Přejít na obsah

chyba prvého valca

Doporučené příspěvky

Ahoj, mam OI 2002 1,6 75 KW benzin plyn 160 000 km. Na aute litajú otáčky hore dole na studeno viac za tepla menej. Na studeno aj zhasne motor musím pridržiavať plynpový pedál kým sa trošku zohreje. Diagnostika vypisuje chybu prvého valca. Sviečky a kable som už vymenil a chyba pretrváva. Nemá niekto nejaký ďalši napad čo by to mohlo býť? Može to byť aj vačkou?

Odkaz ke komentáři

Co cidlo teploty? Skrtici klapku jsi cistil?

škrtiacu klapku som čistil čidlo teploty nie Ako zistim či je čidlo v ťahu?

škrtiacu klapku som čistil čidlo teploty nie Ako zistim či je čidlo v ťahu?

budik ukazuje teplotu motora na pristrojovke diagnostika nic o ňom nepiše. Jedina chybova hláška je Chyba prvého valca

Odkaz ke komentáři

ako zistim či sú vstreky vadne? Da sa to bez toho aby som ich vybral na koleno?

Nedá, vstřiky musí ven. Umístit je nad nějakou nádobu, odpojit kabely od svíček a nejlépe i od zapalovacího modulu a někdo druhý musí startovat.

Ale jelikož Ti to hlásí chybu vstřiku, mohlo by to znamenat, že řídící jednotka nemá elektrickou odezvu ze vstřiku. Jednotlivé vstřiky se dají proměřit multimetrem. Zkontroluj na tom vstřiku odpor, měl by se pohybovat v rozmezí 12 - 17 Ω při asi 20 °C

Odkaz ke komentáři

Nedá, vstřiky musí ven. Umístit je nad nějakou nádobu, odpojit kabely od svíček a nejlépe i od zapalovacího modulu a někdo druhý musí startovat.

Ale jelikož Ti to hlásí chybu vstřiku, mohlo by to znamenat, že řídící jednotka nemá elektrickou odezvu ze vstřiku. Jednotlivé vstřiky se dají proměřit multimetrem. Zkontroluj na tom vstřiku odpor, měl by se pohybovat v rozmezí 12 - 17 Ω při asi 20 °C

palubny hlási iba chybu prveho valca Nič nehovorí o vstrkoch.

A robí ti to na benzín, na plyn, ale aj na jedno aj na druhé?

Ked naštartujem za studena skaču otáčky a aj zhasne motor Po chvíli sa zohreje a vtedy len mierne skaču otačky a robi to na benzin aj na plyn. Sviečky a káble som už menil a neviem ktrým smerom sa mam pohnuť v hladaní. Jedina chyba co hlasi na diagnostike je chyba prvého valca. Po vymazaní hneď poštarte nabehne chyba znova.

Odkaz ke komentáři

nemůže to být v rozdělovači ? když je stedenej muže tam být zkondenzovaná voda ... zkus se do něj mrknout jestli tam není mokro případně jestli není nějak vypálenej. Mě to dělalo u předchozího auta a bylo to rozdělovačem .. nevím jak moc je to podobně u tohodle auta ale za pokus nic nedáš ..

Odkaz ke komentáři

Taky bych nejdříve zkusil zapalovací modul ;) A kabely jsi zkoušel? (ikdyž kabely aspoň mě dělaly opačný problém, při studeném motoru OK, začalo se to projevovat až po zahřátí) Mě takhle otáčky haprovaly, protože mi valil olej do sání a za klapkou se vytvořila vrstva tuhého maziva, takže klapka dělala bordel. Ale na druhou stranu mi VAG nikdy nenapsal, že mi vynechává zapalování válce.

Odkaz ke komentáři

Taky bych nejdříve zkusil zapalovací modul ;) A kabely jsi zkoušel? (ikdyž kabely aspoň mě dělaly opačný problém, při studeném motoru OK, začalo se to projevovat až po zahřátí) Mě takhle otáčky haprovaly, protože mi valil olej do sání a za klapkou se vytvořila vrstva tuhého maziva, takže klapka dělala bordel. Ale na druhou stranu mi VAG nikdy nenapsal, že mi vynechává zapalování válce.

Kudy se Ti valil olej do sání? Tou odvzdušňovací hadicí, která vede od olejovýho čerpadla s filtrem? Co jsi s tím udělal?

Odkaz ke komentáři

Není to jedna z těch co je na obrázku? V pravo je popsáno co se má hledat, nebo kontrolovat.

podla vytlaceneho chyboveho hlasenia zo skoda servisu chyba je : 16556 Rada valcu 1, system davkovani paliva. System prilis bohaty

podla vytlaceneho chyboveho hlasenia zo skoda servisu je : 16556 Rada velcu 1, system davkovani paliva. System prilis bohaty

Odkaz ke komentáři

Předtím jsi ale psal chybu rvního válce. Podle téhle chyby by to chtělo zkontrolovat regulátor tlaku paliva a pokud tam předtím byla chyba prvního válce, může být problém ve vstřikovacím ventilu. Ventil se dá proměřit jak už jsem psal výše, ale jestli dávkuje dobře je potřeba ho vyndat a udělat test tak, že se musí vyndat a provést odstříknutí do nádoby. To samé s regulátorem tlaku paliva. Regulátor tlaku paliva se dá koupit tady http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=037133035
Problém je, že ten za ty tři stovky jsem nedavno koupil tady u nás v obchodě s origo díly a ten má špatný ten větší kroužek. Tekl mi z toho benzín. Výrobce je Topran. Naštěstí jsem mohl použít kroužek z toho starýho a bylo to v pohodě.
Ty vstřiky, tam je to těžký, pokud je vstřik v háji, nový stoje kolem třech tisíc, anebo se prodávají použitý třeba tady:

http://www.iautodily.cz/index.php?kat=Motory%20a%20motorov%E9%20d%EDly&podkat=Vst%F8iky,%20karbur%E1tory&znacka=%8Akoda&model=Octavia#zacatek

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Kudy se Ti valil olej do sání? Tou odvzdušňovací hadicí, která vede od olejovýho čerpadla s filtrem? Co jsi s tím udělal?

Hadice, která je míří do škrtící klapky (sání) jde jednak od olejové vany (odvětrávání klikové hřídele) a ta se pak napojuje na hadici vedoucí z víka ventilů (odvětrávání ventilů). Jsou dvě možnosti, proč se ten olej dostává do té hadice vedoucí do škrtící klapky:

1. Jsou v háji gufera ventilů na hlavě (ta lepší možnost)

2. Jsou v hájí pístní kroužky - tlakuje se olejová vana a proto se ten olej dostane zespodu až do sání

Napiš, kolik máš najeto km. A pokud to budeš řešit, jakože budeš asi muset, tak doporučuju udělat opravu obého

Odkaz ke komentáři

Hadice, která je míří do škrtící klapky (sání) jde jednak od olejové vany (odvětrávání klikové hřídele) a ta se pak napojuje na hadici vedoucí z víka ventilů (odvětrávání ventilů). Jsou dvě možnosti, proč se ten olej dostává do té hadice vedoucí do škrtící klapky:

1. Jsou v háji gufera ventilů na hlavě (ta lepší možnost)

2. Jsou v hájí pístní kroužky - tlakuje se olejová vana a proto se ten olej dostane zespodu až do sání

Napiš, kolik máš najeto km. A pokud to budeš řešit, jakože budeš asi muset, tak doporučuju udělat opravu obého

:unsure: to jsi mě teda nepotěšil......

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...