Guest konsty Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 Ahoj, mám v Octavii zásuvku na 220V jenže k mému zděšení jen úzkou a co dál, když všechny kabely mají kulatou se zemnící dírou na kolík. V autě si tam nezapnu vubec nic a já to mam na notebook, ale mám smolíka a redukce se nedá sehnat. Tak místo nabíjení PC si asi pořídím stolní lampičku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Napalm Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 No je pravda, že jsem nad tím taky přemýšlel, jak napojit Notebook. A redukce ani nemůže existovat, protože v ploché zásuvce není zemnící kolík, takže by redukce tento třetí drát měla nefunkční, což by podle mě oficielně neprošlo u výrobce při výrobě normou... Vzdálenost kolíků (fáze a nula) je stejná, takže řešením by bylo zásuvku nějakou redukcí povystrčit dopředu, pak bys tam normálně zapojitl i kabel s kruhovým koncem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Březen 18, 2014 Sdílet Odesláno Březen 18, 2014 ja si myslim, ze to je tim, ze je tam omezeny odber, nebo nekde jsem zaslechl, ze prave kvuli tomu, aby si tam lidi necpali rychlovarny konvice. ja mam NTB, ktery ma nabijecku mensi a vetsi, ta mensi ma koliky, ktery do tyhlezasuvky jdou. takze bych radil podivat se po nabjecce, ktera ma jen ten dvojkolik plochej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 18, 2014 Sdílet Odesláno Březen 18, 2014 bud doma redukci vyrob, nebo uprav trafo k ntb (čímž ho trošku znehodnotíš), nebo sežeň nějaké univerzální trafo s vyměnitelnými koncovkami, které má plochou zástrčku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocpel Odesláno Duben 9, 2014 Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Je to z bezpečnostních důvodů, zásuvka je omezena na příkon max. 150W. Proto je plochá. Přístroje nad 150W mají zemnící kolík a kulatou zástrčku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Duben 9, 2014 Sdílet Odesláno Duben 9, 2014 Něco na tom bude. Měl jsem sekačku na trávu a měla 150W trojkolík. Jinak mám doma redukci 12V / 220V trojkolík. Je to ohřívačka na lahve. Já to v autě řeším ext. měničem 150W a má trojkolík i USB. Také záleží jaký typ měniče tam cpou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
boban1108 Odesláno Duben 22, 2014 Sdílet Odesláno Duben 22, 2014 Nejjednodušší řešení. Koupit šňůru k lampičce (nebo rozkuchat starou nepoužívanou), před vypínačem ji uříznout, napojit normální kulatou koncovku prodlužky (stačí spojit ty dvě díry se 2 žilami) a funguje to. Reviznímu elektrikáři ale o tom radši nic neříkejte . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocpel Odesláno Duben 22, 2014 Sdílet Odesláno Duben 22, 2014 Jestliže to takhle uděláš, tak alespoň v té kulaté koncovce propoj zemní vodič s nulovým vodičem (při pohledu do zásuvky tu díru vpravo s prostředním kolíkem). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
viewer Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 A až to zapojí do auta obráceně tak ho ten kolik pěkně klepne, to by si musel ještě ten dvoukolík nějak označit a zapojovat do auta vždy stejně, mj. některé spotřebiče musí mít správnou polaritu proto jsou na nich zásuvky s 3-mi kolíky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 23, 2014 Sdílet Odesláno Duben 23, 2014 vrazi malejch dětí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 (upraveno) taky jenom koukám ....., podobně jako když jsem viděl tohle Upraveno Duben 24, 2014 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 Je to z bezpečnostních důvodů, zásuvka je omezena na příkon max. 150W. Proto je plochá. Přístroje nad 150W mají zemnící kolík a kulatou zástrčku. No, můj zdroj k NTB má jen 90W a přesto je se zemnícím kolíkem. Ale i toto má řešení, stačí koupit obyčejný kabel - http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450000000001I73 a vyměnit ho za ten s trojkolíkem. Jsem to tak teď řešil, když jsem origo kabel zapomněl a potřeboval jsem NTB nabít, vzal jsem kabel z rádia, mírně ho upravil aby šel do zdroje zastrčit a už to jelo. Je to sice bastl, ale co se dá dělat. Jinak já používám měnič od HQ a ten má zásuvku tříkolíkovou. A nebo než to takto bastlit, tak koupit zdroj jen s dvoukolíkem. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514508O1UY0001B0H 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocpel Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 Souhlasím, už jsi nám vynadal dost... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 A Darwinovu cenu letos vyhrává???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Janci89 Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 Ale no. Notebook tam v pohode mozes zapojit a pouzivat. nemas tam zasuvku s kolikom preto lebo je to menic napatia a ten nema zemniaci kolik. pouziva sa na to redukcia urcena pre caravany alebo obytne privesy. na jednej strane mas vydlicu a na druhej strane klasicku zasuvku ako v byte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 nie je to tym, ze je to "len menic", bez kolika nevies na ktorej strane je faza, takze pripojene zariadenie moze mat fazu na kostre.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 Pokusím se to trochu objasnit 1. tato dvouvodičová zásuvka v autě je určena POUZE k napájení spotřebičů třídy ochrany dvě - tedy s dvouvodičovým přívodem. 2. zde není žádná fáze či nulák jako v běžné síti - oba vodiče jsou rovnocenné 3. použití jakékoliv redukce je nepřípustné - ne snad z hlediska použití v tomto autě, ale proto, že nějaký blb by tu redukci mohl použít doma v bytě 4. není pravda, že spotřebiče menší než 150W nemohou mít třívodičový přívod (L,N,PE) a naopak, že spotřebiče nad 150W nemohou mít dvouvodičový přívod. 5. každý spotřebič s třívodičovým přívodem (třída ochrany 1) musí mít zapojený ochranný vodič (PE) A pozn. nakonec - dnes už je jedno, kde je v bytové zásuvce zapojen vodič fáze L a nulák N 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 pri tej bytovej zasuvke to jedno nemoze byt, norma je norma... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Červen 3, 2016 Sdílet Odesláno Červen 3, 2016 pri tej bytovej zasuvke to jedno nemoze byt, norma je norma... Zapojení L vodiče vlevo (při PE nahoře) je pouze doporučeno. Ostatně většina "roztrojek" strčených do zásuvek vodiče L, N stejně přehazuje! Zřejmě se kolem toho tady rozběhne diskuze..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 s tou roztrojkou to tak opravdu bylo, jedná se o kusy, kdy je zemnící kolík ve stejné poloze nahoře, poté se začaly vyrábět ty proklínané s kolíky na hoře a dole a ty neprohazují... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Janci89 Odesláno Červenec 7, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2016 nie je to tym, ze je to "len menic", bez kolika nevies na ktorej strane je faza, takze pripojene zariadenie moze mat fazu na kostre.... kostra sa uz roky nedava na zariadenia. mas fazu L1 a pracovny vodic. PE tzv.kostra uz neni. je ochranny vodic N. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 7, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2016 zalezi od zariadenia, mas rucne naradie a spol s dvojitou izolaciou, tam je to jedno, a potom mas zariadenia, kde mas definovane pripojene vsetky 3 (L/N/PE) tam ked to prehodis, tak ta v lepsom pripade len dobre potrasie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.