Přejít na obsah

Black Panther a.k.a Sleeper

Doporučené příspěvky

tak to mozes hodit,kolko ti to tlacilo. Inak je zname,ze tie K03 turba od 5500 otacok zacinaju viac fukat horuceho vzduchu,kedze tam uz ich efektivita rapidne klesa.

Mne to fuka 1,2bar teraz. Vraveli,ze nie je problem tam dat aj 1,4 ,co uz je podla mna trochu privela na to turbo. Vravel som,ze pri tych otackach vrtule uz je na hranici vyvazenia, mozno uz aj za a tym vznikaju turbulencie a turbo ide pomaly do nebicka,zere olej atd.

Preto radsej chcem skusit vacsie turbo,ale zase nie take,kde budem musiet otvarat motor a davat kovane vnutro. Tak musim pozistovat co a ako, ale najneskor buducu jar by som chcel tam mat uz nieco ine.

Uvidime,co na to povie tiez spojka :lol: s inym turbom.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes sme predali stare zimne papucky. Su uz velmi blizko strmenov prednych 312mm brzd, tak som ich predal radsej a kupil disky s TUV aj pre RS brzdy.

Foto starych diskov:

post-13492-0-50205000-1431366011_thumb.jpg

Nove disky na zimu objednane:

post-13492-0-40953000-1431366120_thumb.jpg

Hladal som hlavne podla vahy disku. Som na to zatazeny :loool: Tieto vazia 8,1kg R16.

Pre porovnanie tie co som predal vazili 9,2kg jeden.

Odkaz ke komentáři

takze co hovorite na toto. Spekulujem dalej a natrafil som na dieselpower fore na taketo krasne fotky od usera marena tdi: vedenie made by marena tdi.

Je tam pouzity Seat sport IC, vedenie na mieru. Pytal som sa ho co a ako.

Lebo hlavny problem by bol,ze vacsina ludi ak ma vyvody na jednej strane, tak reze otvor do vnutra vystuhy a znefunknci hlavu srubu,co drzi vystuhu. toto ja robit nechcem.

Marena tdi to vyriesil tak,ze podliezol vystuhu. Sice to trocha zvysi dlzku vedenia,ale je to krajsie riesenie ako rezat vystuhy. No ja stale mam pocit,ze ten seat sport IC je prilis velky a len sposobi zvacsenie turbodiery a to ja nechcem riskovat. Chcem dat nieco mensie.

Tu su obrazky seat sport IC na oktavii:

post-13492-0-40737700-1431608984_thumb.jpg

post-13492-0-54543200-1431608996_thumb.jpg

Cize chcem dat IC s vedenim na jednej strane,ale mensi. Vedenie rur si chcem dat zrobit na mieru u nejakej zvaracskej firmy. Pisal som uz par firmam, uvidime aka bude odpoved.

Pozeral som zatial ,aky FMIC kupit a zatial sa mi velmi pozdavaju IC od Turboworks. Maju kvalitne vnutorne rebrovanie a vyzera,ze su kvalitne.

Konkretne pozeram tento:

http://www.tuningshop.cz/-190/intercooler-turboworks-400x300x76-jednostranny/

Cize jadro tam bude tak 300x300x70 = 900cm stvorcovych plocha

SEAT IC ma jadro 370x380x60 = 1406cm stvorcovych plocha

Plus seat IC je dlhy a rury na mieru tam vojdu len tak tak.

Turboworks ma 40cm dlzku BEZ vstupov - cize ratam celkova dlzka 45cm

Seat IC ma 52cm dlzku komplet

Teda pri turboworks mam 7cm na boku k dobru, kde akurat prejde jedna rura 54mm a este tam bude volno.

Rozmyslal som aj nad trocha vacsim:

http://www.tuningshop.cz/-190/intercooler-turboworks-450x300x76-jednostranny/

Ale to uz by bolo tiez len tak tak - s vyvodmi dlzka 50cm. Ale zasa uz ma vacsi objem a vacsia turbodiera.

Lebo hlavny problem s turbodierou je na ciastocnom plyne - kde idete pod plynom, zrazu povolite plyn - RJ musi znizit tlak a odfukne vsetok tlak cez BOV- spravne DV - deceleracny ventil a vyfukne vsetok tlak a ked hned zas potrebujete plny tlak v otackach, tak to trva kym to nafukne zas..

A tomu sa chcem vyhnut co najviac.

Mam aj original Forge BOV - testujem ho .Potom popisem co a ako :palec:

Odkaz ke komentáři

inak som si aj tak cital a rozoberal temu aky ma viskozita oleja vplyv na spotrebu a vykon motora. Tak cim viskoznejsi/tekutejsi tym lepsia spotreba a aj mierne zvysenie vykonu - mensie straty.

Zaujalo ma to aj v suvislosti s tym,ze lejem do auta 5W50 . Predtym tam bol 5W40 a po prvej vymene som si vsimol,ze mi trosku isla spotreba dohora. Kto vie,aku to ma aj vahu pri merani vykonu motora. Ci len na urovni statistickej chyby merania,alebo to ma nejaky signifikantnejsi ukazatel.

Teraz idem o tyzden menit zas olej a uz mam objednany opat Mobil 1 5W50, ale rozmyslam aj nad alternativou,ze na jesen tam uz hodim 5W40 a na jar tam dam aj pridavny chladic oleja a necham 5W40.

Odkaz ke komentáři

chalani ,otazocka. Dnes som menil pruziny za eibach. Predok vymeneny ,zadok nie :( . Musim kupit nove horne gumene podlozky,tak sme zadok ani nerobili a hlavne sme nevedeli ako vybrat vzadu pruzinu.

Je tak malicka ,ze sa neda stiahnut stahovakom a nevedeli sme ,ako polozime rameno nizko na to,aby sama vypadla. Povolili sme len tlmic a stabilizator.

Aky je najlahsi trik ,ako lahko uvolnit tu zadnu pruzinu bez pouzitia stahovaka na 4x4?

Odkaz ke komentáři

Kocka87:tu posielam foto original misiek . Rozdiel je,ze original maju tu dosadaciu hornu cast pre lozisko o 1cm vyssie. A je tam hlbsie tvarovane vnutro na tych znizenych miskach teda ako som spominal,horny gumeny doraz vojde viac do misky. Plus sme aj prisli na to,ze som este pod loziskom mal dalsiu vymedzovaciu podlozku,ktora sa dava v pakete spatne cesty. Cize realne mi predok siel dole o -2cm podlozky a -3cm pruziny . Ale realne to vyzera asi ako - 4cm. No neviem. Uvidime,ked znizim aj zadok.

post-13492-0-88252800-1432314056_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Neni zac. Tak fotit som ledva stihal. Boli sme v plnom pracovnom nasadeni.

Hej,zadok je riadne vysoko :D . Rozmyslal som dat tam aspon 100kg cementu,nech to ide dole naoko :D . Cupi ako nasrany pitbull. Snad zajtra sa podari aj ten zadok.

To Milos0785:odpisem ti tu. Nechcem Marovi zasierat jeho topic :) .

Skusal som aj pacit. Vobec nepomohlo. Pohlo sa to max 5mm nizsie. Asi mam dlhsie zadne pruziny kvoli tomu paketu spatne cesty a pruzina tam drzi poriadne. No snad to poriesim.

Odkaz ke komentáři

Tak konecne vymenene aj zadne pruziny. Bol to porod. Trebalo odsrubovat obe zadne ramena,uvolnit strmen,kedze inak by sa nedala vybrat sruba horneho ramena. potom sme to museli naspanovat pajserom a pouzit aj stahovak na pruziny,kedze su tam horne a dolne ulozenia s takymi vystupkami a original dlha pruzina sa nedala len tak lahko vybrat. Eibach uz tam isla krasne,kedze je kratka.ta isla uplne bez stahovaka.

Drzi to krasne v zatackach.

Ukazka rozdielu medzi pruzinami:

post-13492-0-37426100-1432401278_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

no realne ta zadna eibach pruzina je dlha asi ako dialkove ovladanie od TV :D

Tiez som najprv rozmyslal nad lowtecom, hlavne, ked on ma vpredu -4cm,vzadu -3cm, ale potom som to vymyslel nejako s tou miskou a moze byt aj tak.

Podvozok som vyskusal na zatacke "vracaku" tocena dohora na most ,najdazd. Predo mnou insignia CDTI 4x4,musel mat este aj podlozky,lebo mu kola uz pozerali spod podbehov. Pekne lialo a asi mi chcel ukazat,ako mi v tej zatacke ujde :D Dupol na to,ale marne :P . V tom lejaku som uz zapojil vsetky zmysly,ci necitim,ze auto uz smyka von zo zatacky,nie,ze zahrajem gulecnik o ostrovceky, ale na pocudovanie drzalo ako pribite.

Viac to uz znizovat nebudem. Chcem mat max.komfort pri co najvyssej stabilite. Uz mam kupene nove gulove capy a silentbloky aj tie plne z audi TT. Takze predok este viac prituhne a to bude uz si myslim max . spokojnost.

Cize mame vyssi vykon,lepsie brzdy,lepsi podvozok. Teraz este doriesit ten FMIC a potom uz len sa rozmysliet co s vykonom dalej.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak zatial maly update: nic sa zatial nerobilo ohladom hardware ,nakolko nebolo casu a teraz asi s najvacsou pravdepodobnostou sa stahujem do ineho mesta za lepsou pracou - teda lepsie platenou :lol: aby na tie upravy aj bolo.

Takze minimalne na dva tri mesiace som odstaveny od dalsich planov, kedze auto musim vyuzivat .

Jedine,co sa teraz bude robit, je oprava skrabancov od klucov, trojstupnove lestenie laku u kamarata plus nejake karnaubske vosky ,sealanty, atd. :ph34r:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak ja som to riesil tak,ze som najprv vodnym papierom 2000 prebrusil skrabanec, potom zatrel zakladnou farbou,nechal stvrdnut. Potom som to zasa presiel 2000kou s vodou. Na to som dal kryci bezfarebny lak. Ten som jemne pribrusil 2000 a rozlestil rucne brusnou pastou,aby nebolo vidno smirglovanie. Tak som to nechal mesiac postat a dal som to kamaratovi.

Ten to este zbrusil jemne 2500 a 3000 sa mi zda lestickou, potom pokracoval brusnymi pastami a zalestil to ako to slo.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...