Pavlus Odesláno Červenec 11, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 Kup origo a je to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Joskaa Odesláno Červenec 11, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 A orig. poznám jak ? Vždy tam je nějakej výrobce , jakej tam je orig. ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 11, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 Tak isto ma to zaujima... Nemyslim si ze by bolo k&n, tak zle vzhladom na to ze maju taku zaruku... a ako sa pise hore americania by z pripadnej skody vysudili "ine prachy" Vezmi to logicky, pokud filtrem projde více vzduchu, musí jím projít i více bordelu. Jak chceš jinak zajistit, aby tím prošlo více vzduchu a bordelu ne? Navíc testů (i z USA) se sportovními filtry vs papír je mraky a vždy sportovním filtrem projde více bordelu a výkon to nepřidá. V mnoha případech to i výkon ubírá. Bohužel fotky turba a sportovního filtru nemohu dohledat :( Zítra sem hodím ten test ze SM, pokud si vzpomenu :) boli tam testovane aj ine filtre? BMC napriklad ? alebo aj penove filtre - Napr pipercross ? PS: mohli by ste to odfotit a hodit to tu na stranku Pěnové filtry jsou známé tím, že filtrují ještě hůře oproti bavlně. Výhodou ale je, že se nemusí tolik olejovat. BMC je taky balvna + olej, takže něco jako KN. V testu byl jen KN. Z bavlněných nejlépe filtruje Apexi, ale musí jít o originál a ne tu kopii, co se prodává u nás... S různými sportovními filtry mám najeto dost. Například KN, Sparco, Apexi, BMC CDA a nyní Pipercross Viper. Kromě hluku žádná změna, u prvních 3 dokonce i pokles výkonu (nejspíše kvůli nedokonalému odstínění, které se v domácích podmínkách dokonale udělat nedá). Poslední dva jmenované jsou totiž v karbonových obalech, takže odstínení jsem řešit nemusel. Joskaa: Originál koupíš ve Škodovce, případně bych se ještě nebál Mannu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Tak jsem vrátil papírový filtr. Hlučnost auta téměř nezměněná, pouze když sešlápnu trojku na plný, tak mi přijde, že auto akceleruje o trošku pomaleji, ovšem zkoušeno v teplotách o cca 10°C více, takže to může být teplejším vzduchem. Ještě jsem hledal nějaké informace o filtrech a: Tesna zmiňuje ty trucky v prašném prostředí. Tam se tyto filtry používají z toho důvodu, že papírové filtry by se mohly kvůli nadměrnému prašnému prostředí zbortit. Jde tam spíše o kompromis. Pak jsem našel spoustu testů, kde konkrétně KN vždy dopadlo nejhůře (papírový efektivita 99,93% a KN efektivita 96,8%, po vyčištění filtru 89,95%). Nové KN tedy propustilo 45x více bordelu. A k té části od Tesny, že při testech vždy došli k závěrům, k jakým chtěli. Tak sem hoďte někdo test, kde sportovní filtry filtrují stejně kvalitně ;) Včera jsem koukal na video Golfu R32 s 600hp a měl sériový airbox a že by mu to kvůli filtru nějak nejelo, to mi nepřišlo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Taky jsem KN dal pryč, subjektivně žádná změna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Červenec 19, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2015 Můžete sem někdo dat test z toho časopisu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 20, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Pardon, zapomněl jsem na to. Doma na to mrknu, až přijedu. Každopádně najdeš xx testů na internetu podle ISO 5011. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Červenec 20, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 20, 2015 Dej to sem prosím. Díky ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Tady to je :) Filtry.zip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alchemix Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Skvělá práce. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vagi Odesláno Červenec 21, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2015 Dík, kouknu na ty předražený filtry (sám kupuji výhradně MANN) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 23, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2015 Já jsem dal origo Škoda, stál 472Kč. Zas tak často ho nemění, tak to jde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritorezky Odesláno Červenec 25, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2015 neni lepši tohle než 2500kč za vložku KN? http://www.highperformanceparts.cz/sportovni-kit-sani-vw-audi-seat-skoda-18t.13544 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 25, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2015 Rozhodně ne, první problém vidím v tom, že filtr je umístěný v podběhu, kde je nejvíce bordelu a vody. Druhý problém je, že kvalita filtru moc valná nebude ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Červenec 25, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2015 Tak tam bych filtr nikdy nedal....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Já s tím jezdím tři roky. Jen filtr mám Simotu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Červenec 26, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2015 Já vím, že s tím jezdí mraky aut, ale nepřijde mi to zrovna ideální místo pro filtr. Ještě bych to bral, kdyby na filtru byl ten ochranný obal co dělají někteří výrobci (i K&N, ale u Simoty pochybuju, že něco takového vyrábí), ale stejně. Jinak Simota u mě moc důvěry nebudí, když jsou schopni prodávat tohle: http://www.simota.cz/Turbo-ventilator-Simota-71-78mm-d391.htm?tab=description :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.