Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

Mě to borec dělal sám a trvalo mu to od 7:00h do 15:00h.A to jsem se tam ve 13.50h zastavoval a auto už stálo namontované a natankované venku a do hodinky udělal ještě adaptaci hodnot v ŘJ LPG a bylo hotovo.V 15.15h jsem odjížděl ze vším funkčním a o 19.500 kč lehčí.

Mimochodem třeba http://www.fedorauto.cz dokázal - a u toho jsem byl - předělat Felcii SPI na plyn za necelé 3h ve dvou lidech.A to jsem čuměl jakej to byl frkot a zručnost.Pokud to nejsou nějací garážoví baslíři tak to jede! :palec: - i po tom(auto)

Odkaz ke komentáři

Asi ne, ale to jsem věděl a nevadí mi to :) Myslím si že to tam dělá jeden člověk sám asi.

Ale tak nějak jsem doufal, že bude místo ještě tento týden, ale maj to narvaný co jsem viděl v rozpisu... ale už se těším, až to bude hotový :) :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Jak už napsal Gaston, dej potom fotky toho hrdla, protože když jsem si to já nechával přestavět, tak jsem to chtěl mít taky u benzínového hrdla, ale v servisu mě to moc nedoporučovali, protože mají zkušenosti, že už hodněkrát museli opravoat urvané hrdlo, protože se pumpaři k tomu neumí chovat a dost to i trpí váhou hadice s pistolí, tak jsem nakonec zvolil montáž do nárazníku a díky tmavé barvě to ani není moc vidět ;)

Odkaz ke komentáři

Mě to naopak doporučil známý co to má na BMW už dlouho, dokonce při přestavbě na tom trval :D protože na předchozích autech se mu stávalo že hrdlo v nárazníku byl v zimě problém, protože to namrzalo apod. Údajně se do toho moc servisum nechce kvůli tomu, že s tím maj víc práce... Nevím kde je oravda, každopádně je to nenápadnější :)

Dávají tam nějaký plech, na kterém to drží, tak snad to bude dobrý :)

Jinak cena přestavby je 22 tisíc.

Odkaz ke komentáři

I mě to rozmluvily dát hrdlo vedle benzínu a jsem celkem rád protože ta tankovací pistole je i s tou mohutnou hadicí celkem váha .. takhle jak je to kousek nad zemí tak většina hadice leží na zemi a nezatěžuje to hrdlo a v nárazníku je to přecijen uchyceno lépe .. ale uvidíš, třeba to bude v pohodě ..

Odkaz ke komentáři

Neo: to máš pravdu, ale doufám že to bude v pohodě a žádný prase mi to neurve :D je fakt, že ten známej tankuje jen u HTS kde mi dělají tu přestavbu, tak tam si na to asi dávají bacha, aby neměli práci navíc :D

Šipan: a to vypadá jak ? Nemám představu, každopádně to zní dobře, protože to v zimě strhne snad každej...

Odkaz ke komentáři

KaJe: Tak na to se jich zeptám, každopádně za to, že mi to tam dají a navrhli mi to sami a nic mi o tom, že to není schválené reřekli, nemůžu, jsem docela pdřekvapen... Dík za info, určitě se na to poptám. :)

Šipan: No slušný, naštěstí u nás to není tak strašný :D

Odkaz ke komentáři

Tak je ze mě plynař :D :) v 10 hodin jsem si to natěšeně převzal a pádil to protáhnout, zatím super, uvidíme co spotřeba atd. :)

Jinak za instalaci jsou zodpovědní a nikdy s montáží vedle hrdla nádrže neměli problém, takže toto prý nemám řešit a ani nebudu... :)

Záruka na instalaci je 5 let nebo 100 000km.

Za 1000km jedu na kontrolu a doseřízení a pak snad budu jen tankovat a jezdit :)

Jinak systém mám Elpigaz Stella Polare, nádrž Toroidní 53,5L, natankováno do plna 48 litrů. :)

Odkaz ke komentáři

Tak te vitame mezi plynari :) co se tyce toho tankovaciho otvoru,tak ho mam taky v narazniku a taky mi to nedoporucovali k hrdlu na benzin,ale stejne si myslim,ze to je cely jenom o tom,ze se jim to blbe dela,a proto se jim do toho nechce..

Jinac to bude taky moje prvni zima,tak doufam,ze to visko hnedka neservu =)

Odkaz ke komentáři

Romix:

No tak vítej předělanej ethanolááku.Ať to svištííí po kluzištííí(2.12.2014)

Podle toho co píšeš tak máš taky přihnutej plováček a asi ještě víc než já 53.5L = 48L

Já 56L= taktéž 48L.Něco pak pofoť ať se pokocháme no a pak hlavně ty dojmy.... :D :( ;) - Doufám,že to bude ten první smajlík!

Odkaz ke komentáři

Gawlito: Díky :)

Jsem stejného názoru, v HTS kde mi to dělali říkal že s tím je sice víc práce, ale že to tam dávají radši, tak snad nebude problém.

Šipan: Díky :), no nic o tom neříkali, ale je to možný, nebo maj vysokej tlak, prej na každé pumpě natankuješ jiný množství, můžete mi to někdo potvrdit ? :)

Foto:

d78e3a177d490f6dfd7ea3672840ebd6.jpg

fbb256ce76fef34dbec71db1ff1498d0.jpg

da57306e7260b344e0792951d6426f30.jpg

2d38af9b7daa38e0e89341a7646f991f.jpg

b1325300d9e21fe99c6b9c0add70a17e.jpg

1676ff8b27739fca4b2e9babaae4b062.jpg

f69e9c7ac4362e4242ea1229dd1cc736.jpg

Odkaz ke komentáři

Romix:

To záleží na tom,jak se provozovatel stará o svůj systém a jak je tento tankovací systém čistotně udržován.

Podle toho to i do auta tlačí.Na stojanu je měřák a ten by prý měl pokud je vše ideální ukazovat hodnotu 5 - a ted nevím v čem to mají.Pokud ukazuje míň,tak to není ideální a hrozí natankování nějakého nečístého LPG.

Jinak dík za foto a at to jezdí.Vypadá to dobře.

Odkaz ke komentáři

Jelikož jsem sám ještě netankoval, tak to teda budu sledovat, dík za info a tobě ať to taky šlape ;) :)

Byl jsem za známým pokecat, chtěl vidět jak mi to namontovali, tak jsme kecali a zjistil jsem od něj, že když podržím tlačítko na ukazateli paliva, auto nastartuje rovnou na plyn, jeho BMW prý chytne do 0 stupňů, v -5 chytne a při sešlápnutí plynu zdechne :D ráno to asi ze srandy zkusím, ale jinak asi budu startovat na benzín a nechám to ať se přepne sám...

Dneska jsem to zkusil po asi 2 hodinách od toho, co jsem dojel domů a chytlo to na drb.

Odkaz ke komentáři

Tady je ta krytka s trochou včerejšího ledu po úchvatné jízdě z práce(někde jsem to rozjel až na 30km/h!! :lool: -z kopce ale za 1 a 10km/h B) )

JJ taky jsem v pondělí přišel k autu a nestačil se divit .. celý auto byla jedna velká koule ledu .. tak jsem škrábal a škrábal a škrábal :)

Jinak ten kryt je fakt dobrej .. o tom budu uvažovat protože já jsem děsně roztrižitej a většinou odepnu pistoli donusu jí ke stojanu a zpomenu našroubovat víčko .. už jsem takhle stratil nebo zapoměl na benzínkách asi 10 víček ..se ten plyn pak moc nevyplatí když každý druhý tankování ještě kupuju víčko :D a tohle se mi fakt líbí .. to je dodělávaný nebo to tam máš už od montáže ??

Romix:

To záleží na tom,jak se provozovatel stará o svůj systém a jak je tento tankovací systém čistotně udržován.

Podle toho to i do auta tlačí.Na stojanu je měřák a ten by prý měl pokud je vše ideální ukazovat hodnotu 5 - a ted nevím v čem to mají.Pokud ukazuje míň,tak to není ideální a hrozí natankování nějakého nečístého LPG.

Jinak dík za foto a at to jezdí.Vypadá to dobře.

Já teda tankuju u nás na benzině kde mají Kralupol a tam je měřák před stojanem a ukazuje to mezi 1 a 1,5 MPa (teda snad nekecám .. ) ..

Odkaz ke komentáři

neo:

Není to od montáže(polep)ale víčko ano.To jsem nechal vytvořit opět na vlastní žádost manželku.Ona je takovej rozenej výtvarník.Trvalo jí to asi 15min i s "obřízkou" :D, a to včetně těch písmen.Já jen provedl polep.Jinak jak píšeš,taky jsem s Felinou pročůral tak 5 víček a 3 zalomil.Takže proto u mě tato verze.

Jinak k tomu tankování-

Dneska jsem bral na pumpě kde brávám i do Corsy a je to přímo pumpa Tomegasu.Bral jsem 40.5l a ujel

490km.Spotřeba tedy drží normu do 8.5l.No ale k tomu tankování-Někdy si všímám jaké zvuky vydávají ty čerpadla co to tlačí do aut.některé krutě kňučí,jakoby ten plyn ani nechtěly nabrat.Zato u kvalitní pumpy jdou krásně tiše a dokonce mají tendenci dotláčet přes normu plné nádrže,To už si ale necháván stojan vypnout,ať to neodnáší multiventil.Dnes jsem se ale zrovna zapoměl podívat kolik stojan tlačí-příště.

Odkaz ke komentáři

Hele plynaři, dotaz, jak vám měří ten ukazatel stavu plynu ? Jsem zmatenej, mám 160km a už svítí jen 2 občas 3 ledky... :D je to nepřesný, nebo se tomu dá věřit ?

Jo a ještě se jako debil zeptám, na čerpačce zmáčknu nějakej zvonek a přijde obsluha, řeknu že chci plnou a natankuje, chápu to dobře ? Asi zítra zajedu natankovat ať zjistím přibližnou spotřebu, docela mě děsí, že bude moc vysoká podle toho ukazatele...

Jinak jsem ráno zkusil start rovnou na plyn při 0 stupních a chytlo to na drb :D ale po chvilce jsem to vypl a nechal ohřát na benzín :)

Odkaz ke komentáři

Romix:

Je to nepřesny.Mám to taky jak ty.90km-jedna diodka zhasne.Pak tak 140km-svítí už jen dvě atd.

No a nakonec mám ujeto 400km a svítí rezerva i přes to,že v nádrži je ještě tak 16l plynu.Ptal jsem se na to borca co to dělal a prý se to dá seřídit.Na to ale kašlu protože jezdím podle kilometrů.

Jinak ano funguje to jak píšeš.Zazvoníš a přiloudá se obsluha.Kolikrát jim ale ten zvonek nefunguje nebo tam není a stojíš tam jak "sval pro příjemné chvilky".

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes najazdene 8900 km a neda mi to, ale: 1. Skoda spravila inkognito update a poslala ho do aut. Vysledok - 1. tvrde zabrzdenie uprostred krizovatky, 2. pri parkovani do pozdlzneho smeru 4x brzda, za mna bezdovodne. Chlapci v Skode znesiem toho dost, ale toto je za hranou… Safety First…pred updatom som ziadny problem nepostrehol. Vitaj v online svete! 2. Elektrony - vychytavka - vybranie materialu “jarok”, no s umyvanim sa nepocitalo 🙂 hlavne, ze sme usetrili trochu hlinniku 3. Zadny spojler - vyborne na bezkontaktnej umyvacke. Dva krat vas vysprchuje odrazajuci sa prud vody a date si pozor! Umyvanie okna pod siltom, je to zazitok 🙂 klasicky smetak tam nedate, potreba nosit zo sebou handru! 4. Laura je fajn, ale chuda natvrdle…zatial nevidim jej prinos mimo vykuzlenie usmevu pri je odpovediach, super!  5. Odozva motora, no potom co automobilky online posielaju aktualnu spotrebu “do Bruselu” (pokial to nie je vyhovorka). Pri porovnani na SIII s rovnakou motorizaciou mam pocit, ze Skodovka tie motory jednoducho nechce predavat. Mozno “po zabehu” bude nejake prebranie? Mozno necakany update? Cakanie na Godota? Ta latencia mi pride oproti SIII markantna. 6. A dnes perlicka, to ma prinutilo opat popisat spolunazivanie. Vonku 22 C, vypnuta klimatizacia, teplota v aute na 22 C pootvorene okna a auto miesto (moja predstava) priebezneho pustania vzduchu z vonku KURI tak az to je neprijemne. Ze by novy update?  Neviem ci je to odflaknute odizolovanie prudu tepleho vzduchu z motora, ktore vam moze ist bokmi pod kapotou priamo do nasavania vzduchu do kabiny…alebo sa skratka pocita, ze klimu si vypne len blbec.    A teraz nieco pozitivne…ufff… 7. Dazdnik vo dverach spolujazdca nie je ako pri predchadzajucej generacii 🙂 Ja neviem mozno inflacia od roku 2020, ale u vlajkovej lodi Skody (mozno uz nie je), som tak nejako na pochybach… Celkovo auto fajn, pohodlne…ale poznate to su tam detaily, ktore otravuju.    
    • Díky za příspěvky. Byl jsem na geometrii - přední i náprava OK. Takže to přestávám sledovat, až mě pácne přes nos smrad od brzd, budu vědět.... obě nápravy Ok
    • auto dotlmené a mal som pocit na dialnici že to hučí pri 150km/h ako keby som šiel cca 130km/h takže niečo to určite spravilo 🙂 sedačky už idú ale ešte treba toho dosť dorobiť čo sa týka elektriky a pozapájanie. Posed paráda ale sedím v nich o poznanie vyššie tak neviem či je potreba aby sa ešte vysedeli (dorábal tam peny čalumník) alebo to je tým že sú elektrické a nejdú tak nízko ako manuálne. Opäť pocitovo cítim sa že som tak o 5cm vyššie ako by som chcel..
  • Vytvořit...