Filos Odesláno Říjen 31, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2013 Zdravím,jmenuji se Filip a rád bych vám představil v tomhle topicu moje auto. :-) Aktualizace: 17.06.2015Škoda Octavia Combi 4x41.8T 20V 4x4, r.v. 2002, ~260 000kmVýbava: Elegance komplet v elektrice palubní počítač digiální climatronic výhřev sedadel výhřev zpětných zrcátek xenony ESP 4x airbag výškově stavitelná přední sedadla výškově stavitelný volant dálkové centrální zamykání tempomat Provedené úpravy: přestavba na LPG nové turbo chip tuning sportovní filtr K&N denní svícení (funkce obrysových světel, coming/leaving home, přisvícení do zatáčky při potkávačkách a ztlumení při denním svícení atp) LED osvětlení interiéru, exterieru, osvětlení vnitřních kliček dveří, skříňky spolujezdce tempomat posuvná (demontovatelná) přepážka blow off ventil twinport plechařina: oba přední blatníky (rez) + 5. dveře (rez) + oba prahy (rez, promáčklé) + přední nárazník (odřený) subwoofer (1200W) + zesilovač (750W) + kapacitátor (1.2F) tónovaná skla (SunTek, přední boční 70%, všechny zadní 5%) litá kola Octavia RS (stříbrný Spider 225/45 17) nové logo Škoda na masku, 5. dveře a do kol RS pedály nové koberečky mřížka v podběhu pro lepší chlazení pro intercooleru nové rádio Kenwood parkovací senzory + parkovací kamera, display ve zpětném zrcátku 230V zásuvka dálkové otvírání oken a automatické uzamknutí dveří při rozjezdu generálka motoru, nová hlava budíky RS s maxidotem Maxi-K RS nárazník mřížky RS nárazníku s denním svícením plynové vzpěry kapoty pozičky do lišty nárazníku Plánované úpravy: -- Nové fotky: Další fotky: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiraPros Odesláno Listopad 1, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 Hmm... vypadá moc pěkně. Tak ať slouží, quattro škodovácký. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dexter 1.8T Odesláno Listopad 1, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 koukám skoro dvojče :) vypadá dobře od koho a na kolik máš nachipováno? A jaký máš systém LPG? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fanny47 Odesláno Listopad 1, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 Moc krasna okta.. taky mam kombika jsem z Brna co pokecat mas FB? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Listopad 1, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 Zdravím ! Moc pěkná Octávečka :) ať slouží co nejdýl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Listopad 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 díky moc Dexter 1.8T: chipováno v Sportmotor, , výrobce LPG je Novagas s.r.o. a součáti dle revizní správy jsou od Tartarini a Tomasetto. Montáž prováděli v AGW Brno, kde doporučili tohle "Italské" zařízení. Měli tam i něco Poslkého ale prý by si to moc nerozumělo s chipem. A popravdě ani tohle není ideální - trochu tomu přišlápnu a už se přepíná na benzín :D Fanny47: může být :-) taky jsem z Brna tak snad se někdy i uvidíme třeba na srazu. [facebook] Jinak co teď tady na OctaviaClubu řeším za problém je Podivný studený start + rezonování něčeho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Brawl Odesláno Listopad 1, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 Ahoj, přeji mnoho km bez nehod a ať se s octou jen daří. Jinak to vypadá na garáže v Líšni je tak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Listopad 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2013 Brawl: je tak :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Listopad 3, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2013 Zdarec, Vypadá velice zachovale, kola jsou luxus a ty diody vpředu sis dodělával sám? Vypadá to moc hezky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Listopad 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 3, 2013 drura: zdarec, díky moc :-) jo jo dodělával jsem je já teď v září. Byl jsem až do teď odpůrce denního svícení, protože jsem měl pod tímto pojmem zafixované ty LED proužky, které mi nepříjdou pěkné a navíc je jasné, že jsou "dodělávané" a já nechci nijak moc zasahovat do křivek auta. V září tohoto roku ale nastal zvrat a já narazil na internetu na LED světla SJ-288 type 2. LED pruhy na Octavii bych nesnesl, ale kulatá světla - to už je něco jiného. Kulatá světla Škoda montovala do Felicií, Fabii, Octavii II atp atp takže podle mě se hodí i do Octavie I. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gombi Odesláno Listopad 4, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2013 moc krásná oktule :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Listopad 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 Dnes dokončeno LED osvětlení vnitřních kliček dveří foto v 1. příspěvku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Prosinec 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2013 Ve čtvrtek jsem se konečně odhodlal jít nechat dodělat fólie na okna. Takže nyní mám na předních bočních SunTek 70%, vzadu SunTek 5% včetně atestu a osvědčení o odborné instalaci, takže na STK v březnu aspoň nebudou problémy a mně do auta už konečně není vidět jak do výlohy :-) Zatím jsem objevil jen jednu nevýhodu fólií - a to tu, že po po wapce jsem nebyl schopen nacouvat mezi dvě auta ve tmě, jelikož jsem vůbec nic neviděl (boční zpětná zrcátka byla ještě zakapaná a přes vnitřní není vidět nic). Díky tomu mám nový bod v plánovaných úpravách - zadní parkovací senzory. Můj kandidát je zatím Jablotron PS-084 takže pokud s těmito senzory máte zkušenosti, budu rád za nějaký názor. Máte-li jiné a jste s nima spokojeni, napište prosím :-) Foto dodám jak auto umyju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Únor 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 18, 2014 Minulý měsíc jsem v rámci příprav na léto pořídil ALU Spider z Octave RS 215/45 R17. Za cca 3 týdny mě čeká STK takže po ní je nahodím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alimen Odesláno Únor 20, 2014 Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 Ahoj, pěkná octavka. Ať ti dělá jen radost. Prosímtě tu klec v kufru nebu tedy tu mříž jsi už koupil s autem nebo jí dokoupil ? Sháním stejnou aby mi pes nelezl k dcerce dozadu. Je bez ní jak bez duše :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 +Alimen:Ahoj, děkuji. Přepážku tam nechal nainstalovat předchozí majitel. Je posuvná přepážka od firmy MTX RS s.r.o.. Je kovová a uchycená pomocí třech úchytných bodů - jeden v zadní sedačce, dva a dva na stropě (přepážku tak můžu posunout za předni sedadla. Kdybys chtěl, můžu vyfotit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alimen Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Kdyby jsi mohl tu mříž vyfotit byl bych ti vděčnej. Opravdu bych něco takového uvítal . On jak není u dcery tak je jak pošuk a dere se co nejbíž k dceři :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 Moc pěkný kočár, je vidět že mu dopřáváš . Ať dobře slouží ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Březen 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Děkuji :-) Fotky mříže zde: http://share.midian.cz/share/2014-03-05_tFawzl/ Mimochodem prošel jsem STK a konečně jsem tedy i mohl přezout :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Březen 5, 2014 Sdílet Odesláno Březen 5, 2014 Pěkně tomu ty spidery sedí ! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Březen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Tak jak rychle jsem Spidery nasadil, tak rychle jsem zas nasadil zpět zimní. V pátek cestou z práce jsem chytnul defekt pravého zadního kola. Bohužel Brno bylo ucpané a tím pádem rychlost malá a proto jsem si toho všimnul až po ujetí několika kilometrů. Spider naštěstí přežil, nicméně pneumatika byla na odpis a ráno mě čekala cesta cca 350km. V úterý bude už snad vše OK :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Březen 18, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2014 Je to pár dnů od posledního defektu a je tu defekt další. Dnes jsem jej ale odhalil hned a jelikož jsem měl lepící sadu, tak jsem jí vyzkoušel. A moje zkušenost? ÚPLNĚ NA NIC. Pneu byla prázdná, takže vzduch, který to tam natlačilo hned zase vyšel mezerou mezi diskem a pneumatikou. Po této zkušenosti začnu znovu vozit rezervu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alimen Odesláno Březen 19, 2014 Sdílet Odesláno Březen 19, 2014 No to je nemilé :-/ Já teda rezervu zatím vozím ,ale rád bych jí vyměnil po výplatě za Subwoofer . Na Vitu u táty jsme také měli mezeru mezi pneu a diskem a nám pomohla tenkrát ta pěna ;) Ale ještě jsme tu pneumatiku nesundavaly :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Březen 21, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2014 Třetí defekt během 11 dnů!! Začínám se obávat toho, že mi to někdo dělá naschval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Závy Odesláno Březen 21, 2014 Sdílet Odesláno Březen 21, 2014 A už jsi měl u sebe rezervu? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Březen 23, 2014 Sdílet Odesláno Březen 23, 2014 Moc pěknej kombíček pane . Koukám že se ti smůla lepí na paty (nebo na pneu?) Přeji ti ať máš již vybráno a okta ti už dělá jen a jen radost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Prosinec 15, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 ani sem nevěděl že tu máš téma :D koukám tak jsi oktě dopřál pěkně, ani jsem nevěděl že máš uvnitř takovou hudbu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jardap007 Odesláno Prosinec 19, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 Ani bych se nedivil kdyby to někdo dělal schválně... znám tohle podobný mě ted nedávno oběhli klíčem stranu spolujezdce.... a zrcátko už mám druhy vždycky vylomený.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Srpen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2015 Po delší době aktualizace :-) od posledího postu prošla moje octavia několika změnami: Generálka motoru Pokles výkonu, problémy se studenými starty, chyby zapalování a špatné kompresní tlaky. Ke konci zvuk jak traktor - expanze valila do výfuku. 260 000km se projevilo a motor musel na gerálku. Komplikace byla pouze jedna - kromě ventilů byla podpálená i hlava, takže jsem musel koupit druhý motor, ze kterého jsem použil hlavu :-) Parkovací senzory + kamera, zásuvka 230V Fólie na oknech jsou perfektní ovšem parkování s něma v tmavých místech je horror. Požadavek tedy byl parkovací senzory a parkovací kamera s IR přisvětlením s displejem co nejméně narušující interiér. Hledání bylo dlouhé ale stálo to za to. V autě tedy nemám žádný hnusný přídavný display přilepený na palubovce - display je pěkně skrytý ve zpětném zrcátku :-) Další novinkou je měnič na 230V. Fólie na zadních světlech Drobnost, ale potěší. Vyčištění xenonů V době kdy probíhala generálka jsem jezdil náhradním autem s obyč světly, které ale svítily mnohem lépe než moje xenony. To se naštěstí změnilo po jejich vyčištění. Původní čočka, na kterou se 12let nesáhlo vs vyleštěná čočka: RS budíky s maxidotem, MAXI-K RS nárazník S kolegou Fanny47 :-) Denní svícení Příprava mřížek: Hotovo a funkční včetně přísvitu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Srpen 17, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2015 Mnoho parádních změn ! Ty problémy s motorem jsou nemilé, ale je dobře že jsi to dal do kupy a zase bude dobře sloužit. Celkově to pěkně ladíš ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.