Přejít na obsah

Záhadná hadice nad svody

Doporučené příspěvky

Zdravím, zajímalo by mě, k čemu slouží, či má sloužit tahle hadice.

Přiložené foto v popisku: (Pro rejpaly: není to moje foto) označená ČERVENĚ

Jde mi z toho hlava kolem :(

Možná že to tu už někdo řešil, to nevím ale přijde mi umístění hned nad svody lehce... divné ať to nasává či co to má dělat. :huh:

post-36256-0-28186500-1391960658_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No nevím v čem, ta klapka je často stejně už nefunkční nebo nedovírá atd. a muže zůstat viset v poloze že teplo je nasáváno furt, což je taky špatně a vůbec to pak nejede, když je nasáván jen neohřátý vzduch tak rozdíl stejně člověk nepozná motor se ohřeje stejně rychle, možná v zimě když by sis zapnul stopky tak to bude trvat o minutku dvě dýl.......

Odkaz ke komentáři

Jak už bylo řečeno: je to sání teplého vzduchu. Slouží to jen za nízkých teplot, kdy si motor saje teplý vzduch ohřátý výfukovými svody.

Takže pokud se to dochovalo, tak ponechat, pokud ne, tak se dá jezdit i bez toho. Nic se nepokazí, ani nestane.

Podle mě to mělo smysl spíš u starších motorů s karbecem a max. jednobodových stříkaček, kdy to pomáhalo přípravě směsi do válců. Palivo se v teplém vzduchu lépe odpařilo. Konec konců Favorit měl sací potrubí dokonce vyhřívané chladící kapalinou permanentně. Čtyřbodová stříkačka, kde se to rozpráší z trysky na jemnou mlhu přímo před sací ventil, se už bez toho (jak vidno) i obejde.

Odkaz ke komentáři

Nechápu proč by to mělo motoru škodit.Má přece lepší účinnost když saje vzduch studený.

Proč asi mají turbomotory chladič stlačeného vzduchu.Protože se při stlačení ohřeje.

Jediný důvod je,že se motor o malou chvíli dříve ohřeje na provozní teplotu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...