Siegel Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Zdravím, co máte odzkoušené, že funguje na asfalt? Předpokládám pak, že každý takový produkt odstraňuje i mouchy že? V návodu č.1 píšete jen o dvou, ale žádné reference. Co třeba tohle ? http://www.detailingshop.cz/profi-baleni/580-valet-pro-citrus-tar-glue-remover-5l.html Pochlubte se s čím máte zkušenosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 tak ja mam dobrou zkusenost na lepidla s : raceglaze tar & glue remover (je dobrej i na ten tér, ale na ten jsem do ted pouzival ironx ) na mouchy byl velice fajnove auto finesse bug and grime remover, dosel mi, takze se po nem musim zase pohlednout a misto ironu si ted vezmu dodo juice ferrous dueller :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Já jsem kupoval v akci v Intersparu od Carplanu tohle, stálo to 60kč a fungule v pohodě. Namočím rožek mikrovláka a přetřu tím asfaltovou skvrnu. Když drží pořádně, přejedu to vícekrát a je to rozpuštěné. Pak to zbytkem mikrovlákna přetřu a finíto ;) na mouchy jsem nezkoušel, nějak mě to nenapadlo :) Ale je to jen takový obyč přípravek ;) ValetPro bude zřejmě fungovat lépe, já jsem chtěl ale vyzkoušet něco dostupného v místě bydliště ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 já na asfalt používám syntetický ředidlo S6006 funguje bezvadně a hlavně nenarušuje lak (není zdaleka tak tak agresivní jako nitroředidlo, S 6005 či jiné podobné "ostřejší" věci). Na mouchy to samozřejmě moc nefunguje, což je dáno faktem, že nepolární rozpouštědla nejsou na biohmotu vhodná, na ně musíš s nějakou derivací saponátu, tedy smáčedla..., tak to byla i trocha teorie :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Září 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2014 (upraveno) no já zatím zkoušel jen COYOTE Odstraňovač asfaltu, který sice funguje pěkně na menší asfaltové nečistoty, ale já tam toho mám hromadu a není to co bych si představoval. Ale budu objednávat ironX na kola, tak jestli to funguje dobře i na asfalt tak nebudu pořizovat další připravek, to jsem nevěděl :). Upraveno Září 12, 2014 uživatelem Siegel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Z podstaty fungování IronX by neměl odstraňovat asfaltové skrvny, je určen na likvidaci polétavé rzi (při reakci s železen začne fialovět). Na asfalt je potřeba TarX nebo TRIX od CarPro. Ale jestli to na asfalt opravdu nefunguje, nevím ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Na asfalt zaberá aj petrolej. Na muchy poriadne namočiť a prášok do pečiva :lool: na mokrú handru a vyšuchať. Lak nepoškodí. Po skončení opláchnuť a preleštiť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
adokse Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 Na mouchy i asfalt funguje bezvadně wc čistič, mají ho všude na benzinkách (tam je dražší) v supermarketech v oddělení potravin. Na láhvi je červená etiketa s nápisem jakoby psaným písmem název jsou dvě slova obě začínají na C, v období vánoc bývá masivně inzerován v tv asi v souvislosti s vánočním úklidem. Nechci kvůli reklamě uvést přímo značku. Také mě překvapuje, že tuto žíravou látku prodávají v potravinách a mají ji mezi nápoji, proboha hlavně důrazně upozorňuji i když obal vypadá lákavě, nepijte to! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Září 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2014 tady nejsme v TV, jinak mě nenapadá co by to mohlo byt. A nepoškodí to lak ta žeravina? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 12, 2014 Sdílet Odesláno Září 12, 2014 tak až zjistíme, co to je, tak to přestaneme pít... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
adokse Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 Coca cola ;-) lak nepoškodí a mušky a asfalt čistí fakt bezvadně. Jinak to s tím wc čističem není kec, někde na netu se válí porovnání a z nějakých 80% je složení stejné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Září 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2014 jooo to mě mohlo napadnout, to máš pravdu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 13, 2014 Sdílet Odesláno Září 13, 2014 jako, že cola má z 80 % stejné složení jako čističe hajzlů? Ano to je pravda, 80 % je voda :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mr. Bean Odesláno Září 14, 2014 Sdílet Odesláno Září 14, 2014 Na asfalt pouzivam ten Tar glue od valetu nebo Supernatural od Doda. Prijde mi, ze to dodo funguje lip. Kdyz valet prisel s novym balenim, tak se trochu snizila funkcnost. Na mouchy staci nejaky apc. Bacha, vsechny asfaltozrouty sundavaj vosk. Kdyz ma nekdo navoskovano a i tak mu nejdou sundat mouchy samponem, tak je dobrej Valetpro citrus pre wash. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 Na asfaltové tečky stačí natural 95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 to jsou rady, ze nestacim koukat. sekce detailing asi neni uplne o tom to smrdlat redidlem a podobnyma srackama, protoze jaksi prijdete o vosk, ktery se tak nejak pri detailingu predpoklada :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 (upraveno) Tak pokud dělám 2x ročně celou proceduru, tak v použití benzinu na pár asfaltových kapek není nic špatného. Pak klasika clay, leštění a vosk. A pokud potřebuješ již navoskované auto očistit od asfaltu, tak bych za jakýkoli tar-cleaner ruku do ohně nedal, obávám se že vosk tímto dáš dolů vždy. Upraveno Září 15, 2014 uživatelem Martin_TDi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 tak ze správně navoskovaného auta jde asfalt sundat celkem snadno čímkoliv (ale samozřejmě s podstatnou částí toho vosku). Jsem celou dobu myslel, že se tady bavíme o "problému" s asfaltem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 z navoskovanyho by to to melo jit detailerem nebo nejakym setrnejsim APC k vosku bych rekl. no me jen zarazily nektery pripravky typu redidlo, ja treba absolutne neduveruju tomu, ze redidlo jakykoli neudela nic bezbarvymu laku nad barevnym, pro me je to proste porad redidlo, takze bych mel obavu :) takze ja proste i tak radeji bojuju dvakrat do roka pred clayem s ruznymi tar removery a irony ;) kdyz mi uz tedy nevadi ze jde dolu vosk :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 15, 2014 Sdílet Odesláno Září 15, 2014 ... no me jen zarazily nektery pripravky typu redidlo, ja treba absolutne neduveruju tomu, ze redidlo jakykoli neudela nic bezbarvymu laku nad barevnym, pro me je to proste porad redidlo, takze bych mel obavu :).... Výhodou ředidla je, že znáš celkem přesně složení a pokud se vyznáš, tak se dá odhadnout, jak se bude chovat. U nějaké vodičky od benzínky je to o dost složitější. Samozřejmě není ředidlo, jako ředidlo. Zkus třeba vzít syntetický S 6006 (vpodstatě lakový benzín a izomery xylenu) a na týden do toho namoč ztvrdlou štětku od barvy - nic se nestane...Po měsíci to trochu změkne, časem ještě mírně nabobtná, ale ty to takhle dlouho šmudlat nebudeš, že. Naopak v nitroředidle (ale i třeba S6001) to okamžitě začne povolovat, protože obsahuje toluen a těkavé nízkomolekulární uhlovodíky. Mimojiné i samotný asfalt funguje jako rozpuštědlo, nevšiml jsem si ale, že by hnul s lakem na autě. Okna na baráku mi ale zrychtoval pěkně (natřena barvou na bázi alkydové pryskyřice). Jinak s ředidlem mám i dlouhodobé praktické zkušenosti - několikrát do roka tím sundavám z auta smůlu - bohužel mám zahradu na chalupě plnou smrků a modřínů a v létě to kape jako o život. I na autě, které jsem měl 12 let mytí ředislem žádné stopy nezanechalo. Mimo jiné ta smůla, když se nesundá, tak cca po roce po ní zůstavají světlé fleky - jen jsem ještě nevypozoroval, jestli to dělají ty modříny nebo smrky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Září 16, 2014 Sdílet Odesláno Září 16, 2014 Siegel, presne ten mam, funguje paradne, trosku striknu dos tetecku, trosku posmudlam cernou tecku na laku, za chvili se rozpusti jako nic, muzu jen doporucit, za ten peniz super produkt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Září 19, 2014 Sdílet Odesláno Září 19, 2014 jen doplnim : o vodickach z benzinek se bavit nebudeme to je snad jasne :D to mi nesmi do baraku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Marek Svoboda Odesláno Září 23, 2014 Sdílet Odesláno Září 23, 2014 Souhlas ředidlo S6006 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Lubo Dekan Odesláno Září 25, 2014 Sdílet Odesláno Září 25, 2014 Roky s uspechom pouzivam technicky benzin. Asfalt s nim ide dole jedna basen. Navlhcim odlicovaci tampon a sup s tym prec :-). Potom este pretriem vlhkou handrou a navoskujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Siegel Odesláno Září 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2014 No něco zkusím a pak dám vědět dík moc za tipy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 4, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2014 Asfalt mně až tak moc netrápí, ale co na ty zkurv..ý mouchy? Dneska jsem myl služebák a ani za krista to nemůžu dostat z přední kapoty a nárazníku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Říjen 4, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2014 Máte někdo zkušenost s tímto na mouchy? http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/744-dodo-juice-supernatural-tar-glue-remover-500ml-odstranovac-asfaltu-a-lepidel-5060209262017.html Případně dělá Dodo Juice něco přímo na hmyz? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Říjen 4, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2014 Od té doby co sem aplikoval tvrdej vosk supernatural, tak asfalt i hmyz jde dolů sám s PH šamponem a rukavicí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 No to je hezký, ale než naaplikuju vosk tak ty mouchy musím nějak sundat. Ale jak resp.čím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Schavi Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 Potvrzuji. Ještě než jsem začal voskovat, tak jsem to taky drhl jen šamponem a rukavicí. Šlo to hodně blbě a pomalu, ale šlo. Po navoskování to jde samo jak říká "marekczek" nic zvláštního na hmyz nepoužívám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.