Přejít na obsah

Zadní náprava

Doporučené příspěvky

tak ty porovnáváš trochu něco jiného, přesně jak píšeš, přesednul jsi z felicie,

kluci tady píší postřehy a rozdíly mezi OII s víceprvkem a O3 bez něho a píšou to lidi, kteří jezdí nebo jezdili právě s O2 a následně i s O3

Odkaz ke komentáři

Komentár k zadnej náprave z môjho pripravovaného popisu porovnania O2 vs O3:

---

Zadná vlečená náprava sa pri jazde v rámci povolených limitov na ideálnej vozovke javí ako bezproblémová. Aj jazda v zákrutách aj pri ostrejšej jazde nepôsobí žiadne obavy, nebadať žiaden náznak horšieho správania auta. Všetko sa ale zmení pri jazde na horších cestách, ktorých u nás je neúrekom. Vtedy cítiť, že zadok auta nestíha, v zákrutách jemne odskočí – jednoznačne viac, ako O2FL s multilinkom. Najvýraznejšie o sebe dáva vedieť jednoduchá zadná náprava pri priečnych jamách a nerovnostiach, kedy zadok proste buchne a cítiť to až v sedadle. Prirovnal by som to, ako keby niekto kopol do šoférovho sedadla zospodu. Priamy test O2FL a O3 ukázal jednoznačne nervóznejšie správanie zadnej nápravy O3 pri oblúkových nájazdoch na mosty s dilatačnými špárami, pri bezprostrednom striedaní oboch áut je rozdiel o to markantnejší. Nie je to ale nič strašidelné ani nebezpečné, len v porovnaní s O2 je to iné a spočiatku to môže prekvapiť, no časom si človek zvykne. Najviac na jednoduchej zadnej náprave ale vadí ten zhoršený akustický komfort, na ktorý sa zvyká ťažko – rázy do karosérie a hlboké dunenie. Neviem si predstaviť, aká musí byť jazda na O3 s jednoduchou zadnou nápravou, 18“ kolesami a športovým podvozkom. Už kombinácia 17“ kolesá a štandardný podvozok je podľa môjho názoru maximum únosnosti.

---

Celé porovnanie z pohľadu ex majiteľa niekoľkých O2, ktorý presadol do O3, pripravujem už nejakú dobu. Do konca mesiaca to dám všetko dokopy a zavesím sem na fórum. Zatial som na nejakých 8 stranách textu, je to 3969 slov...

Odkaz ke komentáři

Diagnostik: Nerozumiem, čo ti vadí... Máš niečo najazdené s O3 a O2? Zjavne asi nie. Tu nie sme na fóre, kde sa rozoberá varenie či rybolov, ale na fóre o autách a špeciálne Octaviách. Preto je logické, že tu preberáme aj tú zadnú nápravu. Ja som napísal svoj názor, myslím, že maximálne objektívne. Rozhodne nepatrím medzi zaslepených fanúšikov ani OII, ani OIII. Je tu vôbec okrem mňa ešte niekto, kto má pár tisíc km v OII aj OIII?

Rozdiel v jazdných vlastnostiach na OII a OIII s obyčajnou zadnou nápravou by mal spoznať aj bežný, normálny užívateľ. Ak to ale nespozná diagnostik či automechanik s výučným listom, tak by ten výučný list mal roztrhať a venovať sa radšej pestovaniu sukulentov alebo chovu ošípaných (bez urážky).

Odkaz ke komentáři

předpokládám že diagnostik možná vlastní O3 s vlečnou či jenom tlachá a zarputile bude psát, že je to okay a žádný rozdíl s předchozí generací oktavií :D někdo má problém prostě přiznat, něco negativního na svém autě.....

když někdo přesedne z FWD O1, tak mu to vadit asi moc nebude a ještě se mu bude líbit o hodně lepší stabilita v zatáčkách, ale ne když člověk jezdí x let v O2 ....

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři
Guest petrsIII

Mám služební OIII 1,4TSI 103kW, DSG, plná palba a po 6 letech ježdění s Passatem jsem zděšen chováním podvozku. Zvláště únavná je jízda v klikatém kopcovitém terénu (např. Valmez - Bystřice). Pokud auto jede z kopce do ostřejší zatáčky, tak mám pocit, že vyběhne z cesty. O tvrdosti a citlivosti na díry už tady psali všichni. Nemá někdo ponětí, zda se nedá situaci zlepšit např. výměnou tlumičů, nebo pružin ? Auto mám preventivně na 16" tedy kompromis tvrdosti. Nedá se něco reklamovat v záruce? Nechce se mi věřit, že by tohle čekalo 100% zákazníků. Při ranních manévrech na parkovišti se ozývá vrzání nápravy jak u staré plečky, ale není to předek, jde to zezadu a možná to není ani náprava, ale brzdy. Čert ví. U passata jsem zažil lehké vrznutí, pokud odešel čep řízení, ale s tímhle se to nedá srovnat.

Je to moc škoda, protože motor a DSG jsou zlaté (zatím). Mám teď najeto 5000 km. Můj mechanik VW tvrdí, že se tlumiče časem poddají a bude to lepší, no nevím, nechce se mi to věřit. Také pocit z volantu je mnohem horší než u Pašíka. Pokud necháte puštěný line-assist paj je to řízení, jak hrát na počítači. Naprostá izolace od auta. Když se to vypne, je to lepší, ale pořád to není to cítění, co auto dělá. Průjezdy zatáček s Pašíkem B5.5 jsou daleko příjemnější. Volant jde přitom lehčeji. U Octy moc přidává sílu se zvětšujícím úhlem natočení. Je to pak fuška to točit. Takže kdo poradí, co vyměnit ?

Odkaz ke komentáři

Já se zeptám, u O2 má víceprvek pružiny opřené o rám nápravy nebo přímo o kastli? ... a jak je to u víceprvku O3?

na G6 je víceprvek a pružiny opřené přímo o kastli, u C-maxe jsou pružiny opřené o rám nápravy a celá náprava je ke kastli šroubovaná

přes tlumící podložky. C-max je daleko komfortnější podvozek než právě G6, navíc má C-max uchycenou spodní část tlumiče přímo na střed kola, u G6 je kousek za středem směrem k zadnímu nárazníku.

Odkaz ke komentáři

díkes, já totiž minulý víkend lezl střídavě pod obě auta co mám a hledal rozdíly na podvozku vzadu, protože C-max se chová jistěji a komfortněji než G6, to s tím upevněním tlumiče dole v ose kola jsem zkoumal speciálně,

C-max má celkově nápravu šroubovanou do kastle přes tlumení a je to znát...., rovněž upevnění stabíku je jistější,

jsem byl na ulici jako magor, s baterkou chvíli pod jednou prdelí a chvíli pod druhou

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...