Přejít na obsah

spotřeba 2.0TDI 110KW

Doporučené příspěvky

hlasím, že oprava hadičky 04L 131 051 C vysoké spotřebě opravdu hodně ulevila. předtím byla dlouhodobá 6.7, teď jsem byl schopen jet s naloženým autem na hory za 5.2 a z hor za 5.1, což byla čísla, na které jsem se předtím nebyl schopný dostat ani s tou nejšetrnější jízdou. mám auto teprve 1500 km (celkem má najeto 147tkm), ale rozdíl před opravou a po opravě je značný. doporučuji všem, kdo se spotřebou bojují, zkontrolovat. kuny tyhle hadice milujou - je v nich něco, co jim hrozně chutná. slyšel jsem už varianty, že je to kukuřice, kokos nebo rybí tuk 😄 každý říká něco jiného. každopádně ty gumové části se dají opravit pomocí neoriginální hadičky, která organické příměsy neobsahuje, tudíž jim nechutná a je klid..

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Ahoj, mam dsg 110kw euro 6 rv 2015 a jezdim za 6.9 prijde mi to moc, jezdim volně, brzdy nepribrzdujou mel jsem na heveru. Jsou nové. Gumy 205/50/17 trasy normal mix. Dalnice 140tempomat.  Nevite po cem jit. Palubak pise vzdy 6.2 podle pocitani vzdy 6.8-6.9 

Upraveno uživatelem ar3st
Odkaz ke komentáři

Ta spotřeba je úplně normální, protože DPF, bez filtru to bere méně, já měl na Passatu se stejným motorem dlouhodobou spotřebu 6.5 dle palubáku. Ale nikdy mě to nenapadlo měřit podle tankování 🙂

Já teda těch 110 kW tehdy nechal čipovat na nějakých 130 kW a spotřeba šla dolů asi o půl litru, ale kvůli spotřebě jsem to nečipoval, šlo mi o výkon ... 110 kW nějak nejezdilo podle mých představ 😉

Odkaz ke komentáři

jak už bylo zmíněno, záleží na stylu jízdy a na vzdálenosti. u 110kw jsem měl s oktávkou spotřebu k sedmi litrům max v Německu na dálnici když jsem to hnal 180km/h nebo v ČR v zimě na krátkých trasách kde se neohřeje. a to rozhodně nejsem brzda provozu 

Odkaz ke komentáři
před 6 hodinami, Fireee napsal:

Hele mě je to šumák, já mám 6,5 na A4 (2.0 TDi) a na Kodiaqu 7,8 (2.0 TDi). Pokud jezdíte vyloženě na spotřebu, tak asi jo. Prostě pro mě cokoli co je na 2.0 TDi s DPF do 7.0 průměr v normálu. Kodiaq bere více, protože jezdí 80% město.

Na spotřebu fakt  nejezdím (95% tras 🙂 ). Když už jedu se Supem na spotřebu, t.j do 90km/h (většinová jízda mimo dálnici) sám, umí jezdit za 4,5. Německo dálnice cihla do maxima  ca 205 GPS tak jede do 7,5. Ale tam naštěstí moc nejezdím. Vše je hodně o plynulosti.

Zrovna včera jsme jeli ve 4 chlapech celkem 450km, byla tam asi 150km dálnice, jel jsem spíš lehce přes limit (tacho 100/140), spíš plynulejší cestování a výsledná dle PP 5,0 při dojezdu domů.

Ano, pokud jezdím krátké trasy do 10km a zima, tam to roste dost. Ale pořád musím brát, že Sup je těžší, než Octa. U Kodiaka je spotřeba jasná i díky stavbě karoserie.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...