vincent Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 Protože z motorek vím jak pochybně fungují některé antipichy, nemá někdo tip nebo zkušenost s lepícími sadami pro auto. Po montáži LPG, nádrž v prostoru rezervy, zřejmě jediná rozumná alternativa. Dojezdové kolo mít správně u OI nesmím (a nebo by muselo být schváleno Škodou) rezerva by v kufru zabírala hodně místa. Dokonce by podle technika stk měla být sada schválena Škodou, ale přimhuřují nad tím oko. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 Kup original sadu SKODA lepidlo +kompresor. Zozenies uz za 500Kc. :rolleyes: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Filos Odesláno Červen 18, 2014 Sdílet Odesláno Červen 18, 2014 Přesně jak píše PROCHY603, nicméně musím dodat, že po mých třech defektech v březnu již rezervu z kufru nevyndávám, pokud to není nutné. V mém případě totiž nefungovalo ani jedno. Lepidlo z lepící sady mi vyteklo mezerou mezi pneu a diskem a tama vyfučel i vzduch z lepící sady a vzduch z kompresoru. Pomohla až rezerva, která mi byla dovezena. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 19, 2014 Sdílet Odesláno Červen 19, 2014 A co takhle klasické knoty na opravu pneu? http://pneushop.makar.cz/cz-detail-292881-sada-lepeni-na-opravu-pneu-permakur.html Nad tím jsem přemýšlel třeba já. Ale musí se zjisti kde je ta díra, to znamená vytočit třeba kolo a drobet si s autem i popostrčit, ale když tam budě nějaký hřebík atd., tak se najde. Oprava je pak celkem fofr, nafoukat pumpičkou kterou stejně vozím a je to. A není to žádné provizorní řešení na dojetí. Ale musí se najít ta díra, ale vždy když jsem za posledních 10 let měl defekt (2 krát), tak tam byl nějaký předmět a byl vidět na první pohled. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Červen 19, 2014 Sdílet Odesláno Červen 19, 2014 (upraveno) Taky přemýšlím o lepící sadě, mám tam rezervu a je to nanic. Při dálkových trasách si i tam dám zpět, ale na to popojíždění to musí stačit jako placeno, že alespoň něco mám :D. U všech sad, ale musíte najít díru ne? U té co se lepidlo stříká ventilkem musí být díra dole ne? Taky jsem u autokelly našel nějaký opravný nýt :D to funguje? Upraveno Červen 19, 2014 uživatelem Siegel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Červen 20, 2014 Sdílet Odesláno Červen 20, 2014 S knoty mám zkušenost více z motorky a jednou na Feldě. Jak bylo zmíněno - hlavní problém detekovat díru. Pokud ji najdeme, knoty jsou maximálně jednoduché a účinné. Pak ještě je nutno mít něco na alespoň základní nafoukání (pumpa, kompresor, bombičky). Spreje jsou z mé zkušenosti nevyzpytatelné (a taky zrádné - zaznamenal dva případy jak bouchly-prodřely v kufru a pod sedlem, totální marast), ti co potom gumu přezouvají nadávají na bordel a smrad... U knotů nejslabší článek tubička s lepidlem - počítat s jednorázovým použitím, po otevření vyschne. Bohužel mi vysychaly i ty neotevřené = občas vyměnit (stačí na to prachsprosté lepidlo na bicykly). U motek se oprava knotem považuje na dojetí, přece jen jsou jen dvě kola a když to najednou odejde v dvěstě (hlavně předek) tak je malér. Zadní jsem si ještě "dojet" troufl (jako sjet vzorek do výměny). U auta asi můžu dovolit normálně dojet vzorek. Konkrétní sadu neporadím, kupoval už před lety. Ale nebude v nich extra rozdíl, možná zaměřit na více malých tubiček s lepidlem než jedna velká. :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Červen 20, 2014 Sdílet Odesláno Červen 20, 2014 (upraveno) S knoty mám zkušenost asi při třech defektech,detekovat díru bylo naštěstí vždy jednoduché,pokaždé trčel nějaký hřebík.Nevím jak je na tom kvalita levných,používám Maruni. http://www.hamletovygumy.cz/prakticka-sada-do-auta-pro-opravu-defektu-knotem-made-in-japan-maruni/d-83219/ Krom sady doporučuji určitě šikovný kleštičky na vytažení hřebíku. Po opravě jsem vždy pneu dojel naprosto bez problému. Upraveno Červen 20, 2014 uživatelem mikl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Červen 20, 2014 Sdílet Odesláno Červen 20, 2014 Sada za 500kc. link: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22575&hl= 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vincent Odesláno Červenec 1, 2014 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2014 .. čtete mě myšlenky s těmi knoty. Koupím škoda sadu pro lepení a ty knoty. V září chci s rodinou do Chorvatska a s rezervou by jsme se asi nenaložili. Navíc mám v kufru dvojité dno - dole se nevleze nahoře zavazí ještě víc. Dojezdové kolo, byť se mě moc líbilo, jsem zavrhl srkz problémy plynoucí z případné nehody na něm. Není totiž pro OI schválené automobilkou. Je to škoda, s tou dojezdovkou bych měl větší klid a už jsem jí viděl moc šikovně zabudované na boku kufru. Bratranec u Vectry po montáži LPG např. tento problém vůbec neřeší a má dojezdovku. Díky za tipy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.