bagr12 Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Opravdu nikdo nema zkusenost s LongLife u benzinu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 (upraveno) Kamarád používá u 1.9ky taky delší výměny a mění prej po 50tis :) 10w40 a jezdí furt Upraveno Duben 1, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 Kamarád používá u 1.9ky taky delší výměny a mění prej po 50tis :) 10w40 a jezdí furt no jsem zvědavej jak ještě dlouho ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 chipmann: já taky, řikal že je to prej proto aby lidem dokázal (má autoservis) že long a 10w40 lze tak dlouho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 to si snad žádný motor nezaslouží :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 (upraveno) moje auto jezdilo do 250tisic km na long life a nejak znat to neni :) slape jako hodinky Upraveno Duben 1, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bagr12 Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 tak to je asi hazard Ja uvazuju o oleji od Ekolube,kde litr prijde na 199Kc (Q8 Formula V LongLife 5W/30 ; Specifikace: ACEA A3, B4, C3 VW 504.00, 507.00 (norma zahrnuje Longlife II i Longlife III) a s tim,ze bych jen zdabloval interval na 30tis. km To by mohlo byt O.K. - nebo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Duben 1, 2010 Sdílet Odesláno Duben 1, 2010 no já osobně max.15tis a výměna :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Duben 2, 2010 Sdílet Odesláno Duben 2, 2010 Osobně tvrzení o longlife olejích nevěřím, s tím že se mění po 30tis.km. to je prostě moc, dokonce se třeba u 1,8T doporučuje měnit po 10tis.km. To co tu někdo psal že mění po 50tis.km tak je pro mě magor co si neváží auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Duben 2, 2010 Sdílet Odesláno Duben 2, 2010 Klidně můžete lít na horní rysku, ničemu to nevadí, horší je když se to přeleje o víc než pár milimetrů nad, to potom dělá bordel, klikovka škrtá o hladinu a v těch otáčkách jí to moc dobře nedělá. A plati to same i pro TDI? Ja tam mam centimetr nad ohibkou teda centrmetr a pul nad maximem. Muzu treba vitahnout olejovy filter a tim padem "odsat" trosku toho oleje z motoru a pak ho zpet vratit na misto? Mislim ze prave tolik kolik je v tom filtru potrebuju dostat ven aby to bilo na maximumu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 Tak to máš pěkně přelito, určitě bych trochu odpustil a možná nejlíp jak píšeš, vylít olej z filtru, jen neodhadnu kolik ho v něm je, jestli máš nějakou lahev, třeba PETku od cocacoly, tak odlej tak půl litru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 Taky jsem to mislel ze to takhle udelam, ale muzu ten filter vratit zpet do motoru potom? Jako jestly nehrozi ze neco s starim filtrem zacpu (treba pokud to neco v tom oleju krouzi a podobne), samy vite ze vzdy pri vimene oleje vsude rikaji ze filtr oleje MUSI bit vimenen, tak proto. Zdravej rozum mi rika ze by to nemnel bit problem ale radsi se zeptam nez abich potom litoval. A s odlevanim problem neni, mam v rezerve jeste cca pul litru tak pokud toho moc odleju tak tam dospu noveho a je to. Ten starej je skoro novej najeto cca 800km, muzu ho pripadne jeste pouzit na dolevani do motoru a podobne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 A co ten olej odsát pomocí hadičky a větší stříkačky (např. 0,5-1 dcl) nalévacím hrdlem...? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 strikacku bich i nasel ale hadicku ne! Co treba nekolik brcek spojit tou nejakou silnejsi paskou (abi nahodou nektera z nih ne zustala v motoru) a pak na vrh tu strikacku a pak vicucat s ni? A jak nalevacim hrdlem, gdiz ho otevru tak dole vidim nejakej metal, a nejake dily takze se tezko asi dostanu dole do olejove vany? Co treba skrz ten otvor gde je meritko (merici tyc)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 S těmi brčky nevím nevím, já bych to neryskoval a nějaká hadička se dá v nějaké drogérii nebo v nějakém takovém obchodě určitě koupit... Co se týká toho vytahování oleje z nalévacího hrdla, to byl jen takový nápad, já jsem se nedíval jestli tam tomu něco brání nebo ne, ale tím otvorem jak je měrka by to taky mohlo jít, jako nápad to není špatný :D . Teď mě napadlo, že ta hadička by se možná dala koupit v obchodě s elektro-materiálem (koupit nějakou silikonovou hadičku nebo bužírku)... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 Nooo jo, nejaka mensi buzirka bu pomochla! Dik, jak skonci svatky tak hned zacnu stim se srat. Dam vedet jak to dopadlo a jestly neco nespadlo do motoru! Dik za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Duben 3, 2010 Sdílet Odesláno Duben 3, 2010 Kupte si v akvaristice hadičku a je to :D na tohle to bude bohatě stačit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Duben 4, 2010 Sdílet Odesláno Duben 4, 2010 To mě nenapadlo, to že se takhle třeba i odsává olej při výměně mi nějak nedoteklo. Asi to bude opravdu nejlepší řešení, velkou stříkačku a hadičku v jednom kuse, odsávat přes měrku oleje do nějaký nádobky a máš to. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 4, 2010 Sdílet Odesláno Duben 4, 2010 Kupte si v akvaristice hadičku a je to :D na tohle to bude bohatě stačit Vidíš, to mě nenapadlo, v akvaristice nějaký ty hadičky musí mít :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Duben 5, 2010 Sdílet Odesláno Duben 5, 2010 Tak uz jsem to udelal! Pekne nastartoval at ten filt nasaje olej, pak ho odsrouboval, ocedil do nadobky, pak vratil, zase nastartoval, zase odlel z filtru a takhle 3-4 krat a dostal jsem se na uroven mozna mm pod maximem co je merce (ten oznaceni dil - ne ohib). Gdiz jsem ten olej "odcerpany" nalel do plastove flasky tak jsem zhruba nimirl ze tam bylo cca 0,6-0,7l oleje navic. Nevim jestly se to dalo tolerovat nebo ne ale ted jsem klidnejsi :o Muzu ten olej starej cca 1tkm pouzit pro dolevani pri pripadne sportrebe oleju? Jeste kompletne nestratil barvu, ano scernal ale je videt ze je jeste novej! Jinak dik moc vsem kteri pomohly a omlouvam se za off jelikoz se jednalo o TDI a ne beninak! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davon Odesláno Červenec 25, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2010 Tak bratr ma tento motor a rika, ze doliva kazdych 1000 - 1500 km pul litr oleje, coz ani jemu, ani me neprijde normal. Nemel jsem s tim takovy problem u sve byvale OI... Cim to muze byt ze mezi vymenami naleje cca 5 l oleje? Najeto ma asi 60 000... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 3, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2011 mam 75KW BFQ do teraz som pouzival 5W-40 mam nabehane 56000km a trochu mi to zacalo zrat,kontrolka mi svieti na oranzova :-( co to moze byt sonda?(benzin mi to nezere spotrebu mam 6.5L/100km) alebo mam davat 5W-30 ci 10W-40? dakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Červenec 3, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2011 pokud svítí kontrolka pak jedině diagnostika ukáže co mu chybí. jinak hustotu oleje označuje to první číslo, čím menší, tím řídčí olej == vhodný do nízkých teplot. na náš mírný pás co se týče hustoty olejů se používá 10W nebo 5W (menší číslo motoru prospěje, ale vysoká spotřeba, vyšší číslo v zimě déle trvá než začne mazat). jinak oleje, každý řeší jaký olej jestli 5W-30 nebo 5w-40 apod. v manuálu od auta je jasně napsána specifikace VW. Výrobci olejů ji mají napsánu na flašce. tady není co řešit a vymýšlet. vezmu specifikaci z manuálu a hledám oleje a pak si teprve vyberu "značku". v autě mám od novoty longlife, pokračuji v longlife konkrétně CASTROL 5W-30, interval 30k km nebo 2 roky. dál není co řešit. zajisté pokud vyměním dříve (můj případ, udělám za 2 roky cca 22k km) motoru to jen prospěje, peněžence méně. a spekulace, že 30k km je moc ? výrobce jak motoru tak oleje není padlý na hlavu, a pokud by v tom byl problém pak by výrobce sral do hnízda sám sobě, kdyby si nechal do svých motrů lít neěco co jej odrovná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 4, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2011 ja som do teraz daval 5W-40 a zistil som ze mi to dost papka olej a auto ma len 56000km cital som ze ked dam 10W-40 tak uz nebude zrat olej? lebo zbytocne tam supnem 5w-40 a po 5000km mi to papa asi 2.5L :-( mal som tam 4.5L a teraz po 5000km mam trochu pod minimul....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Červenec 4, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2011 hm to zere docela dost. 10w-40 je hustší než 5w-40, bude to žrát méně. jak píší výše první číslo udává hustotu vs teplota. čím menší číslo tím řidčí. pro naše zeměpisné šířky se doporučuje 10w nebo 5W. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 4, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2011 mysterix: to ti žere celkem dost, můžeš zkusit dát ten 10W-40, ten je hustší a pokud ani to nepomůže, tak dát nová gufera na ventyly popř. dát i nové pístní kroužky. Mě octa taky začala žrát olej (ve 197 000 km, jsem měl spotřebu 1,5l/1000 km) a pomohla mi výměna pístních kroužků (samotná výměna gufer na ventilech nepomohla) :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 4, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2011 na VAG nic nie neukazuje :-( kupim este 3L supnem to tam a pockam 3-4mesiac ci tam nico zostane ,inac minuly rok som menil olej aj filter(neni to ani rok) neviem preco mi toto robi a auto ma len a len naj 56000km-mesto kratky trase :-( kuknem ci mi niekde netece olej na spodok :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Červenec 4, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2011 za kontrolu na zvedáku nic nedáš :lool: ale to by jsi měl pod autem mastné kola. VAG nic ukazovat nemusí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červenec 9, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2011 na 1.6 75KW ide 4.7L oleja ked tam dam 4L-4.5L tak kde by to malo byt? dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Červenec 9, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2011 dal jsem 4.5L oleje a mel jsem presne mezi temi ryskami ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.