mršťa Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 měl bych dotaz: čim mám dostat zapečenej prach z destiček z alu kola? Než mi přišly kotouče s deskama, musel jsem jezdit chvíli se sjetejma destičkama (jedna byla totál, už dřela kotouč)... prach z nich mi na kole udělal takovej tvrdej povlak, kterej skoro vůbec nejde dolů... vyzkoušel jsem tech. benzín, toluenovej čistič, ředidlo, čistič na alu disky, ale nic nepomohlo... jde to horko těžko, skoro vůbec... Po 2 hod. drhnutí kartáčkem necejtim ruce a vyšičtěno mám tak 10% z kola... Prosím o radu, jestli už to někdo řešil, popř. s tim má nějakou zkušenost... Díky :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 tak tohle mam na kole taky a nemuzu se toho zbavit... uz jsem na to rezignoval ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 Mě na to pomohl průmyslový čistič od Wurta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 Tohle se řešilo na starym fóru...Mimo jiné - čistič na krbová kamna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mršťa Odesláno Listopad 7, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 tak tohle mam na kole taky a nemuzu se toho zbavit... uz jsem na to rezignoval :P tak já se toho musim zbavit, spidery půjdou do světa, tak ho musim dát do pořádku ;) ten čistič kamen mi byl doporučen na rs klubu, vyzkoušim a dám vědět... určitě to něčim půjde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 jj cistic na krb. V lidlu stoji asi 50 kc a jde to s nim jedna basen... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
askerfaka Odesláno Listopad 8, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2009 no mne nepomohol ani cistic krbov ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mršťa Odesláno Listopad 8, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2009 a co ti pomohlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 8, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2009 asi lakovani ;) clovece tolik hemi(kali)ji jste vyzkosely a nepmaha to, tak to se divim. Gdyz nepomuze ten cistic na krb tak jenom dat nekam do nejakeho odborneho servisu na opravu alu kol a tam at se to pokusi vilestit. Oni na to maji prostredky a to lesteni dokaze udelat z stareho kola nove. No a pokud to nepomuze tak uz jenom lak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mršťa Odesláno Listopad 8, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2009 no tak zas tak moc to hrotit nebudu ;) mám jednoho spidera na rezervě, tak když to nepůjde prodám ten z rezervy a tenhle bych si nechal... ale zajímá mě čim a jestli to půjde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 8, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2009 Aha takze mas "poskozen" jenom jeden disk. Tak to jo. Ale nebylo by spatne zeptat se odborniku na to lesteni, jestly budes vse prodavat tak urcite lepe prodas 5 kusu komplet nez 4. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mršťa Odesláno Listopad 17, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 MISE SPLNĚNA pustil jsem se do toho až dneska... po 45 min. čištění je zase skoro jak novej :) šlo to krásně čističem na myčky aut, konkrétně odstraňovačem vodního kamene z dlažby... jmenuje se to docela výstižně - SAY-RAJT :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 vypada to hodne dobre, diky za info, presne tohle me ceka na jare taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 a kde ten SAY-RAJT seženem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 jeden sajrajt se da sehnat tady http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=2119 ale vazne, taky by me to zajimalo, kdyz uz se nekomu podarilo prijit na to, co dostane dolu zapecenej bordel :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 nene já ci tenhle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 Chci se zeptat, Vy co jste použili na čištění alu čistič krbů a kamen, zůstaly ty kola v neporušeném stavu? Ptám se proto, protože se hojně doporučuje ten čistič krbů, ale když jsem se díval na internet, tak všude bylo u toho výrobku napsáno ,,Nepoužívat na hliníkové a lakované části,, tak nevím jestli nehrozí nějaké riziko, že se ty kola poškodí. Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mršťa Odesláno Listopad 17, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 a kde ten SAY-RAJT seženem? myslim, že to výrábí Chemotex Děčín. kde se to dá sehnat jinde nevim... a stli je možno koupit nějaký menší množství taky nevim, my to berem po 10 l kanystrech, jeden stojí myslim kolem 5 tis. Kč... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 17, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2009 a doprdele :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 18, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 Tak to se v mem pripade vic vyplaty doplatit nejakou korunku a koupit nove predni alu kola az se my takhle zaspinej! :D Ale vazne, to ted jsem si toho spineni moc nevsymal, z poklic to vdzy slo pekne ocistit, ale ted kazdej druhej den musim alu kola cistit aby se ten prah ne zalepil "na dobro" na ty kola. No asi jedina preventiva bude umyvat auto (a tim myslim kola take) castejc - nejmene jednou tydne (ja to delal to ted al na tu zimu se my moc nechce - uz jsem starej) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 18, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 Chci se zeptat, Vy co jste použili na čištění alu čistič krbů a kamen, zůstaly ty kola v neporušeném stavu? Ptám se proto, protože se hojně doporučuje ten čistič krbů, ale když jsem se díval na internet, tak všude bylo u toho výrobku napsáno ,,Nepoužívat na hliníkové a lakované části,, tak nevím jestli nehrozí nějaké riziko, že se ty kola poškodí. Díky za odpovědi Tak kola jsou z nějaké hliníkové slitiny. Některá jsou i z hořčíku u sport aut. A jsou natřeny. A pak ten sajrajt omeješ takže bych se nebál. Spousta lidí to používá a nikdo si zatím nestěžoval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 18, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2009 Díky za odpověď, to jsem potřeboval slyšet, půjdu taky do toho čističe krbů ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bruno128 Odesláno Prosinec 19, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2009 Kdyz pouzijete klasickou fixinelu a potrete litaky stetcem a pak to nechate pusobit cca 15min., tak to pujde krasne dolu. :P Koupito to v drgerce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tazz7 Odesláno Prosinec 19, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2009 Na foru skodahome prodává maník přípravek na mytí alu kol a hodně si ho lidí chválí.Snad by pomohl i na to. :P Já ho mám koupený,ale použiju ho až na jaře,jak budu přezouvat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 22, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2009 pak to chce taky pravidelne umyvat litaky behem jejich provozu, ja to vezmu jarovou vodou cca aspon jednou za dva mesice, nez se tam ta spina s tech desticek zazere. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
acter Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 Taky pridam dotaz... Jak je mozny, ze s umytym autem nez dojedu do Prahy, kola jsou skoro cerny...mam si to vysvetlovat tak, ze barva na kolech uz je porezni a prach se na to vic chyta ? Kdyz jedu s firemni, po prachu ani pamatka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 a nemuze to byt destickama? :P jako ze jsou na tom sluzebaku tvrdsi. Stavalo se mi tohle na biku, kdyz jsem mel mekky desticky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
acter Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 No mozny to je...jak se uvadi tvrdost, to nevim... Mam derovany Zimmermany a Ferodo Premium (nebo tak nejak) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Frigo Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 kluci zkuste oslovit toho maníka ze škoda home, pozor, odkaz vede na škoda home :-) já sem si to od něj koupil a meje to ty alu disky jak ďas, pošle Vám toho 2 litry tak to minimálně na sezónu možná i více vydrží posílá to i s rozprašovačem a posílá to opravdu rychle a na dobírku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krozo Odesláno Duben 12, 2010 Sdílet Odesláno Duben 12, 2010 jj, teď sem to sem chtěl napsat ... taky doporučuju čistič od Hopa26 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.