Přejít na obsah

Zadní 3. brzdové světlo Combi


Jouzef

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 11 měsíců později...

zdravim vas

 

bol som vcera na STKcke a zistili sme, ze mi z tretieho brzdoveho svietia len asi 3 diody/ziarovky, aj to len jedna poriadne....da sa to prosim vymenit doma bez problemov, ci na to treba skoda-mekánika? :-)

radsej by som to spravil doma sam....resp. kym to rozmontujem, neviete nahodou ake tam idu ziarovky/diody? ze by som si ich dopredu kupil?

 

vdaka vopred ludia

 

majte sa

Odkaz ke komentáři

pokud si ho někdo měníte sám, tak pozor na dotahování těch dvou matek, co ho drží, většina těch, co jsem vyměňoval byla už vyndavaná, například kvůli lakovaní 5. dveří. Někdo ho utáhnul tak, že popraskal plast okolo šteftů a tím do světla začalo téct

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

jj je to monolit "Třetí brzdové světlo neobsahuje žárovky, ale světelné diody. Výměna jednotlivých světelných diod není přípustná, brzdové světlo musí být v případě opravy kompletně vyměněno".. Taky sem vloni měnil :) Není to podle mě opruz, sundal sem horní panel víka zavazadlového prostoru a pohoda :P Pokud nemáš dílenskou příručku tak dávám screeny.

post-3471-1299946717_thumb.jpg

post-3471-1299946729_thumb.jpg

post-3471-1299946743_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím.

Ja som to LEDkové svetlo rozobral (prasknuté) Rovnakú LED som nezohnal :/ (sú tam 3 sériové obvody s (4rmi LED paralelne) odišla mi len jedna LED. No nikde na nete som nenašiel správny prúdový odber.

Našla by sa dobrá duša, ktorá by zmerala odber prúdu na funkčnom svetle? Potom ten odber na mojom budem vedieť upraviť. (tuším mám 1o,2mA)

Nové síce stojí od 3o-4oE, ale z princípu to nechcem kupovať, keď to viem opraviť... (Za o,o5E)...

PS: Aj tak to svetlo má vzadu diery, takze tam voda môže natiecť... Moje bolo popraskané na spoji, asi po údere?

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...
Guest miros25

ako pani nič nieje jednoduchšie jak vymena tohoto tretieho svetla... jednoducha manipulacia.... po prve odšrobovat šrobu na rukoveti ako tahate kufor dole... a potom zapačit ruku a pekne spodny plastovy kryt odtiahnut... bude vam to pekne pukat a krasne to pojde dole.. tak isto aj druhy kryt.. najprv..dve sroby a kryt potom dole.a ste pri svetle..a ked ho zbadate už viete čo mate robit... iba troška zručnosti a mate ušetrenu dvacku za montaž svetla v servise.... tak do toho pani :-) Miro

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

3. brzdové svetlo je rovnaké, nemenilo sa pri facelifte. Výmena je bez problémov, treba odkrytovať víko kufra, až potom sa dostaneš k brzdovému svetlu. Presný postup je v prílohe http://forum.octaviaclub.cz/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/palec.gif

Zdar,taky mam problem s tretim brzdovym svetlem,da se nekde zjistit vyrobni cisla plast.klipu,ktere se pravdepodobne odstrojenim rozlamou?diky Johny

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

nerozláme se nic, v tom zadním velkém krytu jsou plechové úchyty a v bocích jsou dva šrouby, pak to jde hezky ven, nic se mi nepodařilo zlomit, dělal jsem to teď v týdnu, akorát ... kdo máte třeba RS spojler na okně jako já, tak to 3 brzdové je tam vlepeno ! Musí se celkem brutálně vyštípat ven. Nevím teda jestli je to standartní postup, ale na mém autě bylo takhle natvrdo přilepeno od Škodovky.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim, mame praskle zadni 3. brzdové světlom nevite nekdo jak se vynda z auta a jestly je na vsechny modelove roky stejne? jedna se o COMBI mam 3/2009

 

 

dekuji Jouzef

Jestli uz je to Facelift,tak se musi sundat tapac z patych dveri,jsou to dva velke bloky.podle te dilenske prirucky to jde snadno...nejdriv tahlo dveri,to drzi sroubkem a pak ty plasty podebrat a vycvaknout.Ve skoda servis ode mne chteli 400 za praci,svetlo stoji cca.950,-

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim pani. Tiez som riesil, ze tretie brzdove svietilo stylom prva svieti, dalsie tri nie, dve svietia, zase nic nesvieti... svetlo sa casom rozlepilo same, zatekalo don, a dielo skazy dokonane.

 

takze samotne diody sa daju nahradit superflux LEDkami, cena za kus je 20 centov. potrebujete ich 12. plne svietia uz pri napati 3V, a presne taketo potrebujete, nie 12V! su vsak o nieco vacsie, ako tie povodne. povodne su typu SMD.

 

takze povodne nefunkcne vycinujete von. prilozite novu, tam kde sa budu nozicky dotykat plosaku, oskrabete ochranny lak a vnziknute miesto pocinujete. odstrihnete z LEDky zbytocnu dvojicu noziciek (pri nacinovani vsetkych 4 kontaktov novej LED vam vykratuje povodne zapojenie a nebude to svietit), a zvysok pricinujete. robota na 10 minut s prstom v zadku. svetlo nazad zlepite transparentnym silikonom. trocha zrucnosti a vymalovane, oprava za 5€.

 

ak je zaujem, mam foto.

 

M.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 11 měsíců později...

Zdravim, menil jsem treti brzd. svetlo u combi, vse slo v pohode, jen mi nesla ven tryska ostrikovace.. no a to je neco pro me.. takze sem samozrejme zlomil to kolinko mezi hadici a tryskou :-)
Marne ted hledam, ktere to presne je. Muzete mi nekdo napsat cislo toho kolinka?
Nasel jsem tohle, ktere ale vypada trochu jinak nez to puvodni
https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0955659a-koleno-skoda-18382.html
Bude sedet?
Diky


Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...