Přejít na obsah

tip na lepící sadu?

vincent

Doporučené příspěvky

Protože z motorek vím jak pochybně fungují některé antipichy, nemá někdo tip nebo zkušenost s lepícími sadami pro auto. Po montáži LPG, nádrž v prostoru rezervy, zřejmě jediná rozumná alternativa. Dojezdové kolo mít správně u OI nesmím (a nebo by muselo být schváleno Škodou) rezerva by v kufru zabírala hodně místa. Dokonce by podle technika stk měla být sada schválena Škodou, ale přimhuřují nad tím oko. Díky

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše PROCHY603, nicméně musím dodat, že po mých třech defektech v březnu již rezervu z kufru nevyndávám, pokud to není nutné. V mém případě totiž nefungovalo ani jedno. Lepidlo z lepící sady mi vyteklo mezerou mezi pneu a diskem a tama vyfučel i vzduch z lepící sady a vzduch z kompresoru. Pomohla až rezerva, která mi byla dovezena.

Odkaz ke komentáři

A co takhle klasické knoty na opravu pneu? http://pneushop.makar.cz/cz-detail-292881-sada-lepeni-na-opravu-pneu-permakur.html

Nad tím jsem přemýšlel třeba já. Ale musí se zjisti kde je ta díra, to znamená vytočit třeba kolo a drobet si s autem i popostrčit, ale když tam budě nějaký hřebík atd., tak se najde. Oprava je pak celkem fofr, nafoukat pumpičkou kterou stejně vozím a je to. A není to žádné provizorní řešení na dojetí. Ale musí se najít ta díra, ale vždy když jsem za posledních 10 let měl defekt (2 krát), tak tam byl nějaký předmět a byl vidět na první pohled.

Odkaz ke komentáři

Taky přemýšlím o lepící sadě, mám tam rezervu a je to nanic. Při dálkových trasách si i tam dám zpět, ale na to popojíždění to musí stačit jako placeno, že alespoň něco mám :D. U všech sad, ale musíte najít díru ne? U té co se lepidlo stříká ventilkem musí být díra dole ne?

Taky jsem u autokelly našel nějaký opravný nýt :D to funguje?

Upraveno uživatelem Siegel
Odkaz ke komentáři

S knoty mám zkušenost více z motorky a jednou na Feldě. Jak bylo zmíněno - hlavní problém detekovat díru. Pokud ji najdeme, knoty jsou maximálně jednoduché a účinné. Pak ještě je nutno mít něco na alespoň základní nafoukání (pumpa, kompresor, bombičky). Spreje jsou z mé zkušenosti nevyzpytatelné (a taky zrádné - zaznamenal dva případy jak bouchly-prodřely v kufru a pod sedlem, totální marast), ti co potom gumu přezouvají nadávají na bordel a smrad...

U knotů nejslabší článek tubička s lepidlem - počítat s jednorázovým použitím, po otevření vyschne. Bohužel mi vysychaly i ty neotevřené = občas vyměnit (stačí na to prachsprosté lepidlo na bicykly).

U motek se oprava knotem považuje na dojetí, přece jen jsou jen dvě kola a když to najednou odejde v dvěstě (hlavně předek) tak je malér. Zadní jsem si ještě "dojet" troufl (jako sjet vzorek do výměny). U auta asi můžu dovolit normálně dojet vzorek.

Konkrétní sadu neporadím, kupoval už před lety. Ale nebude v nich extra rozdíl, možná zaměřit na více malých tubiček s lepidlem než jedna velká.

:-)

Odkaz ke komentáři

S knoty mám zkušenost asi při třech defektech,detekovat díru bylo naštěstí vždy jednoduché,pokaždé trčel nějaký hřebík.Nevím jak je na tom kvalita levných,používám Maruni.

http://www.hamletovygumy.cz/prakticka-sada-do-auta-pro-opravu-defektu-knotem-made-in-japan-maruni/d-83219/

Krom sady doporučuji určitě šikovný kleštičky na vytažení hřebíku.

Po opravě jsem vždy pneu dojel naprosto bez problému.

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

:palec:.. čtete mě myšlenky s těmi knoty. Koupím škoda sadu pro lepení a ty knoty. V září chci s rodinou do Chorvatska a s rezervou by jsme se asi nenaložili. Navíc mám v kufru dvojité dno - dole se nevleze nahoře zavazí ještě víc. Dojezdové kolo, byť se mě moc líbilo, jsem zavrhl srkz problémy plynoucí z případné nehody na něm. Není totiž pro OI schválené automobilkou. Je to škoda, s tou dojezdovkou bych měl větší klid a už jsem jí viděl moc šikovně zabudované na boku kufru. Bratranec u Vectry po montáži LPG např. tento problém vůbec neřeší a má dojezdovku. Díky za tipy.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...