Přejít na obsah

Jaký sportovní podvozek

ssimek

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

Tak jsem dnes zjistil ze mam nějak ve sklonu zadní levé kolo. Známý mi řekl ze se nejspíše jedna o unavenou pružinu. Jedná se o Octavia I 1.9 TDI 4x4 66kW a tak jsem se rozhodnul vyměnit všechny tlumiče a pružiny. Nejlépe za sportovní. Poraďte mi prosím nějaký set sportovního podvozku pro mě auto. Je to důležitá volba,.. Cenu bych si představoval ideálně kolem 7000, maximálně však 9000. Pokud možno stavitelný. Jinak výměnou těchto částí vozu získám nejspíše lepší ovladatelnost, menší naklápění při projíždění zatáčkou, lepší přilnavost? Děkuji vám za dobře rady.

Odkaz ke komentáři

Diky za tip, napíšu po víkendu. Ale radši bych preferoval stavitelné, na zimu vyšší a na léto nižší. Jinak stejný proces, koupit podvozek a dat známému ať mi to vymění. Prosím o další info. Kamarád snad koupil set za nějakých 8000 ale nemam na něj číslo a nemam ho jak kontaktovat. Tak mě zajímá co nakonec vybrali lidi co to měnily. A zkušenosti. Diky za další odpovědi?!

Odkaz ke komentáři

Já mam JOM a jsem spokojený :-) Na léto si to snížím a když je moc sněhu tak zvýším..Vím, že každy na joma nadává ale taky ho hodně lidí chválí..za ty prachy si myslím že super :-) Mám ho rok a pul :) TAtechnix je neco podobného, ale někteří říkají, že lepší...podle mě to bude to samé :pivo: Tvrdší to je.. na sportovním jsem nejel tak neposoudím.

Odkaz ke komentáři

já sem koupil pružiny eibach -30mm, kola mám 225/40 r18 a sem spokojenej, mám rád pohodlí, nepotřebuju aby to bylo náko tvrdý, na okruhy s tim nejezdim tak na co tvrdost na českejch silnicích? je to na hovno, akorát bych z toho byl vyklepanej jak z tatrovky :lol:

Odkaz ke komentáři

Nechci zakládat nové téma, tak snad mi zde někdo poradí. Chtěl bych koupit na Octavii kombi 1.8 T nové tlumiče a pružiny. Chtěl bych to nějak rozumně snížit takže max. -35mm, ale kupovat komplet sportovní podvozek nechci. Takže se mi nabízí otázka zda by šly do kupy tyto tlumiče http://www.hanza-autodily.cz/tlumic-predni-bilstein-b4-sportovni-podvozek-octavia-i-vne-4575-22-045751/d-70799/ - předek a na zadek http://www.hanza-autodily.cz/tlumic-zadni-bilstein-b4-sportovni-podvozek-octavia-1-bne-2917-19-029177/d-70800/ a k tomu ty snížené pružiny, jde mi o to jak by se to chovalo, protože sportovní tlumiče mají kratší pístnici. Děkuji Vám za názory.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ke stavitelnému podvozku do 7tis určitě doporučuji TAčko a řadu TA Technix:

http://tatechnix.cz/39998-vyskove-stavitelny-podvozek-pro-skoda-octavia-4x4-ta-technix-4250570644913.html

Oproti konkurenci jsou levné, spolehlivé a mojí minimum reklamací, takže v téhle cenové relaci je to jasná volba.

Tommy23: Proč bys to takhle bastil? Kup si jakýkoliv nejlevnější sportovní pevný podvozek a výjdeš z toho mnohem funkčněji a levněji než tahle kombinace. Tohle to kombinování je obrovský problém. Tlumič a pružina jsou vzájemně vyráběné komponenty a vždy když budeš kombinovat tak z toho bude nejasný výsledek. Takže to může být fajn a taky to může stát úplně za prd. To co je jisté je to, že to nemáš šanci poznat dokud nebudeš auto testovat v extrému. Poznáš to až poletíš pod kamion. Koukej radši po čemkoli co má jako sada TUV a uděláš lépe.

Odkaz ke komentáři

Ke stavitelnému podvozku do 7tis určitě doporučuji TAčko a řadu TA Technix:

http://tatechnix.cz/39998-vyskove-stavitelny-podvozek-pro-skoda-octavia-4x4-ta-technix-4250570644913.html

Oproti konkurenci jsou levné, spolehlivé a mojí minimum reklamací, takže v téhle cenové relaci je to jasná volba.

Tommy23: Proč bys to takhle bastil? Kup si jakýkoliv nejlevnější sportovní pevný podvozek a výjdeš z toho mnohem funkčněji a levněji než tahle kombinace. Tohle to kombinování je obrovský problém. Tlumič a pružina jsou vzájemně vyráběné komponenty a vždy když budeš kombinovat tak z toho bude nejasný výsledek. Takže to může být fajn a taky to může stát úplně za prd. To co je jisté je to, že to nemáš šanci poznat dokud nebudeš auto testovat v extrému. Poznáš to až poletíš pod kamion. Koukej radši po čemkoli co má jako sada TUV a uděláš lépe.

No, zrovna si nemyslím, že pokud koupím kompletní podvozek TA TECHNIX, JOM či něco podobného, že to vyhraju, je to tak akorát na dívání, jízda možná OK, ale tak první půl rok, potom se to může rovnou vyhodit. Raději bych koupil tlumiče Bilstein B4 sport ( což není úplná kaše ) a zároveň kratší pružiny max -35mm, vím, že to není komplet, ale co jsem četl, tak někdo je spokojen a druhý zase říká, že jízda je pak špatná, houpavá. Proto jsem chtěl slyšet nějaký názor nebo někoho, kdo tuto kombinaci má na Octavii. Ale díky, že si se aspoň ozval :)

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze oz to tu nekdo psal, ale zopakuji to. Slusnej stavitelnej sportovni podvozek za 7000,- neexistuje. Docela dost jsem kolem tohoto problemu procetl na netu a i provolal telefonem. Ty, ktery jsem nasel s nejlepsim pomerem cena/vykon jsou od FK Automotive, ale komunikace s nemeckou stranou i pres ceske zastoupeni je desna. 5 mesicu jsem mel objednanou celou sadu az me nakonec dosla trpelivost a obednavku zrusil.

Ted mam original tlumice RS s snizenyma pruzinama od Einbachu. Min se to naklani a houpe nez na serii, ale pro me je to furt malo sportovni. Ted setrim na tlumice od HP Sporting (je to ceska firma, kde ti je i na prani upravy a hlavne je umi repasovat - takze nasledne nizsi naklady).

Na starym aute jsem mel podvozek od HP Sporting a ten me vyhovoval a za ty 4 roky, co jsem ho mel, tak me asi 3x zachranil pred nehodou. Oproti serii to auto posloucha skoro jako "motokara". Ale cena je asi na 2x vetsi, nez je tvuj limit.

Jinak ja bych tvoji situaci asi resil nakupem prizin napr. z vrakace a nasetril na poradny podvozek.

Zdar a hodne stesti pri nakupu ;)

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze oz to tu nekdo psal, ale zopakuji to. Slusnej stavitelnej sportovni podvozek za 7000,- neexistuje. Docela dost jsem kolem tohoto problemu procetl na netu a i provolal telefonem. Ty, ktery jsem nasel s nejlepsim pomerem cena/vykon jsou od FK Automotive, ale komunikace s nemeckou stranou i pres ceske zastoupeni je desna. 5 mesicu jsem mel objednanou celou sadu az me nakonec dosla trpelivost a obednavku zrusil.

Ted mam original tlumice RS s snizenyma pruzinama od Einbachu. Min se to naklani a houpe nez na serii, ale pro me je to furt malo sportovni. Ted setrim na tlumice od HP Sporting (je to ceska firma, kde ti je i na prani upravy a hlavne je umi repasovat - takze nasledne nizsi naklady).

Na starym aute jsem mel podvozek od HP Sporting a ten me vyhovoval a za ty 4 roky, co jsem ho mel, tak me asi 3x zachranil pred nehodou. Oproti serii to auto posloucha skoro jako "motokara". Ale cena je asi na 2x vetsi, nez je tvuj limit.

Jinak ja bych tvoji situaci asi resil nakupem prizin napr. z vrakace a nasetril na poradny podvozek.

Zdar a hodne stesti pri nakupu ;)

Přesně něco takového jsem potřeboval slyšet. Vím, že se to nikdy nemůže rovnat komplet sportovnímu podvozku za 15 tis., ale stačí, když to bude alespoň lehce tvrdší a bude se to méně naklánět než co tam je z výroby. Díky za tvoji reakci.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No, zrovna si nemyslím, že pokud koupím kompletní podvozek TA TECHNIX, JOM či něco podobného, že to vyhraju, je to tak akorát na dívání, jízda možná OK, ale tak první půl rok, potom se to může rovnou vyhodit. Raději bych koupil tlumiče Bilstein B4 sport ( což není úplná kaše ) a zároveň kratší pružiny max -35mm, vím, že to není komplet, ale co jsem četl, tak někdo je spokojen a druhý zase říká, že jízda je pak špatná, houpavá. Proto jsem chtěl slyšet nějaký názor nebo někoho, kdo tuto kombinaci má na Octavii. Ale díky, že si se aspoň ozval :)

Mezi lidma se povídá hodně. Reálný zkušenost mluví o 2-3% reklamací u TA Technix. Podvozky mají TÜV což znamená, že jsou schválený pro pozemní komunikace a odpovídaj normám. O JOMu nemluvim to je škoda písmen a slov.

Co se týče skládání, tak je to prostě problém. Lidi si dávaj na auto různý prasečiny a hodnocení typu houpavý nebo lepší, horší vůbec nic neříkaj. Pokud to nikdo neotestuje tak nevíš nic, je to jen dojem, tušení. Do chvíle než letíš ze zatáčky proti kamionu, tak je to i pohoda. A skládaný komplety testovaný nejsou.

Zkus si třeba porovnat komplet od TA Technix a tuhle skládačku přímo na autě. Myslím, že bys byl překvapen.

To jsou věci z praxe a nechci tím nikoho popuzovat, ale uvést věci na pravou míru.

Přesně něco takového jsem potřeboval slyšet. Vím, že se to nikdy nemůže rovnat komplet sportovnímu podvozku za 15 tis., ale stačí, když to bude alespoň lehce tvrdší a bude se to méně naklánět než co tam je z výroby. Díky za tvoji reakci.

Je potřeba si uvědomit, že stavitelný podvozek je v prvé řadě stylingová záležitost. To jsou podvozky na styling nikdy na závodění. Posuvná kraťoučká pružina a těžší konstrukce je vždycky kompromis mezi krásou a jízdníma vlastnostma. Jestli ti jde o jízdní vlastnosti tak si kup pevný komplet.

Odkaz ke komentáři

Bilstein B4 je víceméně náhrada za seriové díly. Údajně ani ty B4 moc nevydrží, B6(pro pružiny se snížením do 40mm) a B8(snížení nad 40mm) už je o něčem jiném jak jízdně, kvalitou, tak i finančně(Bilsteiny dobře fungují s pružinami Eibach, nehledě na to, že kity B12/B14 jsou z tlumičů Bilstein a pružin Eibach).

Každopádně souhlasím s Rouballikem, pokud chceš jízdní vlastnosti, tak pevný podvozek.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...