MaroCZ Odesláno Červen 22, 2016 Sdílet Odesláno Červen 22, 2016 pekna spotreba ... kolik ze km to melo pri koupi ? Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Červen 22, 2016 Sdílet Odesláno Červen 22, 2016 Koukám, že kilometry krásně přibývají , zeptám se jak si nechal promazat střechu, měl si s ní nějaký problém, nebo jen prevence, mi totiž lehce povrzává a tak přemýšlím, že bych promazal dookola ty dosedové plochy, jinak mechanismus je promazán až moc, občas najdu kus vazelíny na autě... Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červen 22, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2016 Střechu promazávají v servisu v rámci prohlídky. Jinak je to hodně háklivý na mazací prostředek; řeší to na německém fóru... A to co vrže, jsou ty okraje střechy o karoserii. ;) Odkaz ke komentáři
Miles Odesláno Červen 22, 2016 Sdílet Odesláno Červen 22, 2016 No právě ty by chtělo asi máznout, vím, že ten přípravek origo dost drahej, ale mazat nějakým lojem to nechci:-) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červen 27, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 Něco málo z posledních dní... kilometry naskakují poctivě dál a dál - aktuálně najeto přes 1315xx a další kulatý tisíc je na spadnutí ;) Ale aby to nebylo jen o kilometrech, občas je potřeba si dopřát i výlet :) Jinak do kopců na Großglockneru se vyšplhala teplota oleje až na 118°C, ale všechno dobrý; ale okolo na každém odstavném pruhu stálo dost nejrůznějších aut (nejčastěji Renault, Dacia a Hyundai :D) s otevřenými kapotami, smrdícími spojkami a doutnajícími brzdami. Jasně, že to je o řidičích, ale i to dost vypovídá o kvalitách aut a jejich systému chlazení. A jen ještě na okraj; ten den bylo dole v údolí 28°C a nahoře ve 2500m.n.m. pak 22°C. B) No a protože jsem se v noci vrátil z Lucemburska a byla volná cesta, tak se dalo jet Motor nemá problém držet rychlost - po rovinkách bez problémů 235km/h dle tacho (227 dle GPS ve Waze) a do kopců pak drží 210km/h tacho (202 GPS). Jen občas nechápu lidi v různých pekáčích prémiových značek, když se snaží ujíždět před autem (proto škodovka tak rychle jet nemůže ) a jejich limit je na závratných 190km/h po rovinkách a 160 v zatáčkách. A v Lucembursku jsem měl k dispozici tohle náčiní Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 To Ti to jede hóóódně pěkně ! Je poznat, že dlouhé tratě dělají motoru dobře a máš to super zajeté ! Jak se auto chová při maximálce ? Je stále dostatečně stabilní? JJ, RS230 je parádní svezení,už i klasické RS jede moc pěkně ! Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 To ti to jede hodne slusne;-). Ja tak 210 a uz se mu moc nechce, lenochovi:-))). Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červen 27, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 Jako na motor si fakt nestěžuju. Když je třeba, tak se musí trošku roztočit 4-5-6, ale pak je to zajímavý. Hlavně řadit šestku až ve 180, jinak se to dlouho sbírá... Podvozek je OK, jen zatáčky nad 220 s hrby jsou s lehkým zvýšením adrenalinu. Ale občas mám pocit, jakoby už začal měknout podvozek; v určitých zatáčkách to jde vpravo vpředu dost nepříjemně dolů... Odkaz ke komentáři
MalejDoom Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 Vy jste mi to tu přejmenovali z úsporáku na povoz a já to málem začal číst znovu. Auto je to krasný, zvlášť ta panoramatická střecha :) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červenec 1, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2016 Téměř na den přesně, po 22 měsících, jsme společně nakroutili 100000km B) Sem tam se povede dobrá společnost :) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červenec 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 11, 2016 Včera pokořeno 133tkm a dneska se holka svezla v Mostě na okruhu. :) Jen se při brždění před zatáčkami začínaly ozývat takové cvakavé zvuky od kol, při normální jízdě nic slyšet není. Mám podezření, že se desky i kotouče zalekly toho, že musí brzdit a trošku se připekly... :D Přece jen byla večer teplota vzduchu 30,3°C a trať měla 46°C. ;) Jinak na trati vyzkoušeno ESC Sport, při vypnutém ESCčku jsem cítil rozházené věci v kufru (velký chladící box :D) a dost to tam s tím zadkem mávalo. Jinak chování auta velice čitelné, ale je fakt, že jsem ještě nejel na hraně. Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Červenec 22, 2016 Autor Sdílet Odesláno Červenec 22, 2016 Opět po dlouhé době postřeh k sedačkám... B) Nedoporučuje se vypumpovat sedačku úplně nahoru v případě, kdy je částečně vytažená opěrka hlavy. ;) Jinak vše ostatní v pořádku, auto jezdí a žere naftu, kilometry naskakují (aktuálně 135xxx). Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 9, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2016 1371xx km a frčíme vesele dál. Sem tam je potřeba autem tahat i vozík, a tak jsem přišel na to, že klíče k tažnému (zůstávají při skladování koule v prolisu rezervy normálně v tom zámečku) se časem během jízdy vyklepají ven a zmizí. Ve valné většině případů pak jsou "schované" v prolisu originálního heveru. ;) To jen pro případ, že by někdo - jako já - hledal 40 minut klíčky k tažnému po celém autě i bytě. :D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 23, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2016 Během pár dní padne na počítadle ujetých kilometrů meta 140tkm. Auto teď po jednom celotýdenním zápřahu (viz fotky) dostává dva dny odpočinku, než opět začne hltat kilometry. Do další výměny oleje (po 15tkm) zbývají zhruba čtyři tisícovky kilometrů, které padnou tak v polovině září. ;) S autem stále velká spokojenost, jen sedačky by už potřebovaly pořádně vytepovat. Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Srpen 24, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 Pěkně tomu dáváš zabrat, ale i takto musí auto sloužit ! Sedačky vypucuješ lehce, stačí na to jakýkoli čistič na koberce (třeba Vanish), nebo prý i mýdlo s jelenem + malý kartáček a vysavač na mokro, kterým vysaješ špínu a vlhkost ze sedaček. Dělám to na svém autě každým rokem už pár let a maximální spokojenost. Řidičovo sedadlo ale musím dělat 2x i 3x ročně, podle toho jak moc jezdím v tmavých kalhotách. A to si ještě dávám přehoz když jedu v montérkách... Je to holt daň za nádherný světlý interiér . Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 Jo, vozíky naložené zhruba na 1200kg táhne zcela v pohodě. Spotřeba pak sice je někde kolem 7,5 litrů na krátké trase (cca 15km dohromady), ale v tu chvíli mě to nezajímá. Důležitý byl odvoz stavební suti. ;) Čistič na sedačky doma mám, vysavač bych taky našel, ale občas je problém najít dvě tři hodiny v kuse. :( Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Srpen 24, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 no 1200 kg je tak zhruba dvojnásobek toho co ten vozík má vozit ne? Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Srpen 24, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 Honza asi myslel celkovou hmotnost? Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 Vozík je tuším na tunu. Ono se váha blbě odhaduje. Máš velkou hromadu stavební suti tak nakládáš a nakládáš Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 24, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 Pokud je nebrzdenej tak je na 750kg ? Já sem taky takhle nechal hodit Kubík pisku protože to vypadalo jako drtek a bylo :D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 24, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 auto brzdí vozík ;) Ale ono je to ve finále taky jedno. :D Důležitý je, že je hromada odvežená :) Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 24, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2016 (upraveno) Přesně tak, dokud je "tažný" t잚í než "tažený"tak se to dá, pak už to chce koule :D Upraveno Srpen 24, 2016 uživatelem header009 Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Srpen 28, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2016 Vozík je tuším na tunu. Ono se váha blbě odhaduje. Máš velkou hromadu stavební suti tak nakládáš a nakládáš je to jednoduché, kubík hlíny, písku, kačírku je cca 1500 - 1700 kg Teď jsem si to dával díky úpravám na zahradě..... celkem jsem v rukách na zahradu odvozil 10 tun, vozíkem jsem si to netroufnul, takže jezdila nákladní doprava :D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2016 Včera to byly přesně dva roky, kdy jsem přivezl Octu domů. Aktuální nájezd činí 140583km. V době koupě mělo auto najeto 32207km, takže jsme spolu celkem nacestovali 108376km. Za tu dobu jsem tankoval 138 krát, tzn. že dohromady motorem proteklo 5663,60 litrů nafty. :D Celková spotřeba tak za celou dobu užívání vozidla činí 5,2258 litrů/100 km. Provoz kombinovaný; zhruba 65% dálnice, 20% mimoměstský provoz, 15% město. Při obhlídce před koupí: Aktuální stav (19.8.2016): Něco málo se dodělávalo: - sportovní pedály + podložka levé nohy - LED osvětlení značky + odstranění rámečků - couvací kamera - dokódováno pár fičur Něco se ještě nestihlo realizovat: - zásuvka 230V v loketní opěrce - nezávislé topení Auto se stalo spolehlivým partnerem, bez větších investic (nepočítám-li 2x kunou překousané hadičky podtlakové regulace turbodmychadla á 980Kč/ks). Na záruku vyměněn zámek 5. dveří, který byl z vadné série kusů - špatné dovírání dveří + na kostkách v Praze zámek zlehka povolil dveře a zobrazila se signalizace nezavřených dveří. 1x se měnila 5W žárovka v hlavních světlech, která osvětluje "řasy". Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 4, 2016 Autor Sdílet Odesláno Září 4, 2016 Využil jsem sobotního pracovního nasazení v Autohausu v Německu a nechal rovnou vyměnit olej (141449km) a jako třešnička na dortu, za 172€, mi bylo auto zdarma umyto. No neber to. :D Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 4, 2016 Sdílet Odesláno Září 4, 2016 S daní? V čr ta cena je podobná, pokud ti servis prodá svůj olej. Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 4, 2016 Autor Sdílet Odesláno Září 4, 2016 jj, vč. daně. Cenu jsem neřešil, protože pro mě byla výměna oleje nutná - měl jsem ještě zhruba 2000km do výměny, a ty by padly v dalších dnech a nebude čas honit servis kvůli výměně. A jednou za čas není špatný servisům dát vydělat. ;) Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 4, 2016 Sdílet Odesláno Září 4, 2016 tak vidíš, minulý týden jsem vyzvedával auto ze servisu, má teda větší náplň(cca 5,7 litru), a stálo to 5300Kč. Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 5, 2016 Sdílet Odesláno Září 5, 2016 Hodně solidní cenovka na Německo ! Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky