Přejít na obsah

Ztráta výkonu

Doporučené příspěvky

Ahoj, řeším už delší čas problém na 1.8 T LPG, AUM a to takový, že se rozsvítí kontrolka elektroniky motoru a auto je prostě bez výkonu, dle budíku vidím, že je malý tlak turba, po vymazání chyby, která je dle VAGu chudá směs - 17536 je vše v pohodě a zase po ujetí někdy po 40km někdy po 100km se opakuje totéž, není tlak. Napadají mě zatím dvě věci a to je váha vzduchu a nebo ventil N75, byl bych rád, kdyby by mohl někdo poradit. Ač je to sice maličkost, ale zda nemůže dělat neplechu sportovní vložka filtru, o víkendu zkusím vrátit originál papírovou.

Odkaz ke komentáři

Problém mám uplně stejný jako ty. Mě diagnostika píše chybu ohřev lambdy, přitom sem vyzkoušel asi 4 včetně originalky a pořád to samé dokola ... Dokonce mi občas vypsala diagnostika chybu směs přílíš chudá a ono by to souhlasilo ... Protože ten výkon je nižší a navíc na volnoběh dost kolísají otačky... Po vymazaní auto jede perfektně zase chvíli. Už nevím co s tím a docela mě to sere.

BTW: váhu vzduchu mám půlroku starou.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest marek 1.8t LK

zdravim chcem sa spytat kupil som octaviu 1.8t 20v .auticko islo v pohode nic ziadny problem len som nemal original podtlakovu hadicu od hlavy motora (je to take male gumene kolienko)neviem ci som sa vyjadril spravne a cestou domou zacalo auto stracat vykon a vyskocila mi kontrolka tlaku oleja tak som zastal pozrel ci je vsetko v poriadku bolo....sadol som naspat a kontrolka prestala blikat...noo a po nejakom case jazdy mi zacala zas blikat ale nezastal som hned len po chvili a zacal mi kepat motor auto som odstavil a dal sa dotiahnut olej tam bol ale ked som ho odniesol do servisu a dal dole dekel hlavy vacky boli suche a zistil som ze mi odislo turbo mohlo sa to stat tym ze tam nebola ta original podtlakova hadica???

Odkaz ke komentáři

ahoj,nemusis to pisat vsade, ak by niekto vedel a chcel,uz by odpisal.. Podtlakovych hadiciek je tam milion a nenapisal si aky typ a rok 1.8t mas, boli rozdielne verzie s inak riesenymi hadicami. Jedina priamo z hlavy ma napada odvetravanie?

Ale co sa tyka podtlaku ako takeho,ten nema na mazanie vplyv. Tam sa mohlo odohrat milion veci, od jednoducheho zrania oleja cez turbo, kde ti turbo stiahlo vsetok olej, cez problem s olejovym cerpadlom az po upchate sitko v olejovej vani.

Kedze ale vravis,ze olej vo vani bol? Tak mi jedine pride,ze bolo zanesene olejove sitko a olej sa nedostal do motora a turba. To sa stava pri zanedbanej pravidelnej vymeny oleja.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zdravicko...potreboval by som si poradit...mam 1.8 t AUM r.v 2002 octaviu....a straca vykon...uz som menil vaha vzduchu,cerpadlo,hadice,skrtiacu som precistil a znova nastavil...uz ma to prestava bavit...nemam napad...cca po 20km och to straca vykon ...tahat taha ale neide na 100% tak na 75 by som povedal radsej..ale to sa stava iba ked mu jebem od zaciatku( po zohriati)ked natom idem v klude tak to taha aj po 100km ale len cca 20km...dufam ze ste ma pochopili a vopred dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Rad bych znova otevřel diskuzi.. po výměně filtru nelze seridit LPG stále chudá směs ačkoliv byla obohacena o 25% vůči normálu. Delali na tom 2 technici, vzdy to samé. Diagnostika kromě chyby chudá směs nic nehlásí. Bylo mi řečeno ze auto musi byt chiple coz mi přijde divne. Ale pry dle nich jede lepe než obyc turbo. A dle hodnot je benzin take o 25% bohatší. Tlak Turba dle obyc budiku je 0,5 -0,7. Chci udelat ve vagu přesný. Motor je AUM ( turbo by mělo byt tedy z RS) ptám se tedy muze byt turbo v háji a stim tyto problemy?

Odkaz ke komentáři

Problem byl již pri minule výměně, na benzin to nedělalo, nakonec se to se řídilo, letos to uz nejak nejde nechápu proc.. budík je obyčejný JOM tudíž nic moc jen jako dekorace ? Kdyz prislapnu dvojku, trojku... vyletí to az na 0,8 postupně klesne na 0,6 - 0,7 a jakmile mam trojku a zrychluju od 130 výše tal je tlak jen 0,5 chtělo by to udelat graf za jizdy asi nejspíše. Slyšel jsem, ze AUM je totožný s AUQ. Kdyz mi delali vyfuk v laityngu tak take říkali ze tohle neni normální 1.8 turbo ale RS. Jsem z toho blázen uz

Odkaz ke komentáři

Problem byl již pri minule výměně, na benzin to nedělalo, nakonec se to se řídilo, letos to uz nejak nejde nechápu proc.. budík je obyčejný JOM tudíž nic moc jen jako dekorace ? Kdyz prislapnu dvojku, trojku... vyletí to az na 0,8 postupně klesne na 0,6 - 0,7 a jakmile mam trojku a zrychluju od 130 výše tal je tlak jen 0,5 chtělo by to udelat graf za jizdy asi nejspíše. Slyšel jsem, ze AUM je totožný s AUQ. Kdyz mi delali vyfuk v laityngu tak take říkali ze tohle neni normální 1.8 turbo ale RS. Jsem z toho blázen uz

Aum auq jsou stejny akorat u auq jsou jiny vstriky a turbo. Dokonce jsem uz videl na nekterych AUM turbo 052 jako ma rs. Jsou tam jeste male detaily, ale nepodstatne.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ted byl delsi dobu klid, ale stejne to dnes skočilo, chudá směs. Jel jsem do GERY ( delali lpg) a tam mi řekli, ze s tim uz nic udelat lip nejde, ze to jsou uz detaily co se doserizuji a lepe to nejde nastavit s tim, ze benzin ukazuje take jiné hodnoty než ma a ze mam vyřídit nejprve ten.. uz jsem z toho na nervy, diagnostika kromě 17536 chudá směs neukazuje vubec nic.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak problém konečně vyřešen. Na jednu zapalovaci cívku je přiveden kabel od LPG... cívka byla měněna v servise již dávno a od té doby je pravda, ze zlobila chudá směs. Problém byl v tom, ze cívka byla z audi či něčeho jiného, docházelo ke zkratu. Auto jelo na 2 tis. Ot. Ale v diagnostice z ničeho nic to ukázalo 300 ot. A tím pádem skočila chudá směs..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...