co-takhle-zimni-pneu-s-hroty-pneumatiky-s-hreby/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Listopad 23, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2011 Popravdě nynější stav silnic je katastrofální. Po tomto by to bylo ještě horší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.