Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

myslis ? proc odpovidas kdyz myslis, pak se ty lidi tady maji neco dozvedet, kdyz neco je tak a druhej napise ze mysli ze to tak neni :wallbash:, prikladam foto ty cervene oznacene trubky tam jsou asi jen tak pro paradu ze, skrz ne tece tece kdyz asi myslis co, pivo ne ? jo to by bylo dobry :pivo:

Tak jo NEMÁ to nic společného s topením Je to chladič zpětných spalin.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravim.Mam bxe 2008 a jezdim na vycisteny ventil a kulicku v ovladaci hadicce takže by mel byt odstaveny.Čekal sem že to bude hazet nejaku chybu a neukazuje to zatim nic.Zda se me že se trochu dyl zahriva (ma to chladic vyfukovych plynu)ale neni to nic hrozneho.hlavne kdyz ten sajrajt nepujde do motoru.Funguje to nekomu taky tak nebo to vyhazuje chybu?

Odkaz ke komentáři

vsechno je pevne pridelany na motoru, takze je mozny ze je neco povolenyho a tema vibracema a kroucenim se ti to vzdycky pokazi.

Tak mam uz auto opravene. EGR chladic je normalne pripevneny na sacie potrubie na 3. miestach. Ja som mal jeden prichyt ulomeny uplne, druhy bol nalomeny. Poriadne drzal len ten treti. Jak to triaslo, trapilo to i tu EGR trubku. Nechal som zalozit druhy EGR chladic.

Pri prvej poruche som s tym siel do Porsche Hradec Kralove. Je divne, ze si toho nevsimli. Vsimol si to pri druhej ulomenej trubke mechanik, ktory Skodovku vobec nerobi. Neviem, co si mam o tom mysliet.

Snad to je uz za mnou. Ten stary EGR chladic mal vrstvu ciernych sadzi nalepenych na stenach. Nie je to vsak nic kriticke.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, nevěděl by tu někdo, jaká kontrolka konkrétně by měla svítit při závadě EGR ventilu? Já to zjišťuju už asi měsíc pouze na VAGu, že je na něm závada. Mám O2 1,9 TDI PD motor BLS. Dnes mi poprvé nezhasna po startu kontrolka zpětných výfukových plynů. Je možné, že vadný EGR může časem způsobit nějaké škody v nějakých částech výfuku? Občas mi po startu bliká cca 2-3min. kontrolka žhavení, ale ta souvisí nejspíš s vadným brzdovým spínačem a ne s EGR?

Odkaz ke komentáři

Tak po včerejší návštěvě autoriz.škoda servisu mi kromě toho EGRu zjistili, že se mi přidírá turbo, tak je nutné vyměnit i to. Prý to má souvislost s tím EGRem. Je fakt že v posl. době to dělalo divný zvuky jako pískání při vyšších otáčkách a odfukování při zpomalování turba (řazení 1-2,2-3). Brzdový spínač mám teda OK, ta kontrolka žhavení bude souviset buď s tím EGRem, nebo turbem.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o rok později...
Guest misko TDi

zdravim vas, mal by som par otazok ohledom EGR ventilu, tak vopred dakujem za pripadne odpovede

1- egr ventil mi mechanik vycistil, ale chybu hlasi stale....povedal ze zrejme bude egr ventil k.o., preto chcem vediet ci ma zmysel ho zaslepit ked zrejme nefunguje tak ako ma

2- po zaslepeni vyfuk. potrubia do ventilu sa ma ten ventil namontovat spat tak ako bol predtym? ze vlastne bude fungovat tak ako pred tym len nebude nasavat ten bordel??

dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím,

nechci zakládat nové téma. rozhodl sem se vydělat a yčistit EGR,

díky.chtěl bych se zeptat, jestli ten EGR zvednu aji podtlakem pusou, jelikož mně to nejde, když si tam dám hadičku a natáhnu pořádně, se ani nehne.

Jinak mně žádná kontrolka nesvítí a žádnou chybu nepíše. Přijde mně divné, že by to nechodilo, ale EGR byl zasraný, ne teda nějak extrémně. Protože když se dívám na fotky jetých, tak je kousek té tyčinky lesklé, jak to asi chodí nahoru dolů.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...