TomasB Odesláno Březen 11, 2015 Sdílet Odesláno Březen 11, 2015 Což je ovšem technikcky ve prospěch Medvěda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 16, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2015 (upraveno) O víkendu bylo sice hnusně, ale ne natolik, abych nemohl vyměnit termostat. Teoreticky jsem se připravil, posbíral doma vercajk a vyrazil na garáž. Chladící kapalinu jsem z nádržky odsál podtlakovou pumpou z Penny Marketu, bylo toho asi 2,5 litru. První překvapení: všude Torxy. Celou soupravu jsem měl v Octavii... :-/ Druhé překvapení: vořech 8 z Goly, přesně pasuje, takže beru ráčnu a za chvíli mám všechno povolený. Výměna je v pohodě, jen trochu vadí hadičky a kabeláž ke vstřikovací liště, ale jelikož jsem kluk šikovnej, zvládnul jsem i to a za půl hodinky byl novej termostat na svém místě, chladící kapalina zpátky v okruhu a mohlo se frčet. Vytáhl jsem auto na průtah a heleme se...teplota se nezastavila na oněch 60°C ale ručička vylezla až k číslu 90. Třetí překvapení: najednou blik, rozsvítila se kontrolka Check Engine. Auto jelo normálně, tak jsem to otočil a jel domů. Ráno jsem auto natočil a kontrolka nic. V pohodě. Jedu do práce a asi tři minuty po dosažení teploty 90°C zase cvak a oranžová ikonka motůrku svítí. Další den se situace opakuje, akorát kontrolka už se nerozsvítila. Až cestou z práce zase.... A tak jsem se zamyslel, čím že to. Před výměnou termostatu to nedělalo. A tak jsem došel k hypotéze že: Motor se neohřál na provozní teplotu. Takže nedocházelo k regeneraci DPF. S novým termostatem se motor ohřál a protože provoz v danou chvíli splňoval podmínky pro regeneraci, elektronika jí zahájila. A asi neúspěšně, proto ta kontrolka. Druhý den po nastartování a zahřátí se situace opakovala. Otázkou je, proč se tak děje. Buď je potřeba víc regenerací aby se spáily nashromážděné saze a protože nevím, jak dlouho auto jezdilo se špatným termostatem, tak ani nevím kolik jich tam je. Nebo je problém ještě jinde a to nezjistím, dokud to nenačtu. Takže tak. Upraveno Březen 16, 2015 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Březen 17, 2015 Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 No byt tebou jedu do servisu, protoze par takto neuspesnych regeneraci dokaze spolehlive zabit dpfko :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 17, 2015 Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 Riso tak ti ty starosti nastali nejak brzo ne? Asi bych to videl jako kolega prede mnou. Tak jako tak musis udelat diagnostiku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Březen 17, 2015 Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 diag a nucená regenerace zas*aná ekologie faaakt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2015 Tak jsem byl na diagnostice a v paměti bylo následující: •Snímač teploty chl. kapaliny; elektrická závada•Zkrat na plus nebo přerušený obvod•přerušovaný •Obsah sazí ve filtru částic•přerušovaný •Snímač polohy klikového/vačkového hřídele - chybná funkce•přerušovaný •Snímač polohy vačkového hřídele - není signál•přerušovaný •Alternátor - nesprávný signál•přerušovaný Technik říkal, že to vypadá na velkej pokles napětí při startu, když auto dlouho stálo a mělo slabou baterku. Vymazal závady, pak jsme auto nastartovali a udělali znova načtení paměti. Už tam nic nebylo. Tak jsem ho vzal na průtah, 15km v klidu, na 5 stupeň, 2200ot/min., 110km/h, plynulá jízda, pak otočka a to samý zpátky s naložením, rychlostí 160km/h na 6 st. Zatím je klid, kontrolka nesvítí. Tak uvidíme, snad bude všechno OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 (upraveno) Takže udělat náhradní klíč na Mercedes (nebo BMW) je docela oříšek. Klíče se vydávají v režimu chráněného klíče, takže je potřeba techničák, občanka, auto a být majitel vozu. V databázi Mercedesu se dá vytáhnout, kdy a kolik klíčů bylo k vozu vydáno. V případě koupě ojetého vozu se dají klíče, které k vozu nejsou k dispozici zablokovat a tím znemožnit třeba udcizení auta. Klíč má infračervený kryptovací systém, takže je prakticky neúčinný "odposlech" kódu, protože pokaždé je jinačí. Klíč, kterej jsem si objednal na netu za 3500 je dodávanej s elektronikou, ale bez softwaru k autu. Software tam nahraje servis, ale ten to nahraje jen do klíče, kterej prošel autorizovaným zastoupením značky v zemi. To znamená, že klíč mi je k ničemu, a tak jsem poprvé v životě využil 14 denní lhůtu na odstoupení od smlouvy s prodejcem, dneska jsem jí vypověděl a klíč poslal zpátky. V mercedesu chtějí za klíč včetně kódování cca 6500 Kč. Tak tam jsem se jen domluvil na zneplatnění starého klíče a na doporučení technika z MB pojedu pro klíč i s autem do Plzně, což mě vyjde o cca 2000 levněji. Obvolal jsem všechny "autoklíčnictví" v širokém okolí, ale tenhle typ klíče nikdo neumí. Takže je s tím sraní jako s mladou paní.... Upraveno Březen 18, 2015 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 18, 2015 Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 To mi povídej...taky jsem to zjištoval a prý museji dostat nějaký kod z Mnichova takže taky pěkny opruz. Rišo jinak nesmiš jezdit krátky tratě jinak budeš pořád muset provádět nucenou regeneraci.Minimum je 30 km bohužel. Aspon jednou za měsic to je potřeba pořádně vypálit na 100 km trase,nejlepe na dálnici :) 180/200 a plnej knedlik :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 Jezdím na víkendy ke tchýni, cestou nad Bečovem je pěknej stoupák, dva pruhy hore, tam jsem vždycky vymetal saze u Octavie a u Medvěda budu taky. A mezi Varama a Bečovem zase rovinka pro ustálenou jízdu, jako stvořená pro regeneraci DPF :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Březen 18, 2015 Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 Nesmíte to DPFko kluci tak sledovat, jezdím taky občas krátký trasy a nikdy žádnej problém. Občas si udělám delší výlet, spustí se regenerace a je to. A ani tomu nemusíš nakládat, to na spuštění nemá vliv. Mám služební MB s tímhle motorem, to auto se startuje třeba 30krát denně a jen se malinko popojede a zase chcípne, pak na konci dne jezdím dolů do města, cca 15 km tam a 15 zpět a nikdy žádnej problém. Je to sice potenciální zdroj problému, ale asi bych ho nekuchal a nedělal žádný experimenty. Prostě na to člověk musí při koupi myslet a musí se počítat s tím, že holt třeba někdy přijde čas na výměnu filtru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 18, 2015 (upraveno) Tak já ho kuchat nemíním. Od příštího roku by se podle informací měly měřit na stk i saze, takže spousta lidí bude mít asi trabli. A až to přijde, tak ho zkusím nechat zregenerovat v nějakým specializáku. mají na to cajky, že ho dostanou zpět na cca 98%. Mě jde o to, že nevím jak dlouho neprobíhala regenerace, ale na posledním výpisu diagnostiky o zaplněnosti dpf hláška nebyla. Upraveno Březen 18, 2015 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 23, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2015 Dneska dorazila od číňanů "originál" karta PCMCIA / SD na přehrávání muziky. Šoup jsem tam 32GB SDHC, nasypal mjůzik a kupodivu, světe div se, ono to funguje. Včetně Názvů alb, skladeb, interpretů. No za 450,- nekupte to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Březen 25, 2015 Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Ríšo: dej vic fotek auta,interier :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 25, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2015 Neboj, budou :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Březen 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2015 Dneska jsem si snad po dvaceti letech užil jízdu se "zadohrabem" na sněhu. Proti žigulíkovi docela rozdíl, ale klouzat se s tím dá taky slušně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2015 O víkendu jsem vyměnil klasické žárovky v parkovačkách za LED diody a vypadá to docela dobře. Ot je, jak dlouho LEDky vydržej... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2015 B) Konečně přezuto na letní B) Disky z Octy ještě nadělají parády.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 15, 2015 Sdílet Odesláno Duben 15, 2015 ta kapota je teda pěkná plachta... . :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2015 Záleží na úhlu pohledu ve skutečnosti tak dlouhá není, perspektivní zkreslení se tomu tuším říká? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Duben 15, 2015 Sdílet Odesláno Duben 15, 2015 nelži :D , máš tam místo pro řadovou osmičku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Duben 16, 2015 Sdílet Odesláno Duben 16, 2015 Jízlivá poznámka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Na rozdíl od jiných, tam to místo alespoň mám.... :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 to jo, ale na druhou stranu zase zbytečně že jo? :D hele neznáš se s předsedou - šéfem fanclubu KV hokeje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 Od vidění určitě, když maj u nás v Areně sklad v promítací kabině :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 hmm, potřebuju spíš osobně, neva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Duben 20, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 20, 2015 Tak se ke mě dostaly zprávy, že chytili nějaký čórkaře z Ústí a že do Ostrova se vrací Seat a tři Octavie, údajně, jedna stříbrná. To by byla prdel, kdyby to byla ta "moje" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červen 8, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2015 Chystáme se s dětma a známejma do Italského Bibione. Pojedeme z Chebu přes SRN a AUT. Máte někdo info, kolik stojí známky na dálnice, tunely, jak dlouho platí, a podobně? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červenec 3, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 3, 2015 Dneska rano prijezd... Spotreba mile prekvapila... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Červenec 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 Dneska ráno návrat z Bibione. Cesta jako přes kopírák, dráhy by se ode mě mohly učit :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červenec 11, 2015 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2015 Riso pekny! Me se o te spotrebe muze jen zdat. Pod sedm litru jsem se proste nikdy nedostal. Nebrzdis provoz? ? Hlavne ze jsi spokojeny s nastupcem Octavie :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.