Přejít na obsah

Modry kombi benzinak

Doporučené příspěvky

Život jde dál, jedničková Octa bylo v době vzniku velmi slušné auto, dnes už má spíš hodnotu nostalgie, případně auta s nízkými náklady. I já, když jsem se rozhodoval, co mým ženám koupit, O2, o které nepanuje nejlepší mínění je prostě lepší.

Pánové, určitě si u těch aut udělejte pořádně antikorozní konzervaci, v tomto už nikdy nevydrží tolik, co Octavia 1. Teď mám kompletně rozdělaného Superba (2018, od nova, ca 133k najeto)), komplat podvozek pryč, spodek rezavý (ještě v počátku, takže zachránitelný), nápravy komplet pískovačka, šrouby jsem sotva vyndal, něco musel uřezat, třeba šroub posilovače řízení (u O2 4 šrouby, tady jen 2) byl z poloviny uhnitý, úplně jsem koukal. Zadní nápravnice je už lisovaný plech, nechat to ještě 2-3 koky, bylo by to prohnilé ... .

Ale neměnil bych ... .

Odkaz ke komentáři
před 10 hodinami, zvoncy napsal:

pracovne ? to snáď nie 🙈😄

Neboj, to pracovní auto není doslova. Na krátké jízdy, do práce a na "práci" je Octa a Touran je na dlouhé jízdy a vožení rodiny atd. 😉 

před 6 hodinami, HONZAV1 napsal:

Život jde dál, jedničková Octa bylo v době vzniku velmi slušné auto, dnes už má spíš hodnotu nostalgie, případně auta s nízkými náklady. I já, když jsem se rozhodoval, co mým ženám koupit, O2, o které nepanuje nejlepší mínění je prostě lepší.

Pánové, určitě si u těch aut udělejte pořádně antikorozní konzervaci, v tomto už nikdy nevydrží tolik, co Octavia 1. Teď mám kompletně rozdělaného Superba (2018, od nova, ca 133k najeto)), komplat podvozek pryč, spodek rezavý (ještě v počátku, takže zachránitelný), nápravy komplet pískovačka, šrouby jsem sotva vyndal, něco musel uřezat, třeba šroub posilovače řízení (u O2 4 šrouby, tady jen 2) byl z poloviny uhnitý, úplně jsem koukal. Zadní nápravnice je už lisovaný plech, nechat to ještě 2-3 koky, bylo by to prohnilé ... .

Ale neměnil bych ... .

Přesně tak, jedničková octa byla a je dobré auto, ale zub času je neúprosný a je prostě čas posunout se vpřed 😉 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...