Sigaron Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Ahoj, koupil jsem si klasické LED denní světla, ze kterých vedou tři dráty.cernej-kostra,bilej-napajeni, zlutej-do parkovacek...Navrtání a natahání kabelů není žádnej problém, to se mě povedlo, ale jelikož v autech se fakt moc nevyznám, tak se musím optat na to zapojení.Vím, že už se to tu na foru řeší v jiných tématech, ale když nevím co kde je, tak je to fakt těžké takže zapojení kostry na mínusovej pól baterky nebyl problém.Někde v motorovým prostoru musím ale najít spínaných +12V, a žlutej kablik napojit na parkovačky, ale ze svorkovnice světla vede tolik drátů, že nevím kterej je ten správnej. Kde to nejlépe připojím? Poprosil bych odpovědi- zapoj to tohoto, je to tam a tam, je to takovej a makovej kabel.Kdyby byly fota, ocenil bych to nejvíc. Děkuju za pomoc. PS: jsou to světla http://www.obautodily.cz/eshop/svetla-pro-denni-sviceni/svetla-pro-denni-sviceni-rl-homologace-28led-on-off-system-id:7985.eshop 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petan76 Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Ahoj, ten bily zapoj na pin cislo 6 ve spinaci svetel. Je to nejjednodussi zpusob a zluty jen zaizoluj a nepouzivej. Takto uz to mam nekolik let a splnuje to funkci denniho sviceni. Spinac vyndas tak, ze ho pootocis a vytahnes. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sigaron Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Ahoj, ten bily zapoj na pin cislo 6 ve spinaci svetel. Je to nejjednodussi zpusob a zluty jen zaizoluj a nepouzivej. Takto uz to mam nekolik let a splnuje to funkci denniho sviceni. Spinac vyndas tak, ze ho pootocis a vytahnes. Ahoj, takže když ten bily napojim na ten pin6 tak po rožnutí parkovaček ty ledky zhasnou tak jak to má být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Mám led denní svícení taky napojené na pin č. 6 a vše funguje tak jak má už několik let . Je to nejjednodušší řešení a po rozsvícení obrysovek denní světla automaticky zhasnou. Jak to zapojit najdeš tady http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/svetla-pro-denni-sviceni-snadno-zdarma 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Sigaron Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 aaha už mě to funguje... jinak mám to ale zapojené bez pojistky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 (upraveno) Pojistku bych tam určitě dal (třeba 5A a co nejblíž k vypínači), protože nikdy nevíš jestli se ti např. někde neprodře kabel, pak by bylo na problém zaděláno :( Upraveno Listopad 13, 2013 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Přidám se s dotazem :) kdybych měl obyč ledky na 12V na denní, chce to nějaký stabilizátor napětí? Popř. dá se pouze stabilizátor někde koupit (dal bych si to pod volant). Napájení bych bral přímo z pinu na ovladači světel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Ledky na 12V by žádný stabilizátor potřebovat neměly. Mám 12V ledky na osvětlení vnitřních klik už několik let a pořád fungují, takže jim 14V napětí co je v autě asi nevadí ;) . Jinak co homologaci, tu asi neřešíš že? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 ále o dále rozvádět raději nebudu :)) jen že bych rád ledky co by měly svítit širokým kuželem a mít asi 3w. Uvidím jestli do toho půjdu nebo ne... mě serou s těma homologacema a pičovinama. buď to svítí jak má - nebudeme řešit nebo tak jak nemá, budeme řešit... ach jo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zdeko Odesláno Únor 1, 2016 Sdílet Odesláno Únor 1, 2016 Mám led denní svícení taky napojené na pin č. 6 a vše funguje tak jak má už několik let . Je to nejjednodušší řešení a po rozsvícení obrysovek denní světla automaticky zhasnou. Jak to zapojit najdeš tady http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/svetla-pro-denni-sviceni-snadno-zdarma Ten pin č.6 je osazen, nebo je nutno ho doplnit? Pokud ano, jaké je jeho přesné označení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Únor 1, 2016 Sdílet Odesláno Únor 1, 2016 Pin č. 6 není osazený, takže musíš koupit patřičný pin. Co se týká označení, tak jaké má OEM číslo netuším, ale většinou se dá sehnat jen ve Škoda prodejně nebo v nějakém dobře vybaveném audio obchodě :) . Teď jsem chvíli hledal a měl by to být asi tento pin http://www.ahifi.cz/mini-iso-konektor-pin-samice-254101.html , ale ruku do ohně za to nedám, protože je více druhů pinů a už si nepamatuju, jaký tam patří :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Zdeko Odesláno Duben 3, 2016 Sdílet Odesláno Duben 3, 2016 Jak jednoduše protáhnout vodič od přepínače ke světlu. Koukal jsem na to vypadá to, že bude nutno rozdělat půl auta. Ten pin je 254082 z www.ahifi.cz Pin č. 6 není osazený, takže musíš koupit patřičný pin. Co se týká označení, tak jaké má OEM číslo netuším, ale většinou se dá sehnat jen ve Škoda prodejně nebo v nějakém dobře vybaveném audio obchodě :) . Teď jsem chvíli hledal a měl by to být asi tento pin http://www.ahifi.cz/mini-iso-konektor-pin-samice-254101.html , ale ruku do ohně za to nedám, protože je více druhů pinů a už si nepamatuju, jaký tam patří :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Duben 3, 2016 Sdílet Odesláno Duben 3, 2016 Das dole torpedo pod strieracom na vodicovej strane... Cez gumovu prechodku v krabici prepchas vodic ku pedalom a mas to ..robota tak na 15min 0 Citovat Odkaz ke komentáři
agrivitas Odesláno Duben 3, 2016 Sdílet Odesláno Duben 3, 2016 Chci si dát také denní svítilny také na svoji Octavii. Díval jsem se na tyto světla: http://www.provleky.cz/katalog/osvetleni-pro-privesy-navesy-agrotechniku/svetla-denniho-sviceni/produkt/svitilna-led-pro-jizdu-ve-dne-w96 . Má někdo zkušenost s navrtáním držáků do přední masky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zdeko Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 Torpédo je co? To je ten tunel od přepážky dolů k převodovce? Z toho nemůžu sundat ten horní díl. Das dole torpedo pod strieracom na vodicovej strane... Cez gumovu prechodku v krabici prepchas vodic ku pedalom a mas to ..robota tak na 15min 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 Neviem ci sa rozumieme..ak chceš taha kabel od spinacu svetiel ku predným svetlam tak pod torpedom na vodicivej strane je prechodka v bielej plastovej krabici ...torpedo je cierny plast pod stieracom na ktorom mas aj ostrekovace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zdeko Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 Rozumíš správně. Na straně řidiče je pouze průchodka s vodiči, ale omotaná textilní páskou a do toho svazku se bez poškození nedostanu. Nemůžeš poslat fotku tý krabice? Neviem ci sa rozumieme..ak chceš taha kabel od spinacu svetiel ku predným svetlam tak pod torpedom na vodicivej strane je prechodka v bielej plastovej krabici ...torpedo je cierny plast pod stieracom na ktorom mas aj ostrekovace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Optimus Odesláno Duben 10, 2016 Sdílet Odesláno Duben 10, 2016 Na tychto dvoch bodoch mas prechodky 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.