Pajda077 Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 ahojte mám skleněné světlomety a ty se prý nelepí tak se pry dají krásně vyčistit..pokud to někdo dělal tak prosím dejte vědět čím a kolik vám to dalo času...nehrozí pak že se tam dostane vlhko a po namontování se zacnou vic rosit uvnitr? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Sundáš blinkr a světlo. Vycvakneš asi 6 plechových pružin a sklo je dole. Vyleštíš, zrcadlovku jen lehce suchým hadříkem a občas na to dýchnout. Pak složíš, zjistíš že to drží pěkně a vlhkost se tam nedostane, dáš na auto. Doporučuji pak seřídit světla. Jedno světlo 30 - 45 minut. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Přesně jak píše KaJe, taky jsem přední světla čistil a je to pohodová práce a po složení se ti nic rosit nebude, protože ty spony zase to sklo přimáčknou zpět na gumové těsnění. Na parabolu (odrazovou část) neber nic drsného, nejlepší je např. hadřík na čištění brýlí, ten je dostatečně jemnej a hlavně nepoužívat žádné saponáty, stačí na tu parabolu jen dýchnout a vyleštit. Skla samozřejmě v jarové vodě umýt můžeš a uvidíš jak ty světla prokouknou a jak už je tu napsané, je nutné po takovém čištění světla seřídit na regloskopu, jinak budeš svítit všude možně, jen ne tam kde bys měl :D Tady máš návod, jak ty světla vyčistit ;) http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vycisteni-prednich-svetel-do-rv00-demontaz-prednich-svetel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest joedarkens Odesláno Červenec 11, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2014 zdravim mam takovi dotaz mam skodu octavii 1997 glxi 55kw a potrebuji vedet jestly tyto svetla tam muzu dat a nebo jak na to aby tam sly http://tuning-indivi...es-p-50516.html dekuji hrozne moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 11, 2014 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2014 Když napíšeš do 4 témat stejnou otázku, tak to si moc nepomůžeš (odpověď stejně dostaneš jen v jednom téma) a navíc tě admini za to moc rádi nebudou mít.... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Září 29, 2014 Sdílet Odesláno Září 29, 2014 Mám menší problém, obě světla mi svítí do protisměru, tak jsem je chtěl ručně "seřídit", ale bohužel mi oba šrouby se světlem hýbou vertikálně. Moc to nechápu, ale nestalo se to někomu z vás? Děkuju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Září 29, 2014 Sdílet Odesláno Září 29, 2014 nemaš nahodou světla z anglickeho auta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 29, 2014 Sdílet Odesláno Září 29, 2014 Buď máš světla z anglické octy (to by vysvětlovalo, že svítí do protisměru) nebo je máš hodně rozeštelovaný. Každopádně to doma stejně neseřídíš, tak s tím zajeď do nejbližšího servisu nebo na STK a tam ti to na regloskopu za 50 Kč seřídí ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Září 30, 2014 Sdílet Odesláno Září 30, 2014 (upraveno) Já nemám problém s tím, že svítí do protisměru(respektive mám, proto tohle řeším), ale s tím, že světla nejdou seřídit. U řidičova světla jsou dva štelovací šrouby a oba seřizují světlo výškově. Ani jedním šroubem u řidiče nejde štelování do strany. U spolujezdce si nejsem jistý, tam se nedostanu už vůbec :D Anglická světla mít nejspíš nebudu, protože u spolujezdce je takový ten zlom do L. Ale to by stejně nemělo vliv na to seřizování, anglická světla musí jít štelovat stranově i výškově. Upraveno Září 30, 2014 uživatelem LadikRS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek81 Odesláno Říjen 2, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2014 Evropa má klín napravo vybíhající směrem nahoru - je vidět, když stojíš před zdí. Anglii kín vybíhá nahoru nalevo. Oba šrouby skutečně reagují výškově? Řekl bych, že můžeš mít u jednoho strženou tu plastvou "matku" uvnitř na štelovacím mechanismu. Taky u mého světla někdo točil šrouby bez citu, protože chtěl dohnat nefunkční motorek.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 2, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2014 Ten klín je dobře vidět i za jízdy, určitě mám evropská světla :) Na 100% oba šrouby reagují výškově. Nejednou jsem to zkoušel proti zdi vzdálené 10 metrů i 10 centimětrů. Namaloval jsem si na zeď obrys a šteloval světlo. Je to vidět pouhým okem, že leze nahoru, ale i tak jsem si to překontroloval podle rysek, kdybych byl blbec. Ale bohužel blbec nejsem a světlo jde opravdu jedním i druhým šroubem nahoru :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.