Přejít na obsah

volant z OIII do OII


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Kluci jak je to s volantem z OIII do předFL?

Respektive auto mám předFL, ale volant z FL RS s multifunkcí a pádly + Columbus, tedy i FL Gateway.

Rád bych výhledově tříramínko z OIII RS kvůli pádlům a perforovaci. Takovou verzi jsem v Superbáckém provedení neviděl.

Stačilo by tedy sehnat OIII RS volant s pádly a tlačítka ze Superba? Multifunkce by pak fungovala co jsem pochopil, ale jak by to bylo s pádly?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj,

mám dotaz. Všichni tu píšou o multivolantu z O3 do O2 FL, nicméně stejný nový typ volantu se dává aktuálně i do Fabie / Roomsteru (ti však nemají tlačítka na hlas. ovládání), Rapida, Nového Yetiho a Superbu a všude vzhledově vypadá naprosto stejně. Takže i přesto fungují tlačítka v O2 FL jen a pouze ze Superba FL, z jiného auta by tlačítka nefungovaly? Mají jinou koncovku, nebo jak opticky na volantu poznám, půjdou / nepůjdou všechna tlačítka v O2 FL?

post-229-0-48753700-1410594804_thumb.jpg

 

Dále bych se zeptal na zkosený volant s tlačítky, ten však Superb nemá vůbec. Tedy z Rapidu ani O3 by jednoduše rozchodit v O2 FL nešel?

post-229-0-22835100-1410594809_thumb.jpg

 

Předpokládám, že airbagy jdou napříč všemi uvedenými vozy bez problémů vyměnit, nebo je tam také nějaká nutná kompatibilita?

 

Díky moc

Odkaz ke komentáři

ahoj ja mam volant ze supa 2 fl v oii a bez problemu,zkoseny volant chci taky a jak pises dela se pro Oiii a rapid takze ja koupim jakykoliv a tlacitka si prehodim..... nicmene jsem slysel ze z rapida nebo fabie by mel taky fungovat ale to at nekdo napise kdo to vi dale se to da zjistit kdyz vytahnes leve tlacitko musi tam byt nakonci pismeno F :palec:

 

Musí končit na index: F(5E0 919 719 F).

Upraveno uživatelem princes
Odkaz ke komentáři

Taky mi toto není moc jasné, takže ač volanty v O3,Citigu, Rapidu či Superbu II FL vypadají naprosto totožně v Octavii 2FL bude fungovat jen ten z Superbu? Z toho důvodu, že má jako jediný jiné MF moduly na volantu? I když vypadají naprosto totožně? Takže pokud koupím volant z O3 jediná šance jak to rozchodit je vyměnit ty MF moduly :(

Odkaz ke komentáři

Nehledal bych v tom základy jaderného inženýrství :)

 

Rapid, Citigo a Superb 2 FL jsou ještě postaveny na starši architektuře elektroniky než O3 (čisté MQB), takže ta pravá část, která ovládá navigaci, handsfree a combi přístroj je uzpůsobená ještě pro staré komponenty (RNS 510 apod).

 

A asi by sis měl zapamatovat, že i totožný díl elektroniky může fungovat jinak pokud má jiný koncový index.

 

Osobně by mě zajímalo, jak na tom jsou volanty s Yeti FL...

 

Edit:

 

Yeti FL má ve výbavě taky RNS 510, takže volant z Yeti by měl fungovat taky.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Jelikož můj gumák to má už za sebou, poohlížím se po něčem novějším.

 

Chci se zeptat, kdo má nějakou osobní zkušenost, vyznačuje se některý z typů volantů silnějším věncem? Mám poměrně velkou ruku, takže mi na běžním volantu chybí pár cm co do průměru věnce.

Odkaz ke komentáři

Tak po instalaci k volantu se s váma podělím o moje poznatky protože jsme to tady nebyl schopen srozumitelně najít.

 

Volant z O3 bez multifunkce jde do O2 po upravení konektoru k airbagu. Nový se odstřhnul a připájel starý. Stejně by to mělo fungovat i u starších aut.

 

Co se týče věnce ten u O3 3ramínko je určitě tenčí než O2 FL. Ten byl super.

120.JPG

121.JPG

122.JPG

Odkaz ke komentáři

Karlos: číslo dílu aribagu ti bohužel neřeknu jelikož už je na autě :D ale je to podle mě jedno jaký vezmeš.... stejně budeš muset v 90% přepájet konektor...

kermo: ano je to jak píšeš, konektory jsou celkem různé pro O1 je jiný než pro O2, pro O2 FL by měl být udajně taky jiný typ apod...

Nejde ani tak o prodloužení kabelu ale prostě konektor je úplně jiný

Odkaz ke komentáři

Kluci fungoval by do OII předFL DSG volant z OIII RS? Pravá strana MF určitě nepůjde, protože mám předFL MaxiDot, nicméně navi mám Columbus s hlasovým ovládáním (ne HF). Rád bych, aby mi šla levá strana tak jako teď s FL volantem + řazení pádly. Musí být i v tomto případě index F ze Superba? A jak je to s DSG?

Odkaz ke komentáři

tak moje MR2013 O2 FL má již ten novější konektor na airbagu a sedí, takže nemusím nic pájet.

 

Kabel sem měl: 5e0 971 584, volant asi S2 FL, airbag netuším číslo na něm sem nenašel, tlačítka multifunkce: 5e0 919 719F

Ve videu vidíte(jak je občas kolumbus pomalej)

 

Klakson funkční:

https://www.youtube.com/watch?v=oqo5vUmP2aM&list=UUpltmxxuj5Q76ImMrpOu7Rw

Multifunkce:

https://www.youtube.com/watch?v=Dlxki4aU-aU&feature=youtu.be

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...