Přejít na obsah

OII, 1,6tdi CR hučanie v záruke,servis nevedia


Doporučené příspěvky

Zdravím, rád by som sa opýtal či nemá niekto skúsenosť s hučaním motora OII r.v.2013, 105000km pri ľahkej nohe na plyne najmä 4 a5 prevod.stupeň. Je to také monotónne hučanie (prirovnanie ako ložisko) keď jemne stláčam pedál (udržiavanie konštantnej rýchlosti). Keď pridám nehučí, keď uvoľním nehučí. V servise Škoda povedali, že nevedia, že treba počkať či sa to nezhorší(auto v záruke ešte 4 mesiace) Čo by to mohlo byť? Vďaka

Odkaz ke komentáři

počuteľné je to zhruba od 60km/h- vyššie , s tým že pri otáčkach medzi 1600-2100ot/min (pri akých som si to zatial ustriehol),prevodový od 4 a 5pr.stupeň. Možno to trocha znie aj ako dunenie. V servise skúšal či to nie je hadica na vzduch či tam niečo nesaje a preto vydáva iba pri ľahkom plyne tento zvuk. len mu bolo záhadou prečo keď pridám nič, a keď uvoľním tak nič, iba keď ľahúčko troška stláčam pedál, čo tvorí asi 80% jazdného štýlu. Vďaka za každé usmernenie čo by to mohlo byť (už ma aj turbo napadlo, či pri nižšom tlaku výfukových plynov to nevydáva) :wacko:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Ahoj přišel jsi na něco? Mám uplně stejný problém cca 2měsíce. OII 2010 - 215000km

 

Nazdar, takže auto už je 3 týždeň v servise, zatiaľ vymenené ložiska na prevodovke- nepomohlo, vymenené ložiská na diferenciály-nepomohlo, vymenené poloosi-nepomohlo, vymenený prevodový olej- nepomohlo, dnes menia celý diferenciál za nový, takže uvidíme (ak to bude diferenciál budem dosť prekvapený, ja si osobne myslím že to bude asi dvoj-hmotný zotrvačník, ale dnes sa to hádam ukáže, aj keď jazdné vlastnosti boli OK) .... hlavne že prevodovka už bola 3x dole, dúfam, že sa niečo nové pokefre :wallbash:

budem aktualizovať...

Odkaz ke komentáři

Zdravíčko,

takže auto som si konečne včera prevzal a hučanie je odstránené (okrem toho že teraz počujem asi milión iných zvukov, čo tam predtým myslím neboli :smich: )

Troška aktualizujem, po poslednej výmene čriev diferenciálu sa hučanie zmiernilo ale výsledok nebol 100%, takže sa pristúpilo k celej výmene za novú skriňu prevodovky s diferenciálom. Našťastie táto výmena už bola úspešná, takže po asi 6 rozoberaniach prevodovky je konečne nová a všetko ide ako má ísť (dúfam že sa nepokafru veci ktoré boli toľko krát rozobraté za ten čas :wallbash: ) No čas ukáže takže ja idem jazdiť,a hádam mám na nejaký ten čas pokoj :palec: pozdravujem

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Petr.eli

Podařilo se toto ještě vyřešit nikomu jinému aniž by mu vyměnili celou převodovku se střevama v diferáku? Má nikdo představu co taková oprava vychází a tip kde v ČR to udělat než jet přímo do autorizovanýho servisu?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Ahoj, měl jsem stejný problém. Začalo mi to někde kolem 200tis a jezdil jsem s tim do 230tis. Řekl bych že se to mírně zhoršovalo, ale třeba přítelkyně to ani neslyšela. Já to teda slyšel. No chtěl jsem jenom říct, že jsem si byl nechat vyměnit olej v převodovce a cca z 80% ten zvuk zmizel. Na 4. rychlostní stupeň už to neni slyšet vůbec a na 5. opravdu jen lehce a to se musim hodně snažit, abych našel tu správnou polohu plyn.pedálu v které to dělá. A už ani ten zvuk není tak pronikavý jako dřív. Za mně prostě spokojenost a určitě s tim už nic dělat nebudu. Takže než budete laborovat s ložisky nebo nevim čim dalším, zkuste nejprve olej v převodovce.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Mám velice podobný problém u tdi 1,6 tdci cr. Ale mám ho již od začátku, od převzetí z výroby. Takový monotoní hvízdavý zvuk vycházející z podkapoty. Děje se to při daných otáčkách a při určitém vstřiku nafty. Děje se to při všech stupních, ale 5. je nejlépe slyšet, 4. je také slyšet, ale hůře a dolů již to přes řev motoru není slyšet. Dokopal jsem Škodu vyměnit celou převodovku, zvuk nadále byl, dokonce jsem dokopal krajského činitele, aby se se mnou projel v autě. A on nic "neslyšel", načež servisák po jeho odchodu zhodnotil, že to bylo slyšet více, než je "normální". Jelikož auto jezdí, tak to nebudu řešit a ač mě tento "zvuk" velice deptá, jsem rád, že to jezdí.

Někdy zkusím vyměnit olej v převodovce a uvidíme, zda si to "sedne".

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...