Přejít na obsah

zadní sklo -nevyhřívá se celé vynechá 2 pruhy

Doporučené příspěvky

je evidentne vidiet ze 2 pruhy nevyhrieva? pripadne si pusti ohrev a zachvilu skus prstom ked budu ostatne teple ci hentie 2 su studene... to zelezo co tam je sa casom doslova odparuje, plus ked do toho nahodou niekto rypol tak to moze byt prerusene a tym padom to nevyhrieva..

pomoze vymena skla alebo potom to zletovat na prerusenych miestach.. s tym nemam skusenosti ale jeden clen rodiny to chce asi casom skusit lebo mu tiez nejde nejaky ten pasik.. :D ale neviem ci to je dobry napad s tym letovanim..

Odkaz ke komentáři

Tak zaletovat určitě ne :). ta cesta je uhlík - ten se sám o sobě bez dalšího pokovení ani letovat nedá. Druhou věcí je teplotní vodivost skla - ty bys to stejně neohřál, tak aby pájka tekla a pokud bys na to lokálně použil velký tepelný výkon, věřím, že sklo by prasklo.

Pomůže elektrovodivý lak. Je dobré pohledat nějaký odolný otěru - a i tak je lak potom mechanicky háklivý. Já sem to kdysi opravoval na Astře. Najdeš přerušené místo, proužek okolo si vylepíš elektrikářskou páskou. Uděláš jenu/dvě vrstvy s větším přesahem na zdravá místa a necháš lak zavadnout - ne úplně zaschnout. Pak pásku opatrně sundáš a necháš doschnout. Pokud bys to dělal až se suchým lakem, oloupeš si kraje. Od ruky tenký pásek moc pěkně udělat nejde.

Odkaz ke komentáři

Tak zaletovat určitě ne :). ta cesta je uhlík - ten se sám o sobě bez dalšího pokovení ani letovat nedá. Druhou věcí je teplotní vodivost skla - ty bys to stejně neohřál, tak aby pájka tekla a pokud bys na to lokálně použil velký tepelný výkon, věřím, že sklo by prasklo.

Pomůže elektrovodivý lak. Je dobré pohledat nějaký odolný otěru - a i tak je lak potom mechanicky háklivý. Já sem to kdysi opravoval na Astře. Najdeš přerušené místo, proužek okolo si vylepíš elektrikářskou páskou. Uděláš jenu/dvě vrstvy s větším přesahem na zdravá místa a necháš lak zavadnout - ne úplně zaschnout. Pak pásku opatrně sundáš a necháš doschnout. Pokud bys to dělal až se suchým lakem, oloupeš si kraje. Od ruky tenký pásek moc pěkně udělat nejde.

ahoj radek...to místo najdu v tom místě kde bude přerušený ten hnědý proužek ve skle?el. páska ---tím myslíš klasickou izolačku?ten lak přetřu na to sklo?(zevnitř nebo z venku?) byl bych rád kdyby jsi napsal nebo poslal link na ten přípravek;-) nebude pak na skle vidět ten lak ...nezhorším tím viditelnost toho daného opravovaného místa?díky

Odkaz ke komentáři

No doufám, že v octě to není někde mezi vrstvama skla. V astře to bylo zevnitř normálně na povrchu. Najít to lze nelíp měřákem (jedu opatrně po proužku, měřím napětí na něm a kde se to napětí změní skokově mám ten hledaný bod), ale mnohdy je vidět malý bod, kde je to přerušené i při pozorné kontrole okem.

http://www.gme.cz/elektrovodivy-lak-elchemco-el-2-p741-002

Ta páska le lepší elektrikářská, protože je tvárnější a tlustší než klasická kancelářská izolepa.

http://www.gme.cz/izolacni-paska-pvc-15mm-10m-cerna-p070-989

V tom opravovaném místě to při troše pečlivosti nejde z metru vidět. Ale nesmíš pak moc to okno šmudlat a čistit v tom opravovaném místě.

Dokonce sem se na to téma bavil s týpekm z AV co používal nějaké vodivé gely. No lepší způsob opravy z dostupný peníz sem nenašel..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Koupil jsem si na to toto:
http://tmely-silikony-lepidla.heureka.cz/loctite-3863-oprava-vyhrivani-zadniho-skla-2g/
V balení je lepící páska + lak + štěteček. Najdeš si místo kde je proutek přerušený. Já přerušení hledal pouze okem. Měl jsem 4 nevyhřívané pruhy.

Nalepíš na sklo. Přetřeš párkrát lakem a po nějakém čase odlepíš a za 12h můžeš používat. Osobně se mi to nepovedlo napoprvé u všech. Ale odlakovačem na nehty jsem to sundal zase dolů a nalakoval znovu. Jednomu proužku jsem opravoval dokonce asi 10cm. Funguje teď na 100%.

Ta lahvička vydrží asi na bžilión oprav. Odkud jsi třeba bych ti to mohl prodat.

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...