Přejít na obsah

Při jízdě přestvává "jet" zvuk jako traktor

Doporučené příspěvky

Moc prosím o pomoc a Vaše názory

Mám O1 1,6 74kw 1998 a řeším problém s motorkem :) Většinou po zahřátí (dělá to velice nepravidelně) motor přestane jet jak kdyby mě někdo držel za prdel - motor začne prdět jak kdyby jel na jeden válec a prostě to nechce jet a na volnoběh lítají otáčky. Většinou pomůže protůrovat a zase se "chytne"

Jsou měněny zapalovací kabely, cívka, škrtící klapka a nedávno svíčky. Napadá mě jestli to nemůže být svíčkou, ale ty tam jsou chvilku... je možné že by něco způsobovalo odcházení svíček? Díky za každou radu... ještě mi někdo říkal, že by to mohlo být palivové čerpadlo.

http://www.youtube.com/watch?v=4_SiUdoQtnQ

http://www.youtube.com/watch?v=OMZz1iGrrYA

Odkaz ke komentáři

Měl jsi to napojený na diagnostice? Pokud ano, co to psalo? Podle zvuku bych řekl, že zadní díl výfuku je KO a vypadá to že jsou špatný svody nebo ti to tam někde z katalizárotu brutálně fouká, proto ten traktorovej zvuk. Dál by mohla být špatná lambda sonda nebo váha vzduchu (to by měla napsat ta diagnostika) a když se toto všechno spojí, tak ten motor prostě nejede. Měl jsem jen prasklou sponu na výfuku za katalizátorem a dost mi to tam foukalo (prdělo to) a už toto bylo poznat na výkonu motoru, po opravě motor opět ožil.

Takže to zespodu pořádně prohlídni, co bude vizuálně špatný oprav + udělej tu diagnostiku, pak se uvidí dál co s tím :) . Ještě by mě zajímalo co jsi tam dal za svíčky? Do tohoto motoru patří NGK BKUR6ET-10...

Odkaz ke komentáři

Podle videa výfuk určitě nebude v pořádku, zadní díl už trochu prdí, pokud v něm není díra, tak to nevadí (bude jen vevnitř vysypanej), ale vepředu bude asi někde díra (může být prasklej pružnej díl výfuku=vlnovec). Dál ti radím, aby jsi vždy startoval, až ti zhasnou kontrolky, aby si ŘJ mohla načíst všechny čidla apod. a ještě jak se ti v prvním videu rozsvítila kontrolka vody, tak si zkontroluj jestli ji máš dostatek, popř. si očisti ty 2 dráty co jsou v expanzce (třeba šroubovákem nebo nějakým kartáčkem) ;)

Odkaz ke komentáři

Vevnitř vysypanej??? A nemůže to nějak ten vysypaný bordel přicpávat a pak by to takhle kuckalo??? Jinak svíčky už jsem objednal přesně ty co jsi psal, tak zkusím a uvidím.

Ještě zkusím lehnout pod auto a omrknout pořádně ten výfuk.

Díky za radu ohledně kontrolek, to jsem vůbec netušil! Vždycky přijdu, cvrnknu a jedu :)

Odkaz ke komentáři

Ano, vevnitř se vysypou dělící přepážky a pak to prdí a nemyslím si, že by to ucpalo přívod do toho zadního dílu výfuku. Jinak pod to auto lehni a pořádně to prohlídni, tam kde to bude černý, tak tam to fouká a podívej se i na ten vlnovec (najdeš ho mezi motorem a katalizátorem), jestli není prasklej. Co se týká těch svíček, tak třeba ty Bosch můžou být dobré, ale NGK je jistota (ty doporučuje Škodovka) a ohledně těch kontrolek, je to opavdu lepší počkat až pozhasínají, tak se stačí nastavit škrtící klapka, natlakuje se palivová soustava + si ŘJ stihne ověřit různá čidla ;) a pokud se stává, že se ti rožíná ta kontrolka chladící kapaliny, tak otevři expanzku a uvidíš tam 2 dlouhý dráty, tak ty třeba šroubovákem oškrábej :)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Tak vyměněny svíčky za origo v autorizovanem servisu, potom nějaké těsnění, které bylo shnilé a sálo to údajně někde falešny vzduch, ale problem je porad... navic se mi jednou objevil dým z výfuku a to celkem solidně :) taková menší vyfukovačka - viz. video. Na víčku od oleje hoooodně bílé emulze.

Je tady někdo z Rožnova a okolí kdo by byl ochotný pořádně na to mrknout?

Díky Tomas

Odkaz ke komentáři

Nadobku urcite staci jen vyplachnout a pokud by byla kriva nebo praskla hlava, tak pocitam ze by oprava stala okolo 6000,- a urcite to ma cenu opravovat, protoze jiny motor je drazsi a nevis co te s nim muze cekat :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...