Guest Andrew Odesláno Leden 7, 2010 Sdílet Odesláno Leden 7, 2010 Dobry den pani, rad by som sa pripojil ku vasim diskusiam. Kupil som davnejisie alarm dvojcestny Omega K-9 Eclipse, mam prosbu potreboval by som chemu, pripadne informaciu o zapojeni dverovych kontaktov. Mam ten problem ze pri zatvarani auta mi blika na DO nedovrete dvere. Mam konfortu, z ktorej som pouzil vystup na stropne svetlo ako signal z dveri. Rad by som to dal do poriadku, som elektrikar, ale nechce sa mi robit kabel z kazdeho zamku. Vedel by mi niekto poradit, kde by som vedel najist vyvody vsetkych spinacov dveri. Vopred dakujem za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Pokud to chceš mít pořádně udělaný tak bohužel musíš do každých dveří extra a uzel uddělit diodama .....já osobně to tak mám udělané pro dokonalou funkci už nějaký ten rok když na trhu nebyl žádný chytrý alarm a nepočítal se spožděním osvětlení(když alarm nemá zpoždění ale i kdyby měl tak je lepší pro zapezpečení přímo na kontakt zámku!!!!!!) je to taková docela práce to vše protahat a zdruzit ke svazkům aby nebylo nic poznat a v každých dveří udělat konektory,všechny dveře rozebrat dát potom nové ochranné folie a tak!!!!! Mrs. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Andrew Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 Tohoto sa obavam, ale nechce sa mi zabyt 6 hodin s rozoberanim kazdych dveri, nie je ina varianta nevedeli by ste mi poradit, kde sa vsetky kable stretavaju? (predpokladam ze v konfortke, alebo v inej RJ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 8, 2010 Sdílet Odesláno Leden 8, 2010 To se sice střetávaj(i když to možná taky není pravda, jen hádám, na scémata jsem nekoukal), ale není to silovej signál je to signál který maj každý dveře svůj vlastní(jakoby digitální, jen pro představu, rozezná ho tedy jen jednotka centrálu), možná něco podobnýho jako je na ovladači k zrcátkům, tam máš taky jen pár kablíků, jedinej přímej kontakt je ke kufru, takže z toho vychází že to nijak neobejdeš, jedině jak píše MartinRS, každý dveře extra. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Andrew Odesláno Leden 9, 2010 Sdílet Odesláno Leden 9, 2010 To se sice střetávaj(i když to možná taky není pravda, jen hádám, na scémata jsem nekoukal), ale není to silovej signál je to signál který maj každý dveře svůj vlastní(jakoby digitální, jen pro představu, rozezná ho tedy jen jednotka centrálu), možná něco podobnýho jako je na ovladači k zrcátkům, tam máš taky jen pár kablíků, jedinej přímej kontakt je ke kufru, takže z toho vychází že to nijak neobejdeš, jedině jak píše MartinRS, každý dveře extra. No to by teoreticky sedelo, lenze musim v niecom oponovat. Rozoberal som zamok dveri vodica a tam nieje ziadna elektronika, iba mechanicke spinace, takze sa mi tomu nechce verit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 Tak se podívej kam ty kabely od zámku jdou, jdou do jednotky co je na stahovačce a tam končí klasický silový vedení a jde to "digitálně". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Andrew Odesláno Leden 12, 2010 Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 Predpokladam ze schmu nema asi nikto. Dakujem chalani za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 8, 2010 Sdílet Odesláno Únor 8, 2010 Ahoj všichni, přestaly se mi odemykat levý zadní dveře. Ani dálkáčem, ani klíčem (centrál), ani čudlíkem na dveřích řidiče. Kolík zůstává zalezlej v tapecu, když ho vysunu vnitřním otevíráním, stejně zpět zaleze, jako by byl na pružině a vnější klikou nejdou dveře otevřít, ani když držim vnitřní páčkou kolík nahoře. Jde mi hlavně o tom, že abych to vůbec mohl začít řešit, tak potřebuju ty dveře otevřít. Poradí mi někdo jak je otevřu??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 8, 2010 Sdílet Odesláno Únor 8, 2010 Ahoj všichni,přestaly se mi odemykat levý zadní dveře. Ani dálkáčem, ani klíčem (centrál), ani čudlíkem na dveřích řidiče. Kolík zůstává zalezlej v tapecu, když ho vysunu vnitřním otevíráním, stejně zpět zaleze, jako by byl na pružině a vnější klikou nejdou dveře otevřít, ani když držim vnitřní páčkou kolík nahoře. Jde mi hlavně o tom, že abych to vůbec mohl začít řešit, tak potřebuju ty dveře otevřít. Poradí mi někdo jak je otevřu??? máš zadní okna v elektrice? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 máš zadní okna v elektrice? JJ, zadní okna v el. mám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 Totéž jsem měl u pravých. Klasika s mikrospínačem - obávám se, že sám nevyřešíš. Já jsem se dostal na sundání tapecu, ale zámek nepovolil a nedokázal jsem se na něj nedestruktivně dostat. Kamarád v servisu ho musel vylámat, aby otevřel dveře. Výměna za celý nový to jistila.... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 (upraveno) JJ, zadní okna v el. mám. a zadní okno ti jde stahovat? (někdy se totiž zlomí drát v průchodce a umřou celé dveře, pak stačí jen nouzově napojit, otevřít a opravit) pokud okno jede, tak tě čeká rozebrání tapecu na zavřených dveřích, je to trošku makačka, ale jde to ale může být ijednotka dveří KO, taky se občas stane Upraveno Únor 9, 2010 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 Okno mi normálně jezdí, takže mě asi čeká ten tapec. Akorát nevim, jak ho sundam, když má šroubky i na boku dveří co je zámek. Ostatní šroubky nějak dohledám podle těch dveří, co jdou otevřít. Ale stejně se toho bojim, že to bude akorát hafo práce a stejně půjde zámek do kopru jak píše výše Alibaba. A navíc při zamčení dveří dálkou nebo i klíčem, se dveře zamknou, ale dioda u řidiče nebliká, až když to zamknu podruhý. Jakoby v tom někde slabě ještě jednou cvakne a dioda se rozbliká. Ale zatím to přisuzuju těm jedněm mrtvejm dveřím. Dělá to i s namontovaným rádiem i bez něj a spínací plus a paměťový plus je zapojený dobře. Takže mi teď zbývá lézt na levou zadní seačku přes pravou a když vezu lidi, tak si připadam jak u Š-120, tam furt taky něco nešlo. A navíc, až se mi to podaří otevřít, tak stejně budu pátrat čím to je a na výměnu mikrospínače se teda necítím, nai po přečtení toho návodu, co tu někdo uváděl. Chjo. :D ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 9, 2010 Sdílet Odesláno Únor 9, 2010 toto mikrospínačem nebude, je KO zámek nebo vedení na něj dioda nebliká, jelikož safe systém čeká na info od těch cdveří co nejdou. aby si rozebral dveře, je potřeba vyndat obložení B sloupku, , ideálně zadní sedačku a obložení C sloupku, pak se dostaneš jakš takš ke šroubkům 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Předpokládám, že B sloupek je ten střední u opěradla řidiče a C sloupek je ten u zadního opěradla. Už to vidim, jak to budu celý dopoledne chystat, sundavat to, pak mi to stejně nepůjde, naseru se a rozřežu to flexou a budu muset koupit novej tapec. Akorát nevim, kdo mi prodá jen jeden, chjo. . No kdyby to byl problém v kabelu, tak ten nějak napojim, naletuju nebo prostě něco a bude to, ale jestli chcípnul zámek, tak mu el. signál nepomůže a budu ho muset nějak vyndat, když je zamčenej, no super. Asi to není práce na teď před barákem co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Toto jsem dělal kamarádovi na jeho autě a nešlo s tím nic udělat pořád bylo zamčeno ,tak jak píšeš sundat opatrně tapec :) začal jsem těma třema šroubkama od B sloupku pak ty dva spodní a mírně jsem to odtáhl a rozpojil ty umělohmotné přichytky co drží ten tapec a zámek jsme kompletně rozštípali a až potom jsme ho otevřeli byly to zadní dveře za spolujezdcem.Ale být tebou nechal bych to na jaro nebo k někomu do garáže je to práce minimálně na tři hoďky a to v té kose venku zmrzneš :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Na teplo to nechám, koncem března jedu Alpy, tak asi až potom, abych neskončil s otevřenýma dveřma bez zámku a co potom. Nějak to holt budu muset přežít. Nejhorší je, že ten zámek rozšítpeš, novej stojí ranec a třeba to ani nebude tim. Uvidíme. A bylo to aspoň tim rozbitým zámkem? To už jsem asi nezjistili, když jste mu dali co proto že? :) :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Únor 10, 2010 Sdílet Odesláno Únor 10, 2010 Ano bylo to zámkem po namontování zánovního to pracuje v pohodě.Po tom rozštípaní jsme zjistily že byl bloklý mechnicky prostě byl jako by přidřený a centrál to nebyl schopen přetlačit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Dneska jsem měnil spínač zpátečky (byl KO), dostal jsem ho na vrakáči zadarmo od kámoše a dostal jsem od něj nabídku, že to můžu příští týden hdit k němu na dílnu a že to uděláme. Stejných tapeců tam má prej hafo, takže se s tim nemusíme možná ani tak s..át. A zámky má taky, takže bych mohl odjíždět ještě ten den a s funkčníma LZ dveřma :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Únor 11, 2010 Sdílet Odesláno Únor 11, 2010 Tak to je pohoda. Jinak u mě číňan (cca 800.- na skoda-dily), maká už přes rok bez problémů... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 18, 2010 Sdílet Odesláno Únor 18, 2010 Ahoj, tak hlásim, že dveře jsou otevřený a už to chodí. Po sundání plastů z B sloupku, C sloupku a levýho zadního sedadla a opěradla (šlo to celkem dobře díky příručce) jsem sundal tapec zevnitř ze zavřených dveří. Vyndal jsem šrouby madla, vycvak mřížku od repráčku a konektor stahování okna i ten malej šroubek pod tim a pak i ty dva šroubky dole z tapecu, co nejsou jokoby z boku dveří ale zvnitř od sedadla. K těm bočním šroubkům tapecu od pantů a zámku jsem se stejně nedostal, ale jak jsem to měl povolený dole, tak jsem ten tapec nadprůměrnou silou ;) odtrh od dveří a pak už jen vyhák lanko vnitřní kličky a vysunul jsem ten tapec nahoru z tý drážky u skla - to šlo dost blbě. Myslel jsem, že ten tapec zničim, ale naštěsí to je tak dobře vymyšlený, že ty boční šroubky jsou šrobovaný ještě do plastových kostiček (ty slouží jako mezikus) a ty plastový kostičky jsou už normálně kolmo nacvaklý zoubkama do dveří, takže jsem to vlastně vycvak celý ze dveří i s těma kostičkama a pak to tak i vrátil. A co se týká zámku, tak na konektor jsem nacvak jinej a nic, tak další a nic, tak jeden mozek a nic, druhej mozek taky nic, tak nakonec to bylo tim kabelovym svazkem, co vede z toho konektoru B sloupku do zadních dveří. Teď už to chodí a ještě jsem si při tý příležitosti vyměnil pás řidiče, protože navíjel špatně. Toliko k závadě zamčených dveří. Děkuji všem za technickou podporu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Únor 19, 2010 Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 (upraveno) Dneska jsem měnil spínač zpátečky (byl KO), dostal jsem ho na vrakáči zadarmo od kámoše a dostal jsem od něj nabídku, že to můžu příští týden hdit k němu na dílnu a že to uděláme. Stejných tapeců tam má prej hafo, takže se s tim nemusíme možná ani tak s..át. A zámky má taky, takže bych mohl odjíždět ještě ten den a s funkčníma LZ dveřma :D Tak vidím že to dopaplo celkem dobře ,ani jsi nepotřeboval žádny díl Upraveno Únor 19, 2010 uživatelem Neználek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 19, 2010 Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 No na to, jak jsem se toho bál, tak super. Potřeboval jsem jenom jinej ten kabelovej svazek dveří, protože se mi nechtělo hledat v tý izolaci svazku vadu. Ale stejně je to divný. Pochopim, když se kebel poškodí někde v ohybu nebo místě, kde je nějak namáhenej. Ale u mě bylo vše od konektoru B sloupku až do řídící jednotky dveří OK, protože okno jezdilo a jenom do zámku dveří nešla šťáva a to je z ŘJ kousek přímého svazku kabelu, kterej neni vůbec nijak namáhenej a je pevně na svým místě ve svorkách. Oprava 200,- Kč a to jsem ještě v ceně vyměnil ten pas řidiče, protože mi špatně navíjel. Jsem se sebou spokojen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Únor 19, 2010 Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 , :smich: ono to jde jen se musí chtít 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 19, 2010 Sdílet Odesláno Únor 19, 2010 Taky jsem takhle opravoval jednu octu, zadní levý dveře blbly, potom začal magořit celej centrál i s oknama, tak jsem se pokoušel opravit svazek dveří, to už celkem šlo, ale stejně to nefungovalo a nakonec se z jednotky dveří vylilo štamprle vody, takže se měnila celá kabeláž dveří i s jednotkou a pěkně se ta jednotka omazala silikonem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 kluci, jak vypada ta jednotka dveri? ktere to jo v tech dveri? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Je to spojené v jeden kus s motorkem stahování okna, taková černá krychlička, do které jde dveřní svazek, ten největší konektor (v O1 tuším bílý). Jestli to jde oddělat od toho motorku nevím, nezkoušek jsem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Únor 20, 2010 Sdílet Odesláno Únor 20, 2010 Jo jo, přesně tak a vycvaknout to jde, nejdřív ten bílej konektor a pak ten "mozek". Jsem to dělal, když jsem řešil závadu a napichoval tam jinou ŘJ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Únor 21, 2010 Sdílet Odesláno Únor 21, 2010 Rozdělat to jde, ale chce to potom pořádně zatěsnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Únor 21, 2010 Sdílet Odesláno Únor 21, 2010 a jde ta RJ ve dverich zamenit se soudednimi dvermi? treba prohodit zadni RJ ve dverich mezi sebou? nebo tam bude problem s levou ci pravou stranou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.