Přejít na obsah

Ideální provozní teplota oleje

Doporučené příspěvky

• o 9 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Ahoj, pořád se nemůžu zbavit pocitu, že se mi málo zahřívá olej. Při venkovní teplotě 25 stupňů a jízdě po dálnici 25km, se mi teplota oleje nedostane přes 85 stupňů. Mám po výměně EGRu . EGR měnil autorizovaný servis. Není třeba udělat nějaký nastavení, který servis opomněl a tím pádem něco nefunguje jak má? Nebo se pletu? Díky za odpovědi. Marcel.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Zdravím Vás

Malinko bych chtěl rozvést toto téma. Teplota oleje se pohybuje mezi 72-85°C.

Jak se chovat k autu při této teplotě oleje. Turbo trpí následkem okamžitého vypnutí motoru po velké zátěži,ale nikde není psáno jak ji mám poznat(dle hodnot na MAXIDOTU). V našem případě může pomoci teplota oleje.

V doporučení je psáno, že po velké zátěži je dobré snížit otáčky a nebo nechat motor běžet bez zátěže 1.min.Lze to odhadnout z teploty oleje, která má na tom vliv.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Podstata je aby bol motor zahriaty kavpalinou na prevádzkových 90° a olej na dajme tomu 65° musí mazať dobre ,skúste doňho pri tejto teplote vopchať prst a zasmejeme sa :prcprc: v dobe dnešných riedkých olejov by som ten spodok nejak nedramatizoval,hlavne na vrchu to neprepáliť na nejakých 130°°,potom to už maže ako darling vodou.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Ahoj, mám O2 CHFC rv2012 (380kkm) cca 4 měsíce. Teď když byla venkovní teplota okolo 30°C všiml jsem si že na dálnici po dlouhé jízdě při rychlosti 140-170km/h (samozřejmě v Německu😉) mi teplota oleje leze až k 127°C 

Při běžné jízdě mimo město 90-100km/h je teplota okolo 115°C

Mám tedy otázku, jsou tyto teploty normální? Případně kde by mohla být chyba/závada? 

Upraveno uživatelem Billy___cz
Odkaz ke komentáři

Menší poznatek. Jízda cca 600 km a teplota oleje po dálnici se držela mezi 105-120 stupňů. Pri opětovné cestě také 600 km po dálnici se teplota začala pohybovat ke 127 stupňům s tím že nám po cca 300 km jízdy hlásil PPC kontrolu oleje v motoru. Kontrolou motorového oleje bylo zjištěno, že je olej na spodní hranici měrky. Doplněno bylo cca 0,7 L a poté se již teplota nedostala přes 105 stupňů. Tzn. že jakmile je méně oleje, tak stoupá i teplota a dochází k nedostatečnému ochlazování. Překontroluje tedy i hladinu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...