Přejít na obsah

Zamykání pedálů - zabezpečení

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se vás zeptat na vaše zkušenosti, je zamykání pedálu spojky a brzdy nějaké zabezpečení? má smysl kupovat např. zámek pedálů od výrobce Bullock? Když jsem tak nad tím přemýšlel tak proč vyrábějí zámky na pedál spojky a brzdy nebylo by ůčinnější zamykat pedál plynu a tím je vlastně auto nepojízdné, bez spojky se dá jet třeba na dvojku zařazenou před nastartováním ale bez plynu se nedá jet vůbec? Co si o tom myslíte?

Odkaz ke komentáři

ani jedno stejně nezabrání odtažení... Kdysi jsem si udělal velmi jednoduché zabezpečení na pedály - dva jekly, větší/menší, délka cca 25 cm, ten větší měl vyříznutou jednu stranu, aby se ten menší do něj dal vložit (takže vlastně "účko" a v něm hranol). Pak jsem do nich vyřízl zářezy na pedály. Nasazovalo se to zezadu pedálů a zepředu (prostě se ty pedály to těch jeklů "zavřeli", pak jsem na to dával velký zámek. Takže to fungovalo jako jakási klepeta na brzdu a spojku, přečuhujícím koncem to pak bránilo i sešlápnutí plynu. Docela blbě se to tam dávalo, měl jsem to hned na začátku pedálů nahoře, časem jsem se to naučil dávat pohmatu. Zabránilo to však odcizení vozu, tyč z volantu letěla jak nic, ale tohle odolalo, zřejmě kvůli tomu, že to nikdy v životě neviděl a také kvůli tomu horšímu přístupu. Kdyby si to chtěl prohlédnout musel by strčit hlavu pod úroveň sedáku. Myslím, že přitomnost toho zařízení zjistil, až při startování. Kabely už byly vytržené...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...