Přejít na obsah

Při vysoké rychlosti je cítit spálenina / olej

Doporučené příspěvky

Čus...

nevím kde na to hledat odpověďi...

ale občas když u O1 RS jedu cca 170-200kmh , třeba když na dálnici jedu 140kmh v levým a ze zadu se vyvalí superb nebo nějaký bavor co hrozně spěchá tak holt musím přitlačit.

Pak je cítit spálenina od motoru, je to cítit uvnitř auta i venku. Nikde nic nečoudí, žádné chyby nelogujou a auto jede normálně... Když pak jedu v klidu zase tak to zmizí.. je to fakt jen od těch cca 170+

Co to může být ? Někde třeba nějaký ukápnutý olej který se při zátěži vypaluje nebo nějaká netěsnost výfukových plynů ? Nikdy v té rychlosti nejedu dlouho.

Díky za případné info po čem koukat

Upraveno uživatelem Footman
Odkaz ke komentáři

myslím, že otáčky to nebudou... občas "profouknu" dvojku / trojku až k hranici 6.000,- a nic... je to čistě při vysoké rychlosti na pětku s plným plynem. Spíš jestli to není ta spojka jak říká duke_luke.. občas pri couvání slyším při začátku rozjezdu takový decentní chroupnutí.. poslední dobou i při 1 a 2ce.. když jedu opravdu zlehka skoro bez plynu a nechám zabrat spojku tak to trochu chroupne.

Smrad spojky znamená co ? Že odchází ? Chystám se chipovat takže bych rád věděl, jestli nemám raději pošetřit ty peníze na spojku :blink:

Odkaz ke komentáři

Při klouzání spojky, ale zase rychle vyletí otáčky a auto moc nezrychluje, to teď dělá mě, ale že bych cítil nějakou spáleninu to neee. Je ale pravda, že jak mi to začne klouzat, tak povolím plyn aby se spojka chytla a pak jedu dál, takže se asi nemá ani co spálit nebo už se na té lamele nemá co spálit :D

Odkaz ke komentáři

ještě mi ani jednou neproklouzla, zabírá ve středu a když jedu na plný plyn dvojku tak bere všechno... (což dle odhadu dává větší perdu než plná pětka)...

Dá se nějak zjistit stav spojky, aniž by se to celé rozebíralo ?

Nějaká babská rada??? třeba 3x kolem lídlu pak zacouvat přes přechod a zajet do podzemních garáží a když to chcípne je spojka v prdeli.. nebo tak něco ? :loool:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 roky později...

čaute, tiež mám podobný problém octavia 2 rs tfsi r.v 2006 cca pri 160 - 170 km/h zacítim trošku smrad akoby olej. Keď tomu pritlačím v 2ke 3 ke tak nič. Proste iba keď to dlchšie točí napr v 6ke na podlahu. Keď potom uberiem plyn prestane to. Zatiaľ som dolial 0,5l oleja na cca 7000 km.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...