Přejít na obsah

zadní sklo -nevyhřívá se celé vynechá 2 pruhy

Doporučené příspěvky

je evidentne vidiet ze 2 pruhy nevyhrieva? pripadne si pusti ohrev a zachvilu skus prstom ked budu ostatne teple ci hentie 2 su studene... to zelezo co tam je sa casom doslova odparuje, plus ked do toho nahodou niekto rypol tak to moze byt prerusene a tym padom to nevyhrieva..

pomoze vymena skla alebo potom to zletovat na prerusenych miestach.. s tym nemam skusenosti ale jeden clen rodiny to chce asi casom skusit lebo mu tiez nejde nejaky ten pasik.. :D ale neviem ci to je dobry napad s tym letovanim..

Odkaz ke komentáři

Tak zaletovat určitě ne :). ta cesta je uhlík - ten se sám o sobě bez dalšího pokovení ani letovat nedá. Druhou věcí je teplotní vodivost skla - ty bys to stejně neohřál, tak aby pájka tekla a pokud bys na to lokálně použil velký tepelný výkon, věřím, že sklo by prasklo.

Pomůže elektrovodivý lak. Je dobré pohledat nějaký odolný otěru - a i tak je lak potom mechanicky háklivý. Já sem to kdysi opravoval na Astře. Najdeš přerušené místo, proužek okolo si vylepíš elektrikářskou páskou. Uděláš jenu/dvě vrstvy s větším přesahem na zdravá místa a necháš lak zavadnout - ne úplně zaschnout. Pak pásku opatrně sundáš a necháš doschnout. Pokud bys to dělal až se suchým lakem, oloupeš si kraje. Od ruky tenký pásek moc pěkně udělat nejde.

Odkaz ke komentáři

Tak zaletovat určitě ne :). ta cesta je uhlík - ten se sám o sobě bez dalšího pokovení ani letovat nedá. Druhou věcí je teplotní vodivost skla - ty bys to stejně neohřál, tak aby pájka tekla a pokud bys na to lokálně použil velký tepelný výkon, věřím, že sklo by prasklo.

Pomůže elektrovodivý lak. Je dobré pohledat nějaký odolný otěru - a i tak je lak potom mechanicky háklivý. Já sem to kdysi opravoval na Astře. Najdeš přerušené místo, proužek okolo si vylepíš elektrikářskou páskou. Uděláš jenu/dvě vrstvy s větším přesahem na zdravá místa a necháš lak zavadnout - ne úplně zaschnout. Pak pásku opatrně sundáš a necháš doschnout. Pokud bys to dělal až se suchým lakem, oloupeš si kraje. Od ruky tenký pásek moc pěkně udělat nejde.

ahoj radek...to místo najdu v tom místě kde bude přerušený ten hnědý proužek ve skle?el. páska ---tím myslíš klasickou izolačku?ten lak přetřu na to sklo?(zevnitř nebo z venku?) byl bych rád kdyby jsi napsal nebo poslal link na ten přípravek;-) nebude pak na skle vidět ten lak ...nezhorším tím viditelnost toho daného opravovaného místa?díky

Odkaz ke komentáři

No doufám, že v octě to není někde mezi vrstvama skla. V astře to bylo zevnitř normálně na povrchu. Najít to lze nelíp měřákem (jedu opatrně po proužku, měřím napětí na něm a kde se to napětí změní skokově mám ten hledaný bod), ale mnohdy je vidět malý bod, kde je to přerušené i při pozorné kontrole okem.

http://www.gme.cz/elektrovodivy-lak-elchemco-el-2-p741-002

Ta páska le lepší elektrikářská, protože je tvárnější a tlustší než klasická kancelářská izolepa.

http://www.gme.cz/izolacni-paska-pvc-15mm-10m-cerna-p070-989

V tom opravovaném místě to při troše pečlivosti nejde z metru vidět. Ale nesmíš pak moc to okno šmudlat a čistit v tom opravovaném místě.

Dokonce sem se na to téma bavil s týpekm z AV co používal nějaké vodivé gely. No lepší způsob opravy z dostupný peníz sem nenašel..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Koupil jsem si na to toto:
http://tmely-silikony-lepidla.heureka.cz/loctite-3863-oprava-vyhrivani-zadniho-skla-2g/
V balení je lepící páska + lak + štěteček. Najdeš si místo kde je proutek přerušený. Já přerušení hledal pouze okem. Měl jsem 4 nevyhřívané pruhy.

Nalepíš na sklo. Přetřeš párkrát lakem a po nějakém čase odlepíš a za 12h můžeš používat. Osobně se mi to nepovedlo napoprvé u všech. Ale odlakovačem na nehty jsem to sundal zase dolů a nalakoval znovu. Jednomu proužku jsem opravoval dokonce asi 10cm. Funguje teď na 100%.

Ta lahvička vydrží asi na bžilión oprav. Odkud jsi třeba bych ti to mohl prodat.

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...