Přejít na obsah

1.6 MPi 74kW -Výdrž motoru


Doporučené příspěvky

Zdravím,chtěl bych se zeptat Vás zkušenějších...........Mám možnost koupit za slušný peníz O1 rok výroby 2001 s motorem 1,6/74kW.Je to auto z rodiny,koupeno u nás,nicméně váhám,protože ma najeto poctivých 185.000km.Ve 180.000 byly dělány komplet rozvody(i pumpa).Chci se zeptat na to kolik ten motor vydrží.Jezdí se s ním slušně,žádné NFS :palec: .Servisováno,udržováno,garážováno.Prosím o radu,jít do toho nebo nejít.Děkuji předem

Odkaz ke komentáři

Moc děkuji všem za utěšující odpovědi.Momentálně jsem vlastník Felicie 1,3 s pohonem na LPG.Jsem s ní max.spokojen a neměnil bych,ale nepřítel koroze víceméně rozhodl.Tak jsem zvažoval Octavii 1,9 TDi/81kW,nebo 1,6/74kW.Ale protože jezdím málo,cca.15.000 km/rok tak asi vyhraje 1,6.Cestuji z 95% po městě,a TDi se pomalu zahřívá,tak bych akorát motor huntoval.Zvažoval jsem i Opel astra vkombíku,ale jsem patriot a půjdu do Octavie.Jinak jsem zde na foru nováček a moc se mi tohle forum zamlouvá. :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak vitej novacku!

 

A jak vypada ta mestka jizda? Je to nejake vetsi mesto (zacpy, hodne spomalovacu apodobne)? Pokud ano tak jdi do TDI, ono ten benzinak je skvelej motor co se tice poruh a vydrze (ma puvod z Golfu II!!!) ale neni zas tak malej spotrebyc. Pri teh 15 tkm rocne bych uvazoval o TDI. A to s tim zahrivanim neni zas tak strasne jak se o tom mluvy. Moje TDI necham cca 1 minutku bezet na volnobeh a pak pomalu vyrazim a po dalsich cca 3 az 4 minutach uz to hreje (ne moc) ale po 7-8 min je to uz velka pohoda takze "prilozit" uz neni treba :palec:

Odkaz ke komentáři

No mě 1.6 začne hřát už po 0,5km :palec: vyjedu z garáže a na námku u benzíny už to fouká teple takže na to si nestěžuju a nevim jestli je teda pro něj nejlepší mordovat TDIčko za studena skoro furt po městě.....ani ve městě sem se nedostal se spotřebou přez 8 a to je psaná 10...někde se psalo že při 10tkm ročně je lepší benzín a při 20tkm zas dízl takže je mezi ;) si může vybrat :smich: ale pokud si chceš pak hrát s autem tak je asi lepší ten dízlák

Odkaz ke komentáři
No mě 1.6 začne hřát už po 0,5km :) vyjedu z garáže a na námku u benzíny už to fouká teple takže na to si nestěžuju a nevim jestli je teda pro něj nejlepší mordovat TDIčko za studena skoro furt po městě.....ani ve městě sem se nedostal se spotřebou přez 8 a to je psaná 10...někde se psalo že při 10tkm ročně je lepší benzín a při 20tkm zas dízl takže je mezi :) si může vybrat :) ale pokud si chceš pak hrát s autem tak je asi lepší ten dízlák

 

 

Čau Senti.Hrát s autem?Určitě neplánuju,asi už jsem z toho vyrostl:),asi na to nebude moc čas a finance.Nyní jsem čerstvý otec drcery a auto bude sloužit k přepravě k babičkám do okolních měst a později na výlety s rodinou.Jinak se mi moc líbí některé Vaše Octavie,které jsou pěkně udělané.Jinak super forum,rád si pročítám Vaše náměty a rady zkušenějších.Pěkné stránky.Jen tak dál

Odkaz ke komentáři
Klidně jdi do 1,6ky, 300000 najede jak nic. Spotřeba po městě je trochu vyšší, přibližne okolo 10-12 litrů. Ale jinak dálka klidně za 7 i míň. A údržba skoro žádná.

ahoj stihacko.bylo by fajn kdyby to nejaky rok vydrzelo,vicemene si auto spravim sam(nejake veci),,ta spotreba co pises se mi zda ponekud vysoka

Odkaz ke komentáři

Hele taky sem si řikal, že mi výkon stačí :) ale nestačí taky si to časem řekneš :) a jestli ne tak jenom dobře aspon ti to nesní tolik peněz :) já za sebe můžu říct že sem se přez 10 zatim nedostal-....mám ale 75kw ne 74...i po dálnici když sem jel furt 180 tak to šlo k 9 ale přez 10 prostě nikdy nemám. Časem si na to zvykneš a uvidíš že jednou tu samou cestu pojedeš za 5.5 a jindy zase za 8 to je prostě nohou a zrovna náladou :)

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem napsal, pokud víš původ auta a jak se s ním zacházelo, tak bych do té 1.6 šel. S tou spotřebou po městě je to trochu horší, ale pokud jedeš klidným tempem tak se dá spotřeba udržet kolem 8l, ale pokud tomu začneš šlapat po krku, tak se budeš se spotřebou po městě pohybovat kolem 10-12 litrů. Delší trasu není problém zajet kolem 6l, což je podle mě paráda a při rychlé jízdě (těch 150 a víc km/h) se myslím taky nedostaneš nad 10l. A co se týče toho topení, tak po vyjetí z garáže, zavření vrat (cca 1 minuta) a po ujetí cca 200m už začínám cítit jak auto začíná topit :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

DAVE 78....TĚCH UJETÝCH KM SE VŮBEC NEBOJ. POKUT NAJEZDÍŠ 15 000 KM ROČNĚ JAK PÍŠEŠ, TAK TI TEN MOTOR VYDRŽÍ JEŠTĚ TAK 13 LET :palec: TEDY JESTLI SE O NĚHO BUDEŠ DOBŘE STARAT :lol:

TAKY MÁM 1.6 75 KW A MINIMÁLNÍ SPOTŘEBA KTEROU SE MI POVEDLO DOCÍLIT BYLA 5.2L/100 KM POHODOVÁ JÍZDA MAX. 90 KM/H NO PROSTĚ PODLE PŘEDPISŮ ;) JINAK PRŮMĚRNÁ SPOTŘEBA SE MI MOTÁ KOLEM 7.5- 8 L A TO JEZDÍM CELKEM SVIŽNĚ....VĚTŠINOU MĚSTO....KDYŽ JEDU DÁL, TAK TO KLESNE NA 6.5- 7 L

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny,tak to su klidny ze to jeste nejaky patek vydrzi.Jsem vyjezdeny ridic a navic se svym pokladem(myslim ti dceru :palec: )neminim riskovat,takze volim klidny styl jizdy.S udrzbou to problem nebude.Doted jsem majitel felicie na LPG a za 6 let provozu me nenechala ve stychu.Na udrzbu a veci s tim spojene jsem pedant.Svícky,olej a sterace vzdy pred zimou,Filtr vzduchu na jare a pred zimou(bud vymena nebo jen vyfoukani stl.vzduchem)dle potreby.Auto je moje hracka a konicek.

Odkaz ke komentáři
Tak klidně do ni jdi.Já mám octavii 1,6 75kW r.v.02 kod motoru AVU a mám k dnešnímu dni najeto poctivých 248tis.km

zatím vše šlape jak má a spotřeba je taky v pohodě.

Zdravím.Kod motoru nevím ale auto je ve slušném stavu a s jistým původem.Už jsem měl vyhlídnuto pár vozů z bazaru.Obsluha v bazaru max.ochotna.Vozy vypadaly moc pěkně,ale po zjištění věcí z VIN kodu(původ vozu,rok výroby,provedené opravy),mě optimizmus přešel.Stalo se mi asi 2x,že obsluha v bazaru byla svolna abych si o voze zjistil co chci.Asi hřešili na to že když to řeknou tak to lidi asi neudělají,já udělal a nestačil jsem se divit.Je to na dlouhé povídání ale stáčení kilometrů a falšování původu je národní sport.Jednoduše jsem s prominutím ZHNUSEN.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
Hele taky sem si řikal, že mi výkon stačí :palec: ale nestačí taky si to časem řekneš :) a jestli ne tak jenom dobře aspon ti to nesní tolik peněz :D já za sebe můžu říct že sem se přez 10 zatim nedostal-....mám ale 75kw ne 74...i po dálnici když sem jel furt 180 tak to šlo k 9 ale přez 10 prostě nikdy nemám. Časem si na to zvykneš a uvidíš že jednou tu samou cestu pojedeš za 5.5 a jindy zase za 8 to je prostě nohou a zrovna náladou :P

 

Ahoj, Sentinel má pravdu,

taky jsem před 2 rokama řešil zda 1,6 nebo 1,9 TDI ale vzal jsem 1,6 a jsem spokojen, nad 10 l nedostal.

Aktualně jsem s motorem spokojenej a i kompletně s celým autem.

Odkaz ke komentáři

vydrz motoru 1.6i@74kw, v praci mam 220 000 km a auto o nicem nevi, nic neodeslo, pravidelna udrzba oleje, filtr apod., olej to nezere (CASTROL5W-30 longlife). obecne 300k km bue minimum co to najede. pokud to melo pravidelny servis a motor dostal co mel neni problem. servis je základ.

 

Doma mam OII 1.6@75kw jezdim 80% mesto. denne do prace cca 5km tam a 5 km zpet, prevyseni 100 vyskovych metru, cca 3 krizovatky a dlouhodobej prumer mam 7,2L. Dalky bez klimy do 6L, mesto do 8L. hodne zalezi na zpusobu jizdy jak moc to vytacis a slapes na to.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak já si nechal dotáhnout z Německa Oktávečku 99 s motorem 1,6 74 kw kód AKL a měla najeto 220t. což předpokládám byl skutečný stav i dle celkového vzhledu a opotřebení. V té době jsem nechal namontovat LPG a začla jezdit v autoškole, což považuji za dost velkej zápřah a když jsem za volantem já, no nebudu povídat :)

No a před týdnem mě motor "opustil" s tím že není komprese na jednom z válců (po rozebrání uvidím co s tím je přesně) a nalítal jsem 100t.

Olej to žralo co jsem to dovezl, ale něco bylo i netěsnostma, motor zrovna čistej nemám, takže to jsem neřešil, jen dolejval a měnil, používám kvůli plynu plnou syntetyku a jinej problém nebyl.

Co se spotřeby týče, průměr 10 lt. plynu plus sem tam nějakej naturálek na starty a ohřátí motoru, jen na dálnici teda skočí nahoru, dvakrát jsem měl Brno Teplice v levym pruhu, rychlost průměr 100 kmh (docela problém udělat tolik) a spotřeba na tu cestu šla na 16 litrů

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...