Přejít na obsah

Klapání motoru

Doporučené příspěvky

Ahoj, před nějakou dobou mi pískal klínovej řemen, ale než jsem se dostal k výměně, tak přestal, ale objevilo se poměrně hlasité klepání na volnoběh při úplně studeném motoru. po cca 3 minutách, co se to trošku ohřeje, tak klepání přestane... může to mít souvislost s řemenem?

Odkaz ke komentáři

tak dneska jsem klepání neslyšel, ale co jsem hledal na netu, tak to hydroštely můžou začínat... zvuk slyšim vždycky jen u úplně studenýho motoru - ráno. a trvá asi tak 1 minutu. dolil jsem olej (za cca 13 000km jsem ted dolil 0,4l), tak uvidím ráno. podle infa z netu ted při výměně dám polosyntetiku, myslíte že to má cenu? prý to může pomoct. ted tam mám mobil 1 - 0W40 plná synta...

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ahoj.

Přidávám svůj dotaz sem, ať nezakládám další vlákno. Chci koupit OI RS. Ovšem na autech, který jsem si byl prohlídnout, mě celkem zarazil zvuk/hluk motoru. Mám 1.6 MPi 75 kW a ta je oproti tomu úplný šepot květin. Poslední auto jsem si nahrál, tak pokud by to majitelé 1.8 T mohli posoudit, budu vděčný. Předem díky!

Video hír:

Motor je studený, ale zahřátý zněl stejně...

Ahoj, před nějakou dobou mi pískal klínovej řemen, ale než jsem se dostal k výměně, tak přestal, ale objevilo se poměrně hlasité klepání na volnoběh při úplně studeném motoru. po cca 3 minutách, co se to trošku ohřeje, tak klepání přestane... může to mít souvislost s řemenem?

Odkaz ke komentáři

tak ten motor je teda dost vylagrovany. Chcelo by to generalku podla mojho skromneho nazoru. Vackovy rozvod je pocut na 100 percent. Treba vymenit retaz aj napinak - kto vie ,v akom stave je vnutro,- ako zasvinene od bordelu.

Spolu s tym by trebalo dat dole olejovu vanu a skuknut sitko olejove = ak je zadrbane ,tak nenatlaci tolko oleja na vackovy napinak a preto to robi neskor bordel, ked sa vyslaha napinak.

No a takisto neviem,ci sa mi zda,ale pocujem tam aj hydrostely. No moj skormny odhad ,ten motor ma tak 450 tisic km nabehane?

Odkaz ke komentáři

Díky. No 160 má doloženo servisem. Takže to by mělo sedět...

tak ten motor je teda dost vylagrovany. Chcelo by to generalku podla mojho skromneho nazoru. Vackovy rozvod je pocut na 100 percent. Treba vymenit retaz aj napinak - kto vie ,v akom stave je vnutro,- ako zasvinene od bordelu.

Spolu s tym by trebalo dat dole olejovu vanu a skuknut sitko olejove = ak je zadrbane ,tak nenatlaci tolko oleja na vackovy napinak a preto to robi neskor bordel, ked sa vyslaha napinak.

No a takisto neviem,ci sa mi zda,ale pocujem tam aj hydrostely. No moj skormny odhad ,ten motor ma tak 450 tisic km nabehane?

Odkaz ke komentáři

Tohle z videa bude napínák vaček, ten zmetek, co v Autokelly stojí snad 12tisíc(jinde o cca polovinu méně) :D Aktivní uhlí cvaká taky, ale tohle ono není. Samotnému mi to taky dělá. Plánuju výměnu toho napínáku včetně řetězu, ale nejdříve asi po zimě. Vag mi sice chybu hlásí, ale zatím sporadicky. Myslel jsem taky, že to jsou ventily, potvrdil mi to i známý, co se v 1.8T vyzná a servisoval mi auto. Je to cca měsíc zpět, co jsem bral od jiného kamaráda díly a řekl mi, že to bude napínák. Jezdilo k němu TT s 1.8T, objdnali napínák a prý zvuk zmizel :) Ale než něco takového řešit, zkontroloval bych síto sacího koše.

PS: Není tu někdo z okolí Prahy, kdo by mi případně mohl napínák a řetěz vaček vyměnit? V okolí nikoho nemám, kdo by s tím měl zkušenosti ;)

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

tak mam 1.8T s ORIGINAL 90 tisic KM teraz nabehane(mam to aj nachipovane) a zasramoti to LEN pri studenom starte tak 1 sekundu, kym natlaci olej do napinaka. Potom mam ticho ako v knihovni. nerobi mi to ziadne tieto pazvuky. Ziadne ventily nic. Cize ked pocujem toto z videa, tak len pozeram,co to su za pazvuky.

Pravda tiez menim olej po 8000km, aby som co najviac odvadzal bordel z motora a udrzal napinak a olejove cerpadlo so sitkom v super kondicii.

Odkaz ke komentáři

_neo: Kdyby to šlo, zkus sehnat druhého, jestli si to neposlechne. Mně totiž při nastartování nic nedrnčí(alespoň o tom nevím) a trochu by jsi mě uklidnil tím, že by nemusel být vytahaný ten řetěz :D Jinak to aktivní uhlí je vlevo v motoru, tenhle zvuk, co mám na mysli, vychází z hlavy motoru.

Odkaz ke komentáři

Díky za vida, pánové. Pomalu se začínám smiřovat s tím, že těch 20 ventilů a řetěz mezi vačkami holt nadělá trošku víc kraválu, než můj archaický leč tichý osmiventil. :)

Tak taky přidávám můj zvuk k poslechnutí. To skřípání je ventilátor od klimy, nevím proč to dělal, stalo se mi to poprvé :D Je to studený motor hned po nastartování dneska ráno :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...