Přejít na obsah

Elegantní Ropa

Doporučené příspěvky

Jo, to byly casy.

Favorit na E85 jezdi dodnes, stejne tak sekacka, kterou jsem upravil i presto, ze v navodu je provoz na E85 vyslovne zakazan :D

Letos jsem s ni zahajil uz sestou sezonu a motor stale vrci jako novy.

Jo, na akci sekačka si vzpomínám. Na FKčku se rozjela slušná debata o Tvém duševním zdraví :D

Fáčko bylo dobrý; škoda, žes tenkrát nenávratně zmizel. Ale jak vidím, tak dobří holubi se vracejí :palec:

Jinak sorry za OT B)

Odkaz ke komentáři

Ještě jednou díky bitmapovi, o víkendu vám sepíšu dojmy a fakta :beer:

seib: Kolikrát ti už Polizei dělali kontrolu emisí? A jak ti to kouří?

DPFko v podstatě zachytí jen ty částice, které jsou vidět jako černé (kouřivost). Tedy ty méně škodlivé. Avšak v porovnání s mým autem prostě "DPFkaři" kouří jako EURO 2.

Jinak v DieselPoweru umějí přepínat režimy na EDC15 pomocí tlačítka, takže si můžete vybrat jestli na cestu "do tý práce" dáte chip nebo třeba sériový mapy. Bohužel O2 má EDC16, takže by se to chtělo optat na možnosti ;)

A OT nevadí, aspoň se tu bude něco dít :lol:

Odkaz ke komentáři

Jak jsem slíbil a taky už něco najezdil, tak píšu..

Část neduhů bylo více či méně umocněno neodbornou, naprosto odfláknutou, výměnou rozvodů v autorizáku (Autotrend Liberec). A ikdyž jsem si později vačky ladil sám, stále mi to nepřišlo perfektní. Jednou to žralo méně, ale nejelo. Podruhé to jelo, ale napil se a dřív umíral. Ani se sériovým nastavením, které jsem měl po dlouhou dobu, jsem už nebyl spokojen tak, jako před výměnou rozvodů.

Před úpravou jsem měl následující a kolikrát i nervy drásající problémy:

1) děsná odezva plynu - extrémně špatný spodek a to hlavně v kopci, protože než motor zareagoval na sešlápnutí plynu, tak už spojka držela a čekala. Došlo i k přidušení motoru.

2) do 1500ot. se prakticky nic nedělo, otáčky nějak nabíhaly, ale vůbec se jim nechtělo a místy to přípomínalo spíše SDI. Jakmile se ale dosáhlo cca 1700ot. začal se motor probouzet z křižovatkovýho spánku a bylo to dobrý. Dobrý je za 3. Vše probíhalo po přeřazení znovu. Vždycky jsem se těšil na to, až turbo začne opravdu foukat a dostanu do zad kopanec.

3) motor tedy byl nucen točit zbytečně vyšší otáčky (2000ot. - 3000ot.) a tím logicky narostla spotřeba. Město: ±9l/100km; mimo město: 6 - 6.5l/100km; čistě dálnice 120-130km/h CC (Liberec - Praha) 7l/100km. Obecně bylo zvýšení o 1-2l/100km.

4) průběh motoru byl nejistý, při cca 5% a 30-40% sešlápnutí plynu bylo cítit, jak si moc neví rady co má dělat - což ukázala i ručička otáčkoměru, když sebou zatřepala. Často od těch 1700ot. do cca 2300ot. nebyl průběh lineární, ale vlnovitý - což způsobovalo jemné náhodné pocukávání. Podobné tomu, když sporadicky přibržďuje kolo, podfukuje na parozích těsnění nebo zlobí EGR. Vše bylo vyloučeno.

5) zvukový projev. Nemyslím tím hlučnost, ale cosi jsem v tom hluku při otevřené kapotě slyšel v pozadí, co tam nepatří.

6) škubání a třesot při teplém motoru na volnoběh - BKD na to trpí víc, než na hlavu válců. Je to ale nedestruktivní závada, takže si toho hodně majitelů ani nevšimne a autorizákům to přijde normální.

Po úpravě:
Auto se na spodku při rozjezdech projevuje divně, sice je to o dost lepší, než před úpravou, ale stále to není ideální (perfektní). Hlavně to je znát v kopci.

Ještě při nahrávání softu jsme zjistili vadný senzor vačkového hřídele, který házel nesmysly a nemohli jsme tedy korektně nastavit sací vačku na požadovanou hodnotu. Seřídil jsem ji až v neděli, kdy jsem zastihl čidlo fungovat. Po seřízení sací vačky na správnou hodnotu se spodek změnil k nepoznání a musím si odteď dávat víc pozor na plyn, protože jsem dneska kapánek hrabal (skákal) - v tom samém kopci, kde jsem před úpravou trápil spojku a téměř nemohl vyjet. Díky tomuto nastavení jsem mohl dnes rovinaté obce projíždět s 1500ot. při 50km/h na 4. rychlostní stupeň, aniž by motor nějak protestoval a hučel. Není to na nějakou akceleraci, ale při průjezdu vesnicí to splňuje účel na 100%.

I celkový průběh se výrazně změnil. Už při rozjezdu je poznat, že to není série. Krásně plynulý a lineární tah od 1100ot. až někam do aleluja za 3500ot. bez jakéhokoliv zaváhání nebo výkonových vln.

Dost velká změna se odehrála i ve zvuku a vibracích.

Zvuk: Motor je teď trošku víc traktorovitější, ale prakticky zmizel dunivý zvuk a úplně vymizely slabounký řinčivě klepající zvuky, takže celkově se motor zkultivoval a pod kapotou si jen tak brumlá.

Vibrace: Už když mi bitmap stahoval originální mapy a měl jsem tu možnost projet se v jeho kombíku, tak jako první mě trklo, že je docela ticho a hlavně, že "necítím motor ve volantu a v pedálu spojky". Po seřízení sací vačky je to i u mě ok a také vymizel třesot z volnoběhu (bod 6) - škubání je kabel. svazkem..

Spotřeba: Liberec - Frýdlant v Čechách - centrum Teplic, spotřeba 5.1l/100km, klima na AUTO, 3 lidi včetně řidiče, 15 minut prostoj kvůli nehodě. Celkově cca 650km s kombinovanou spotřebou 5.7l/100km na 17" hlínách a pár km zkoušení výkonu (čti prasení) :)

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

To ti tedy závidím. Já nevím, zda jsou teď divné podmínky, nebo jsem párkrát nabral špatné palivo (bral jsem na D1, většinou beru třeba hned u nás), ale ani na delších trasách s vyloženě lehkou nohou se pod 6,5l/100km nedokáži dostat, většinou to osciluje kolem 7 a kratší trasy, kde je potřeba více rozjezdů (cesta do práce) až kolem 8. Přitom takhle to nikdy nežralo, tak nevím, co se děje. Přijde mi, jakoby se to objevilo od toho Žamberku, kdy mi asi turbo spadlo do nouzáku :ph34r:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Covece Denisy ja bych to videl v tom palivu - dneska sem jel sluzebni caddynou do zlina a zpet - tam spotreba 6.9 a cestou zpatky sem bral na D1 na shellce hned za brnem a spotreba 8.3 a to me nejak neprislo ze sem jel o moc rychlejc (prumerna byla o 7 km vic.

Jinak Laurine preju at to vyladis - kolega z prace si nechaval delat rozvody na proseku v brance a mel podobny problemy, dali mu to dohromady az v elsu po 20tkm..

Odkaz ke komentáři

Jo? Tak to rád slyším. Ono sice většinou motor točím, ale spotřeba se na delší cestě ustálí na průměru 6,5l/100km, kratší tak 7. Když jezdím lehce, tak kolem 5,5 a když defenzivně, do 4 se vejdu. Nyní jedu fakt lehce, až defenzivně a mám 6,5, když na to šlapu, klidně i 8. Ale tomu palivu by to odpovídat mohlo, uvidím příště, snad už naberu u nás :)

Jen Shell.. Chjo, mít tak na výběr. Navíc globálně (i pro zákazníky!) zpoplatňují toalety za 15 (!) Kč.. Zlatá Benzina

Odkaz ke komentáři

Shell taky moc nemusim tankuju tam fakt jen kdyz musim nebo mam nejakej slevovej kupon (jen na svoje, na sluzebaky beru kdyz je treba a je mi jedno kde :lol: ). Jinak beru tak ruzne no Benzina, OMW a pripadne Agip a posledni dobou zkousim i globus v cakovicich (vozej tam stejny palivo jak do benziny) a motor si jen chrochta a nezere o nic vice takze tak :)

Jinak k tvy spotreba je to docela dost no rozdil, ale nekvalitni palivo muze udelat dost, ale osobne se me jeste kvuli palivu nestal rozdil 2 litry :/

Odkaz ke komentáři

Saci vacku nastavils jak jsem ti rikal, nebo se ti podarilo vyexperimentovat neco lepsiho?

Jinak, ja tankuju pouze na Tank ONO + letni VIF a nikdy jsem nemel sebemensi problem. Na Shellku bych se nezasel ani vychcat, ne ze bych jeste auto trapil temi patoky, co tam prodavaji jako palivo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Liberec - Cadca (pres HK, Olomouc, Trinec)

3 zastavky na pumpe, 5 kolon, zdrzeni 1.5h, dalnice 130 km/h dle GPS, CC vcetne obci, dodrzovani povolene rychlosti.

post-23091-0-58798500-1413131586_thumb.jpg

Cadca - Liberec

bez zastavky na pumpe, 2 kolony, zdrzeni 5 minut, dalnice 120 km/h dle GPS, krome dalnice bez CC, dodrzovana rychlost pouze na dalnici, jinak obec 50-70, okresky 90-120.

post-23091-0-84748000-1413131776_thumb.jpg

17" kola, 2 lidi + nejaka ta taska, klima na AUTO, zapnute xenony a pri ceste tam vyhrivani sedacky.

Odkaz ke komentáři

:wallbash:uz si tam to webasto mel nebo dodelavka? Me nad tim visi takovej otaznik :lol: Pres noc vzdycky garazuju tak tam je teplota nad nulou takze to je v poho, jedine kde bych vyuzil by bylo cestou z prace a na horach :wallbash: Logicky si rikam ze pro me by to byli vyhozeny prachy, ale po minulym roku co sme byli s kolegou a jeho O2 na horach a ma to tam sem desne namlsanej :smich::smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...