Přejít na obsah

Rady při koupi Octavie, na co si dát pozor, co si ověřit...


Guest astrid

Doporučené příspěvky

na fotkách je to hezky načančané, jako vždy, je to bazar, kilometrům se nedá věřit, pokud by to mělo opravdu tolik cena by byla počítám o 15-20k výš, jestli auto není dovoz požádej je o poslední dokument z technické aby sis oveřil kmna kontrolatachometru.cz

bok sedačky je docela sezezený, takhle jsem ho neměl při 300 000 kdy jsem měnil sedačky za facelift černé, volant schovaný a nová řadička, určitě bude mít stočeno :)

Odkaz ke komentáři

Díky za reakce, ono je to težký, v takovém pěkném stavu moc octávek není, jasně chce to vidět na živo a nejlépe s mechanikem, nebo jsem i přemýšlel, že bych si zaplatil odborníka, na netu je spousta nabídek. Ono by mi ani ty stočené km nevadily, ty motory vydrží velký nájezd, takže v tom bych problém neviděl, spíše následné investice po koupi vozidla, aby jich nebylo dost. Sám mam 1.6 55 KW z roku 98 s nájezdem přes 300tkm, s nulovou výbavou, takže by to pro mě byl posun dopředu :lol: . Jezdím často do Německa, takže ta 1.6 na dálnici neni to pravý ořechový, at už spotřeba, nebo motor samotný.

 

P.S. Ten samý bazar nabízí další octávku s větším nájezdem a vyšší cenou. :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ahojte,

chtěl bych si koupit nové auto a můj cíl je buď Ford Mondeo nebo "Oktávka". Našel jsem si tedy tento inzerát, který se mi zdá nejlepší už jen tím že to není bazar. Nová STK a plno dalších super věcí, akorát plno lidí mi řeklo že cena je příliš vysoká? Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s koupí tohoto vozu a hlavně jestli se to za tu cenu opravdu vyplatí? Auto jsem si projel Cebií a vše je v pořádku.

Link na inzerát: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16536365?goFrom=list

Díky předem za odpovědi.

EDIT - Tak nic, inzerát mi zmizel téměř před nosem, budu se koukat po jiných :-). Příspěvek bohužel nejde smazat.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravim všechny majitele oktávek, jsem tu nováček a rovnou bych od vás potřeboval radu.

Chystám se kupovat oktávku určitě chci 1.8T 4x4 a konkrétně se mi zalíbila tato: http://auto.bazos.cz/inzerat/56400051/Octavia-combi-18T-4x4-LK.php

 

 

Něco už sem načetl o motoru 1.8T, že když je o něj dobře staráno tak vydrží 500 000km.

Takže konkrétně se ptám k této, jestli je 295 000km najeto příliš a zdali je uvedená prodejní cena adekvátní k výbavě,stavu...

Děkuji za všechny odpovědi

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Zdravím, nechce se mi zakládat nové vlákno, tak to zkusím tady. Kolik si myslíte, že je reálná prodejní cena jedničkové Octy 1.6 MPI r.v. 2003 s cca 225 000 Km (viz odkaz v mém podpisu). STK je do listopadu, sem tam má nějaký ten šrám. Co jsem různě koukal po inzerátech, přijdou mi ty ceny hrozně přestřelený.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Dobrý den,chystám se koupit nějakou starší oktávku,jako druhé auto do rodiny(bydlíme na horách) takže volba padla na čtyřkolku.Auto bude sloužit v zimě jako jistota přítelkyně s malým a jinak normální běžný provoz,takže žádné veliké dálky atd.No a sem tam prostě doveze co je k domu potřeba... a proto Vás žádám o radu.Jaká motorizace je spolehlivá 66kw či 74kw? cena auta bude do 100000,- takže je mi jasné že nějaké investice budou potřeba.Děkuji Vám všem za věcné rady.

Odkaz ke komentáři

Taky se přidám k tomuhle názoru. Pokud auto nebude jezdit žádné velké dálky, tak si myslím, že ta nafta není tak dobrá volba jako benzít. Se 110 kW se nechá jezdit úplně v klidu za 8-9l a to je ještě relativně dobrá spotřeba. Nebo zkusit pohledat takový kousek v lpg, ale vzhedem k tomu, jak málo jich je celkově, tak to bude asi běh na delší trať.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím vás odborníci :-) protože mi dosloužil můj 24 let starý favorit rozhodl jsem se koupit octavii první generace. Protože do práce jezdím cca 17 km a jen sem tam do Prahy cca 150 km je mi jasné, že nafta je nesmysl. Takže původně jsem chtěl koupit 1. 6 74/75 kw. Ale po přečtení kvanta rád jsem se rozhodl pro 1.8 T, teď konkrétně tuhletu:

https://auto.bazos.cz/inzerat/70262674/octavia-18t-4x4.php

A teď tedy dotaz (vůbec tomu nerozumím tak se mi prosím moc nesmějte), píše že je chipnutá na vyšší výkon, dá se to přechipnout zpět na původních 110 kw? Je to velká investice? Mám totiž za to, že takhle musí mít ještě větší spotřebu, než s původními 110 kw. A jinak podle inzerátu myslíte, že ta cena je reálná? Dekuji

 

Odesláno z mého P70-A pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Nijak zatim auto nemám. On se při dvou pracech špatně nachází volný čas abych někam zajel. Teď jsem vyhlédl 2 auta. A to tyhle https://auto.bazos.cz/inzerat/71469011/Skoda-Octavia-16-16V-75KW-Kombi-AMBIENTE-Facelift.php

 

https://auto.bazos.cz/inzerat/70000234/Prodam-Skodu-Octavia-I-Ambiente-facelift.php

 

Ale protože čas mám až za 14 dni, tak nevím jestli je do té doby neprodaji

Odkaz ke komentáři

Osobně jezdím 17+17km do práce taktéž a s 1.9TDi 66kw ( motor ALH ) není žádný problém, stejně tak jezdím tuto štreku občas i s 1.8T 132kw a totéž. Je to již celkem dobrá vzdálenost a pro TDi 66 (81) kw je to už v pohodě. Navíc spotřeba bude oscilovat max! do 6l, běžně kolem 5l. S 1.8T se dá jezdit 7-8l naprosto v pohodě. S 1.6 na tom budeš stejně, navíc 1.6 jsou známé svou spotřebou oleje a nutnou GO po najetí více jak 200t km. Za mě hledej klidně 1.8T nebo 1.9TDi. Pokud máš rád benzín, tichou a příjemnou jízdu, vol 1.8T. V každém jiném případě bych volil 1.9TDi 66(81)kw.

 

Hlavně dobře kup!

Odkaz ke komentáři
Guest kolomann

Osobne som skôr za dieslové motory ale to už je na každom čo preferuje viac. Ani by som nepovedal, že benzín má ľahšiu údržbu a žeby veci odchádzali menej ako na diesli. Možno je to preto, že jazdím väčšie vzdialenosti, tak je mi diesel lepší. I keď v zime si vravím, že by som mal radšej benzín, pri tých mrazoch.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...