Hanny Odesláno Listopad 23, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2009 čus nevíte někdo náhodou na kolik nm. se utahujou alu kola.?Je dobrý používat moment klíč?nebo to utahnout natvrdo klíčem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 23, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2009 Skodovka pouziva momentak, ale kolik Nm to je... nevim, mozna DP...Ja si je dotaahuji na pocit...metrova tyc a zlehka dotahnou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 23, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2009 podle DP 120 Nm, jestli si dobře pamatuju. Já používám OEM klíč, rukama dotáhnu, co to jde (ale neskáču po tom nohama celou vahou) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukaRS Odesláno Listopad 23, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2009 jedině momenťák,mám 100% jistotu a taky vím že to povolím utahuju 110Nm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 Já celý léta jako p2p nebo kajman, i když mám momenťák, tak to mám v ruce tak akorát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanny Odesláno Listopad 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 Já celý léta jako p2p nebo kajman, i když mám momenťák, tak to mám v ruce tak akorát. Ahoj já taky celou dobu používám normálně klíč a utahuju tak akorát.Jen mě spíš zajímalo jestli má někdo nějaký zkušenosti a jak to utahuje.Viděl jsem i v pneu servisu že to utáhnou a pak ještě dotahujou momentákem.Jednou mi to v pneu servisu utáhl tak že jsem to pak nemohl povolit,proto se ptám na rady a tipy.Díííík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukaRS Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 pak to má po vás někdo povolit... když jsem koupil RSo,tak jsem skákal na 2.5 metrový tyči celou vahou a za boha jsem nemohl povolit ani jeden šroub ;) :P předchozí majitel tady zřejmě dotahoval s citem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 Od přezuti na zimní kola jsem to ještě nezkontroloval a mám najeto cca 3 tisice-zatím mi žádné kolo neupadlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 ...tak jsem skákal na 2.5 metrový tyči celou vahou a za boha jsem nemohl povolit ani jeden šroub ... Tohle mě čeká pravděpodobně na jaře, zimní plecháče mi utáhli v servisu těma "vrtačkama", když jsem to pak cvičně zkoušel sériovou montpákou, vzala mi křeč do rukou a nic. Jak si to člověk neudělá sám..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 No nevím, ale nikdy jsem neměl problém povolit šrouby pokud mi to utáhnuli v servisu...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 No nevím, ale nikdy jsem neměl problém povolit šrouby pokud mi to utáhnuli v servisu...... Když vidím tvýho avatára, tak je mi to jasný.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 Myslím, že hledáte problém, kde není - prostě OEM klíč je tak akorát dlouhý na to, aby se to s ním dalo dostatečně dotáhnout rukou. I když mi dotáhli kdykoli v pneu servise, vždycky jsem to s ním povolil (povoluju nohou). Prostě systém dotáhne ruka - povolí noha Logicky - pokud si dobře pamatuju fyziku ze základní školy, tak 120 Nm = tlak 12 kilo na metrovou páku. Takže na ten +-30 cm Škoda klíč je to 36 kilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Listopad 24, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2009 Já utahuji pouze rukou abych to pak povolil a pohoda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest DesTinY Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 No v jednom servisu u nás v Jbc utahovali hliníkáč bouchačkou až projeli skrz :) Takže asi neni servis jako servis :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Někde jsem slyšel, že na hlíny 100 až 110 Nm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Prostě to chce cit v rukách, když se to neutahuje momenťákem ;) . Jinak já jsem nikdy neměl problém s utaženými šrouby ze servisu a pokud se nepletu, tak třeba v servisu kde dělá kamarád mají pneu. pistoli, na které se dá nastavit utahovací moment, takže no problémo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 Uťahovací moment je 120 Nm. Divili by ste sa niektorí, aká je to malá sila na kľúči. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Květen 23, 2013 Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 tak tak 120NM a hlavně kloudně očištěné dosedací plochy a nikdy neupadlo ani problém s povolením 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kocina Odesláno Leden 21, 2014 Sdílet Odesláno Leden 21, 2014 Mne v servisy doťahoval momenťákom tak som sa slušne opýtal kolko tam má nastavené a povedal tých 110NM, že je to uplne bežná hodnota, že tak doťahuje všetky auta čo prezúva... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.