jaskope1 Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Zdravím, Octavii I kombi 2003 mám zatím jen asi měsíc a trápí mě startování za studena. Když je motor na 100% vychladlý třeba po ránu tak dlouho startuje cca 3-5 sekund. Přitom při teplém motoru stačí brnknout a je to. Auto necuká ani nic podobného. Již jsem vyměnil: - čidlo teploty chladící kapaliny - palivový benzínový filtr - zapalovací svíčky Diagnostika nevykazuje žádné chyby. Googlím už pár týdnů a nic jsem nenašel. V servisech si moc neví rady. Už mě jen napadá lambda sonda před katalyzátorem. Návrhy? PS: Hodila by se mi kniha "Octavie: Jak na to" případně frodobegins@seznam.cz díky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Lambda sonda to urcite nebude, protoze kdyz je studena, tak je odpojena, zacne fungovat az je zahrata, coz nekolik minut trva :) . Dale me napada, jestli jsi cistil skrtici klapku, pokud ne, tak ji nech poradne vycistit a nastavit do zakladni polohy :) . Knihu Jak na to si muzes stahnout treba z uloz.to, tam jsem to tusim sosal ja ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Srpen 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Aha to jsem nevěděl že lambda je vypnutá dokud není zahřátá. Škrtící klapku jsem nečistil. Po čistění je třeba ještě nastavit hodnoty ve VAGu že? No vyzkouším a dám vědět. Co se týče knihy tak právě že je odevšud už dávno smazaná. Mohl bys mi ji poslat kdyžtak prosím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Ano, po vycisteni se klapka musi nastavit pres VAG, tak ji zkus vycistit a uvidis, ale poradne vycistit = vytahnou ven z auta a vycistit komplet, ne jak nekteri ze ji vycisti jen po oddelani hadice od vahy vzduchu ;) Knihu ti poslat muzu, ale az behem pristiho tydne, protoze ted nejsem doma a jedu pres mobil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Srpen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Tak jsem byl v servise: - Čistění klapky mi nedoporučují pokud mám jenom důvod to, že startování trvá déle. Zkusili ji nastavit VAGem a že prý pokud to půjde tak je čistá, program by jinak napsal že to není možné a tím pádem jsou tam nečistoty. - Dále VAG ukázal vadnou lambda sondu č.1 čili před katalyzátorem. Pak to ještě napíchl na jiný diagnostický přístroj a spustil test lambda sondy a asi po půlminutě to ukázalo, že hodnoty co udává tak jsou v pořádku. - Dále jsme šli po tlaku v palivové soustavě a napíchli manometr. Prý se u delšího startu ukázalo, že tlak stoupal trochu pomaleji než by čekali. Když už byla soustava natlakovaná, tak pak už to startovalo normálně. Palivový filtr jsem už měnil tak říkali, že jedině palivové čerpadlo co je v nádrži. Prý dává 7 atmosfér a u motoru je to 4 atmosféry. Skoro jediné co to brzdí je filtr. Tehdy po výměně filtru se mi zdálo asi na 4 dny, že to startuje lépe, ale pak zase přišla zima ráno a problém tu byl zase. Možná, že se nový filtr 'ucpal' znova. Tak tedy vyzkouším dát tam ještě jednou nový filtr (přece jenom investice to není velká 200,- oproti 3800,- za palivové čerpadlo), tankovat nejlepší benzín co seženu, přidat aditiva na čištění palivové soustavy a doufat, že to pofičí. Sorry za delší román, ale možná někdo bude mít stejný problém jako já a budou se mu zkušenosti hodit. Konny - jinak jak to vypadá s tou knížkou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 28, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2013 Zkus vyměnit ten filtr a uvidíš, ale nechápu proč se ti mechanici bojí vyčistit tu klapku, spíš se jim do toho nechce... :) . Jinak včera jsem dojel domů a abych se přiznal, jaksi jsem na to zapoměl ti to poslat :D . Na mail ti to ale nepošlu, protože to má 27MB, ale co jsem se díval, tak přes SZ by to mělo jít, protože je možnost připojit soubor do velikosti 32MB, takže čekej SZ ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pavlik92 Odesláno Říjen 25, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2013 Ahoj, prosímtě, nemohl bys mi také poslat navod? Mám nově 1.6 MPI r.v. 2006, ale to je asi u všech ročníků stejné. Díky moc, jestli to půjde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 25, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2013 Ahoj, jasně není problém, za chvíli ti to pošlu přes soukromou zprávu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ptaak Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Tak jak to dopadlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pjan Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 tak ak mozem poprosit, tak tu knizku by som bral tiez :-) Mam 1,6 75kW 9/2008 Uz dopredu moc dakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 pjan: knížku jsem ti poslal přes SZ ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Říjen 29, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Tak dopalo to tak, že jsem 2x vyměnil benzínový palivový filtr, nalil do nádrže přísadu na čištění palivové soustavy. Jedna taková lahvička na celou nádrž. Natankoval jsem plnou V-Power 100 a jelikož jezdím na LPG tak mi ten takto obohacený benzín vydržel už 2 měsíce v nádrži a ještě pořád mám čtvrtinu. Studené starty jsou už docela v pořádku. Dlouhý start za studena pozoruji už jen v cca 10% případů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=21042 tady se řešilo něco podobného :) Jinak taky mám auto na LPG taky mi zlobilo při raních startech ale ne že by startovalo dlouho. Naskočilo začalo škytat a zdechlo. U mě to vyřešilo vyčištění klapky a startuje zase jak za mlada :) K. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
69venca Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Zdravím, Octavii I kombi 2003 mám zatím jen asi měsíc a trápí mě startování za studena. Když je motor na 100% vychladlý třeba po ránu tak dlouho startuje cca 3-5 sekund. Přitom při teplém motoru stačí brnknout a je to. Auto necuká ani nic podobného. Již jsem vyměnil: - čidlo teploty chladící kapaliny - palivový benzínový filtr - zapalovací svíčky Diagnostika nevykazuje žádné chyby. Googlím už pár týdnů a nic jsem nenašel. V servisech si moc neví rady. Už mě jen napadá lambda sonda před katalyzátorem. Návrhy? PS: Hodila by se mi kniha "Octavie: Jak na to" případně frodobegins@seznam.cz díky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
69venca Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Mam stejne auto a poradil by jsem.Pri otevreni dveri ridice u studeného auta musí zabzučet benzinova pumpa.Casto byva derava hadice sani,nebo propousti zaneseny neserizeny EGR ventil který nedovira a prisava falesny vzduch z vyfuku.Taky zanesena ci spatne serizena klapka plynu muze delat problém.U studeného motoru vice vzduchu dela vždy problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Prosinec 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Venco - opravdu? Má se spustit benzínová pumpa při otevření dveří? A pak se spustí zase po otočení klíčkem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Mě se při otevření dveří čerpadlo nespouští, ale to bude asi tím, že mám předface... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Prosinec 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Mě se čerpadlo nespouštělo na 100% když jsem měl problémy se startováním. Měnil jsem ale zámek řidičových dveří kvůli problémům s centrálním zamykáním a od té doby je startování bezproblémové. Myslel jsem, že to když otevřu dveře a spustí se čerpadlo, že to je anomálie která vznikla použitím MADE IN CHINA zámku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 U faceliftu se má při otevření dveří spustit čerpadlo, ale předface asi toto nedělá, protože mám zámek v pořádku a nikdy se mi čerpadlo nespustilo (startování je bez problémů), i kamarád co měl předface octu, tak mu to nedělalo... U tebe to bylo tím zámkem, protože si ŘJ pořád myslela, že jsou dveře zavřené ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Prosinec 15, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Venco - opravdu? Má se spustit benzínová pumpa při otevření dveří? A pak se spustí zase po otočení klíčkem? Ano pumpa se spusti pri otevreni dveri ridice a i po zapnuti klicku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Prosinec 16, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 Mě se taky spouští čerpadlo když otevřu dveře a pak ještě po otočení klíčku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martin131 Odesláno Leden 4, 2014 Sdílet Odesláno Leden 4, 2014 Mohl bych taky poprosit o tu knížku? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 5, 2014 Sdílet Odesláno Leden 5, 2014 martin131: Myslím že to bylo myšleno na mě že? Jinak není problém ti tu knížku poslat.... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martin131 Odesláno Leden 6, 2014 Sdílet Odesláno Leden 6, 2014 Ano ano, Konny, prosím prosím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlas Odesláno Červenec 11, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2014 Zdravím, mám podobný problém, rozsvítila se mi kontrolka motoru a hlašení " Emise do dílny" Vag mi vyhazoval chybu 17811,16514. Vyměnil jsem zadní lambda a EGR a vyčistil a zkalibroval škrtící klapku. Pak se, ale objevilo škubaní motoru při studeném startu. Nevíte co by to mohlo být? Že by přední lambda? Konny: Mohl bych taky poprosit o tu knížku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.