Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Když se spěchá tak je průměrná spotřeba kolem 6,5. O tom já celkem dost vím. :smich: A když hodně nestíhám tak i malinko přes 7l cca na cestách o délce 400km. :palec: Již jsem to tu psal manželka jízda Liberec - Jihlava a zpět předpisová jízda průměr 4,1l. Tomuto stylu jízdy říkám ničení mého mazlíka. :jelen:

Odkaz ke komentáři

Sniper s tou poslední větou na 100% souhlasím :palec: . Kluci já ať dělám co dělám tak pod 7litrů nejdu. Spíš tak kolem 7,5 a to je u mně nnoormální jízda a jak píše Fireee z jízdy mám radost a proto nejezdím na spotřebu jak řidič slečny Daisy.

Za 4,5l jsem jel naposled, když jsem měl OI 1,9tdi a jel jsem s kolegou do Prostějova a nechvátali jsme takže jízda dle předpisů. :smich:

Odkaz ke komentáři

Fireee>>Těch 5,3l je za 5,5 roku. Od doby co se dal motor do kupy tak šla spotřeba rapidně dolu a za skoro poslední rok od GO hlavy + Ultimate Diesel z AT je to 4,7l a byla by ještě nižší ale s autem jezdí i žena cca třetinu ročního nájezdu a přesto že jezdí trasy jako já pomaleji, tak má o dost vyšší spotřebu. Ano jezdím na spotřebu a řekl bych že i normálně :) Taky věčně spěchám ale je pravda že kvůli tomu nejezdím 150, to mi za to nestojí, stačí mi mezi 100-120 jen když vezu i synka jedu téměř podle předpisů respektive bezpečněji a ta spotřeba ale díky tomu není nižší a neřekl bych že za to může jeho 23kg který veze auto na víc :) Chci jen říct že jezdit za 4,5l není jen o pomalý jízdě co sem si dřív taky myslel, otáčkoměr využívám v rozsahu až k červený, aspoň mi odpadá myslet na občasný vytočení kvůli regulaci turba :) Prostě sem si po tvým postu připadal jako bych nejezdil normálně, neber te to doslovně ;)

BTW pro mě jízda na spotřebu není trápení respektive mi nedělá problém např. x metrů před cedulí obce sundat nohu z plynu atd.

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

No, víš co, občas jedu dálku, takže pod 5, denně do práce se motám kolem 6,5. Ale jak říkám, na spotřebu nejezdím, prostě jedu, abych měl z jízdy radost, vždyť proto ty plechovky máme ne ??? BTW jinak jezdím Yamahu R1 a kdo nejel 300 km/h na motorce, ví hovno o rychlosti (spotřebu na motorce neřeším, vůbec nevím za kolik to jezdí, prostě to jede :-))

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mám to na 103kw a 317Nm.. Ale přemýšlím o větším turbu, až mi někdy tohle odejde, to taky pomůže, že? :)

Pořád si to nemůžu vynáchválit :) asi chápeš, když jsem před tím měl OC I 1.6i nebo tátovýho sharana 2.0i

Jako aktuální spotřeba se nechá na 5.1l nebo 4.9l ale ta dlouhodobá neklesá... Klesla po těch mrazech o 0.3 ale teď se pořád drží mrcha.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

ahoj

mám oktávku 1,9 PD 77kw DSG najeto 282tis.r.v.2009

mám to lehce čiplý,používám aditivum,jsem obchodák,jezdím pravidelně po již.čechách a vysočině,

couračky po městě,od firmy k firmě,v autě i se mnou je stále min 200kg od plný do plný nádrže mám dlouhodobou spotřebu

od 5,2l až do max.5,6l/100km v techničáku je průměrná 6,1l/100km

jsem max.spokojenej,samozřejmě spotřebu neberu podle digitálu,

ta ukazuje tak o 0,6l mín

v lednu jsme jeli do Itálie 1900km tam a zpět,ve čtyřech tři dvoumetrový chlapy

,totálně narvaný auto,tak náklad 600kg,na střeše box,tam 3 snowboardy a 3 lyže,

spotřeba 5,9l/100km

Odkaz ke komentáři

Já jezdím dlouhodobě za 5,8l.Cca 50km denně.40% mimo město zbytek město nebo obce.Nějak to neřeším jezdím tak nějak normálně.Spíš se mi teď zrazu zvedla okamžitá na volnoběh.A s tím i dlouhodobá na 5,9l.Běžně jsem míval 0,5l/h i se zapnutýma světlama a ventilátorem topení.Teď za stejných podmínek 0,7.Jediné co se na autě změnilo že se vyměnil klimakompresor a klima se naplnila.Může to mít vliv?Chápu že se zapnutou ano ale teď ji mám ještě vyplou.Mám climatic.Hledat v tom nějaký problém nebo si klimatic zapíná kompresor sám ikdyž tlačítko je vypnuté.

Odkaz ke komentáři

Tak to ten starý měl taky.Nebyla střihlá spojka.Měnil se protože byl vadný ventil.No ještě jsem bral naftu na ONU tak jestli to i s tím nějak nesouvisí.Právě mne to překvapilo,protože i v zimě ikdyž nebyl motor úplně zahřátý tak to padlo na 0,5 a spotřeba se držela pořád na 5,8 a teď to během pár dnů stouplo.

Odkaz ke komentáři

Osobně, spotřebu se klimou neřeším, jak píše Sniper, může to dělat i 0,5 l. V zásadě, čím slabší motor, tím to více poznáš jak na spotřebě, tak na zátahu auta, ale "who cares?" .... Přece nebudeme řešit půl litru nafty na 100 ne ? Když jedeš v režimu ECON, tak se kompresor nespíná, tudíž to nemá vliv na spotřebu. Ještě mně napadlo, jestli jsi nepřezul ze zimních 16" na letní 17" ... tam ti taky stoupne spotřeba a v neposlední řadě podhuštěné pneu udělají třeba i litr na 100 km ....

Odkaz ke komentáři

Jen připomenu, že Tomas6 má climatic - poloautomatickou klimu nikoliv climatronic - automatickou klimu. ^_^ Jinak kompresor jede pořád, ale vše záleží na jeho zatížení ( vyrovnání nastavené teploty ).

Jinak třeba v mém případě přechodu z 15" zimních na 17" letní se sportovními gumami se spotřeba sníží o cca 0,5-0,7l. :palec:

Odkaz ke komentáři

Aha, nevšimnul jsem si, že nemá Climatronic, no ono ta spotřeba ti klesně oproti zimě to je jasný, já to myslel jako válivý odpor 16" a 17" kol. Je spočítáno a otestováno, že spotřeba za stejných podmínek stoupne cca o 10%. Samozřejmě, záleží i na pneu a podobně, musí být stejné vstupní podmínky.

Nechci se hádat ale mám za to že:

AUTO - reguluje teplotu s kompresorem (tedy i chladí, když je třeba)

ECON - reguluje teplotu bez kompresoru

nebo se pletu ?

Odkaz ke komentáři

Já to zas nějak neřeším,jen prostě půl roku cca 8000km stejné podmínky a spotřeba 0,5 a teď najednou to vylezlo nahoru a kapnul jsem na toto téma tak jsem se zeptal.Když by se zvedla se zapnutou klimou tak samozřejmě že ano.Ale klima vypnutá stejně jako se starým kompresorem.Spíš mne zajímalo jestli kompresor tlačí i při vypnutém tlačítku.Protože mezi zapnuto a vypnuto ve spotřebě není žádný rozdíl.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...