Přejít na obsah

Stříbrný povoz

Doporučené příspěvky

Dnešním dnem se uzavřela kapitola Šedé kombíkové Myši (OII combi 1,9TDI) a začíná nová éra...

Díky svému povolání a afinitě ke značce ŠKODA bylo o nástupci jasno už dopředu; Octavia je dobrá a kvalitní modelová řada a po druhé generaci musí přijít generace třetí. Vzhledem ke svému stále stoupajícímu ročnímu nájezdu kilometrů jsem měl v hledáčku jen dvě motorizace - buď vzít plynovou Octavii G-Tec (1,4 TSi 81kW CNG), anebo naftu. A když naftu, tak dvoulitr. Z výbavy jsem měl jasno taky hned - chci adaptivní tempomat. Tento jediný prvek dokáže ve vyhledávání na Škoda Plus či mezi ročními vozy udělat téměř zázraky - počet vozidel s tímto systémem je takřka nulový...

Moje ideální auto vypadalo takto: OIII Combi 2,0 TDI s DSG, adaptivním tempomatem a plnou palbou komfortních a asistenčních systémů; a to celé v červené barvě Corrida se stříbrnými ozdobnými lištami kolem oken, SunSetem a xenonovými světly.

Ve finále jsem dneska vzal/rezervoval OIII liftback, 2,0 TDi 110kW s 6°manuálem, adaptivním tempomatem a plnou palbou asistenčních systémů. Navíc s panoramatickou střechou, bi-xenony, světlým interiérem a 18" koly Golus. To vše zabalené ve stříbrné barvě - bude to tak můj vůbec první stříbrný vůz (po Felicii v odstínu romantická červená, Fabii Combi v tmavě modré metalíze a šedé kombíkové Myši).

Pokud se vše zadaří, tak bych se rád s tímto novým autem ukázal na srazu v Žamberku. :pivo:

Na autě nebude moc co zlepšovat, i když už teď vím, že třeba zásuvka na 230V se do budoucna dodělávat bude B) Chtěl bych toto téma vést spíše jako dlouhodobé sledování spolehlivosti tohoto motoru na delších trasách, jeho spotřeby atp. Zkrátka obdobně, jako tomu bylo v případě předchozího vozu; kde jsem - pravda - trošku více věcí upravoval a dodělával, aby auto bylo příjemný komfortně-sportovním průvodcem na cestách.

Dostanete jednu fotečku jako ochutávku; ostatní budou postupně přibývat - marketing škodovky je přece takový, ne? ;)

2014-08-22 12.42.49.jpg

Odkaz ke komentáři

Svetly interier je pekny, vzhledem ke tvemu najezdu je nafta logicka. Nemrzi te ale ten automat? Od toho bych ja osobne neustoupil. A jak je to se zadni napravou v teto motorizaci? Tema budu sledovat - libi se mi jak dokazes vse ctive popsat a zajimaji me rozdily mezi OII a OIII co do kvality zpracovani, komfortu apod. :)

Odkaz ke komentáři

SirMike: napravu neresim, protoze komfort bude obdobny. Kdyz bych mel byt uprimny, tak by se spis melo porovnavat chovani dvou stejnych karosarskych verzi. Treba nasi maji doma OII lift (taky predFL) a oproti kombiku je ten rozdil v chovani propastny. Ano, sve delal stavitelnej podvozek a 17"kola. Ale vzhledem k jednodussi konstrukci taky odpadnou problemy se serizovanim a udrzbou teto napravy.

To DSGcko uz byl muj vymysl, ze by to nebylo spatny na dlouhy cesty, ale dokazu bez toho vyzit a jezdit. Nemel jsem to jako pevnou podminku; tim byl jen adaptivni tempomat, dalsi asistencni systemy a xenony.

Marek: ano, sportovni podvozek to ma. Sluzebak to byl, ale stylem a poctem najetych kilometru za kratky cas to odpovida zhruba memu profilu provozu; za 8 mesicu 32tkm je ok.

Jakmile bude auto definitivne prihlaseny, objevi se zde i vice fotek a ve vyssi kvalite.

Odkaz ke komentáři

tak někdy porovnáme.. sportovní podvozky O2 a O3 jsem ještě neporovnával.

Mám taky druhej služebák, já s tím problém nemám a schvaluji to. nic jim není, jenom jsou z provozu záseky na kapotě, nárazníků či já mám i na střeše... ale to se stane vždy...

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Díky! :)

Když jsem jej viděl, měl jsem radost. Můj názor je totiž takový, že právě světlý interiér v případě OIII jí dodává vzdušnost a černý interiér jí hodně uvnitř zabíjí. U OII tomu bylo přesně naopak; tam na mě působil světlý interiér lacině a tmavý/černý vnitřek tomu v mých očích padnul jak prdel na hrnec.

Těším se už jako malej kluk a pevně věřím, že se vše stihne do Žamberka ;)

Odkaz ke komentáři

Chtěl jsi abych Ti sem něco napsal, tak konečně jsem našel čas.

Kokta bude fajn, světlý interiér se mi líbí a jen jsem ve svém povoze dodělal černý strop, už zvažuji předělání zpět na světlý, je tam už moc tma. Ovšem sedadla a zybtek zůstane černý, přeci jen moje děti si s čistotou v autě moc hlavu nelámou.

Koukám na to citigo a říkám si, zda máte doma hangár, nebo je to tím malým autem. :D

Konečně to bude asi jako u mě, když zajedu s feldou do garáže mám místa všude habaděj, zajedu tam s golfem a už je to těsný, ale zajedu tam s koktou a je po srandě a jsem rád že zavřu vrata.

No právě koukám, že Ty jsi tu rovnou moderátorem. ;)

Odkaz ke komentáři

Libore, díky! ;)

Hangár to sice není, ale je to relativně velká dvougaráž. Když tam stály dvě Octavie (liftback a combi), tak bylo plno. :D

Jinak i dnes nějaká fotka k autu bude B)

2014-08-22 22.15.15.jpg

A už jsme spolu s Rolbou vymysleli nějaký bejkárny, který tam budem dodělávat! :jelen: A to jsem se zařekl, že tohle auto už je hotový... :smich:

Odkaz ke komentáři

Kubo, DSG by byla třešnička na dortu s tím adaptivním tempomatem. Takhle budu muset vyšlapávat spojku a brzdit sám :D

Ale jinak je to fakt tak, jak píšeš; dneska jsem se o tom bavil s pojišťovákem, když mi počítal pojištění. ;)

A když jsem viděl tu částku, tak jsem docela čučel; ale je v tom však všechno myslitelný a nemyslitelný. Takže ve finále dobrá cena ;) By voko 16tKč

sis koupil plechy na zimu?

Jo koupil. Na něčem se začít musí ;) Protože si teď budu auta užívat asi 3 týdny, a pak až v prosinci; do tý doby bude stát u našich.

Odkaz ke komentáři

jo to je pravda, ale to bys pak potreboval i line assistent a vypnout mu zvuk. jen nevim jak by to reagovalao az by sis tak vklidu spal a staveli te policajti ;)

to mas paradni cenu, me kdyz to pocital frajer pred rokem na cervenou tak komplet vsechno vyslo na nejakych 28 a kdyz se nascital vse co slo tak 24 :(

Odkaz ke komentáři

marek: něco v tom smyslu; jen mám 5%, min. 5000,-. Ale to jsem měl i před tím, takže to neřeším ;)

jo to je pravda, ale to bys pak potreboval i line assistent a vypnout mu zvuk. jen nevim jak by to reagovalao az by sis tak vklidu spal a staveli te policajti ;)

to mas paradni cenu, me kdyz to pocital frajer pred rokem na cervenou tak komplet vsechno vyslo na nejakych 28 a kdyz se nascital vse co slo tak 24 :(

JJ jako cena dobrá, já jsem spokojen. Protože v tom mám všechno ošetřený, co potřebuju na dlouhý cesty (zvýšený limity plnění v zahraničí, vyšší plnění pro odtah a vyproštění vozu atp.).

Jinak v autě je kompletní Traveller Assistant ;)

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...