Fure Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Zdravím, potreboval by som poradiť s problémom, s ktorým si neviem dať rady. Mám motor 2,0 TDI, 103kW, BKD, rok 2010. a v poslednom čase teraz už pravideľne sa mi po krátkej jazde a niekedy aj hneď po rozjazde, počuť ako cvakne niektoré relé a zapnú sa ventilátory na chladiči v predu a zvyšia sa voľnobežné otáčky na cca 1100. Kontroloval som to diagnostikou a nič som nenašiel, najprv som hladal chybu s čidlom tepoloty, ale nič ani v chybách motora ani v meraných hodnotách, kontroloval som aj jednotku chladenie a klimu a nič som nenašiel. Potom som myslel že bude problem v čidle teploty ktorá je na chladiči aj som zohnal nové a potom som zistil, že tento model nemá také čidlo, teda som ho nenašiel na chladiči, tak neviem. Viete mi niekto poradiť??? Stretol sa niekto s takým problémom??? Ďakujem za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 (upraveno) vypalovánní DPF standardní věc :).... Je to tady několiksetkrát, stačí hledat Upraveno Prosinec 14, 2014 uživatelem header009 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 header: jenze do BKD se davali za priplatek jen pasivni DPF, bez vypalovani :) Fure: kdyz vypnes klimu, tak to taky dela? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 I v roce 2010? Já měl za to ze tohle bylo tak v roce 2005 a 2007 a ty příznaky odpovídají :/.... V tom případě sorry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Prosinec 14, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 I v roce 2010 (coz byl jeho posledni MR). Ale evropsky smernice neznam, takze je mozny, ze pouzili nejakej pravni figl jako u chladiva v OIII.. jeste neco k ty klime: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=25591 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fure Odesláno Prosinec 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2014 Nemam Dpf. Dakujem. A ventilatory bezia oba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fure Odesláno Prosinec 15, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2014 A samozrejme aj klíma je vypnutá, nevie nik poradiť čo stým?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fure Odesláno Prosinec 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2014 Už som to zistil, kde bol problém. Začalo to robiť teraz ako sa ochladilo a z toho dôvodu, že ak je von zima a mam zapnute kurenie tak sa zapina elektrický ohrev vody aby sa skor zohriala a aj motor aby to kurilo, vtedy mi pokleslo napätie v dobíjaní na 13V a preto sa zdvihli volnobezne otacky na 1100 aby sa zvisilo dobijanie a vtedy to malo znova 14,2V. Takže sa chystam vymeniť regulator na alternánore a bude to ok. A to ze sa zdvihli volnobezne otacky sposobuje zapinanie ventilatorov v predu. Napišem potom ešte či sa to potvrdilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Prosinec 20, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2014 Zajímavý. Pěkně odhalená závada. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JardaJunior Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Jak jsi stim dopadl? Uz jsi neco vyresil ? Dela mi to uplne to same ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fure Odesláno Duben 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Ano uz som to odstranil, ale problem este bol aj v na kontaktoch minus z baterie na kostru karoserie a na prevodovku. Vsetko som vycistil prebrusil kontakty a problem vyrieseny. Zistil som to tak ze pri nastartovanom motore som meral volmetrom napatie na svorkach baterie a hodnota sa pohybovala od 12 do 14V tak som vedel ze je este nieco zle, kedze regulator na alternatore som dal novy. A tiez som dotiahol vsetky spoje na svorkach na boku baterie. Inac mi vtedy aj dost blikali svetla a hlavne to v interiery ked to robilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JardaJunior Odesláno Duben 19, 2015 Sdílet Odesláno Duben 19, 2015 Koukam ze mam uplne stejny problem. Taky mi to blika. Tak se do toho pustim taky, vymenim regulator a ocistim ty kontakty jak pises. Dik moc za popsani ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Attila Sarmany Odesláno Září 4, 2020 Sdílet Odesláno Září 4, 2020 Ahojte.Nastartujem auto golf4 1998 otacky su normalne. Ako nahle zapnem ventilator alebo svetla otacky sa zvysia. Neviem preco. Nejaka rada. Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.