Jump to content

Modry kombi benzinak

jaster-83

Recommended Posts

V 23. 5. 2026 at 17:39, Konny napsal:

Ať Superb dobře slouží 😉👍 .

Já jsem teď v podobné situaci. Koupil jsem v březnu nového Tourana (pohodlí a bezpečnost), ale Octa pořád zůstává jako pracovní auto 😉 

pracovne ? to snáď nie 🙈😄

Život jde dál, jedničková Octa bylo v době vzniku velmi slušné auto, dnes už má spíš hodnotu nostalgie, případně auta s nízkými náklady. I já, když jsem se rozhodoval, co mým ženám koupit, O2, o které nepanuje nejlepší mínění je prostě lepší.

Pánové, určitě si u těch aut udělejte pořádně antikorozní konzervaci, v tomto už nikdy nevydrží tolik, co Octavia 1. Teď mám kompletně rozdělaného Superba (2018, od nova, ca 133k najeto)), komplat podvozek pryč, spodek rezavý (ještě v počátku, takže zachránitelný), nápravy komplet pískovačka, šrouby jsem sotva vyndal, něco musel uřezat, třeba šroub posilovače řízení (u O2 4 šrouby, tady jen 2) byl z poloviny uhnitý, úplně jsem koukal. Zadní nápravnice je už lisovaný plech, nechat to ještě 2-3 koky, bylo by to prohnilé ... .

Ale neměnil bych ... .

před 10 hodinami, zvoncy napsal:

pracovne ? to snáď nie 🙈😄

Neboj, to pracovní auto není doslova. Na krátké jízdy, do práce a na "práci" je Octa a Touran je na dlouhé jízdy a vožení rodiny atd. 😉 

před 6 hodinami, HONZAV1 napsal:

Život jde dál, jedničková Octa bylo v době vzniku velmi slušné auto, dnes už má spíš hodnotu nostalgie, případně auta s nízkými náklady. I já, když jsem se rozhodoval, co mým ženám koupit, O2, o které nepanuje nejlepší mínění je prostě lepší.

Pánové, určitě si u těch aut udělejte pořádně antikorozní konzervaci, v tomto už nikdy nevydrží tolik, co Octavia 1. Teď mám kompletně rozdělaného Superba (2018, od nova, ca 133k najeto)), komplat podvozek pryč, spodek rezavý (ještě v počátku, takže zachránitelný), nápravy komplet pískovačka, šrouby jsem sotva vyndal, něco musel uřezat, třeba šroub posilovače řízení (u O2 4 šrouby, tady jen 2) byl z poloviny uhnitý, úplně jsem koukal. Zadní nápravnice je už lisovaný plech, nechat to ještě 2-3 koky, bylo by to prohnilé ... .

Ale neměnil bych ... .

Přesně tak, jedničková octa byla a je dobré auto, ale zub času je neúprosný a je prostě čas posunout se vpřed 😉 

• 5 weeks later...

V nasom pripade ako nahrada za octu bol kupeny hyundai i30 kombi s 1.5dpi motorom v rozumnej vybave tak, aby tam nebolo nic zbytocne, co by cloveka otravovalo, musim povedat ze paradne auto do mesta a okolia, pri predbiehani a dialnici sice straca dych ale inak super. Superb je urceny na vozenie rodiny, vylety, dlhe trasy, predsa len bezpecnost, pohodlie, priestor (mam skoro 190cm a aktualne mozno aj blizko k 120kg) viem ze to nieje zadarmo oproti tej octavii, ale doba sa pohla a to co som si v minulosti uzival - hrabanie sa v aute, menenie veci a pod, na to uz nemam cas ani chut. Ako pise Konny, octavia 1 je nadcasove auto, vzdy sa za nou otocim ked niekde vidim zachovalu, po facelifte naozaj vizualne vydarene, s nesmetelnou technikou.