Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

No já zas zítra budu měnit olej a původní náplň byl repsol elite a teď zkusím schell helix ultra 5w-40 tak uvidím sehnal jsem ho za dobrej peníz tak uvidím :lool:

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

zdravim vas,

popri vymene turba idem si spravit rovno aj udrzbu, cize idem kupit olej, len neviem presne aky?

mam Octavia II 1,9 TDI PD 77kw kod motora je BLS, r.v. 2007. V motorovom priestore je nalepka o vymene s tym, ze je tam ako olej ovedene SLX, co je castrol, chcem to vymenit za iny, ale neviem presne specifikaciu.

V serviske som nasiel len jedine:

VW 506 00 Dieselmotoren, auser PD-motoren

ak to dobre chapem, tak by tam mal ist tento?

problem vsak je, ze uz tam nechcem liat longlife, ale chcem prejst na pevny interval vymeny oleja, a neviem nikde najst, aku specifikaciu, ake niecoWcislo a VW xxx xx ma ten olej mat..

vedel by mi s tymto niekto poradit, resp. kde by som taku info mohol dostat?

vdaka vopred

Odkaz ke komentáři
zdravim vas,

popri vymene turba idem si spravit rovno aj udrzbu, cize idem kupit olej, len neviem presne aky?

mam Octavia II 1,9 TDI PD 77kw kod motora je BLS, r.v. 2007. V motorovom priestore je nalepka o vymene s tym, ze je tam ako olej ovedene SLX, co je castrol, chcem to vymenit za iny, ale neviem presne specifikaciu.

V serviske som nasiel len jedine:

ak to dobre chapem, tak by tam mal ist tento?

problem vsak je, ze uz tam nechcem liat longlife, ale chcem prejst na pevny interval vymeny oleja, a neviem nikde najst, aku specifikaciu, ake niecoWcislo a VW xxx xx ma ten olej mat..

vedel by mi s tymto niekto poradit, resp. kde by som taku info mohol dostat?

vdaka vopred

Pro tento motor je specifikace VW 507.00, 504.00 5W-30 - pro proměnný servisní interval i pevný

Jinak zde je stránka o olejích a jejich použití : http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/...-pro-diesely-VW

Počítám s tím, že tvůj vůz je vybaven DPF !!!!!

Odkaz ke komentáři
....Octavia II 1,9 TDI PD 77kw

nafťáky - kromě PD motoru

Lisi se nejak vubec ty oleje benzin - nafta? Ted me ceka vymena a objednal jsem to co tam dali minule. ARAL III LL 5W30 (zminujou se tam o starsim typu motoru FSI, ale jinak se tvari univerzalne)

Odkaz ke komentáři

vdaka za info vam!!

tak som si doniesol knizku, tam som nasiel, ze pre motor s DPF ide olej VW 507 00 a podla servisky mam motor s DPF - v kode to obsahuje kod 7GG.

ale castrol tam liat nebudem, divocinu nejazdim, tak skusim pohladat daco lacnejsie....

ak mate skusenost, rad si ju precitam :-)

este raz vdaka!

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Dotaz--Zdravím ,dotaz dnes my měnily v servisu mnou koupený olej longlife 50700 5w-30 valvoline ,proč je černý i po výměně - jen domů cesta 300m -nevím kde je vypouštěcí šroub vypadáto jak kdyby to nedělal i vůně je jiná než nový olej, díky za radu mám OC II 3 týdny , na Felicii měnil sám.

Odkaz ke komentáři

Jedna otázka Off topic (ak to tu je tak ma popravte na sprúvny link)

Nestalo sa vám že vám z nočoho nič svieti hladina oleja?

už sa mi to stalo dva krát. olej je po jazde v strede bodkovaného pola na ryske takže predpokladám že ho je dosť.

Zaujímavé je že kontrolka nezanechala žiadnu chybu v budíkoch či RJ motoru.

Po vytiahnutí rysky a zasunutí naspäť kontrolka zhasla :palec: divné :(

najazdené 11270 cca, BXE

Odkaz ke komentáři

Ja mám MR11 a tu mi návod píše:

Kontrolné svietidlo svieti:

Ak svieti kontrolné svietidlo, pravdepodobne je príliš malé množstvo oleja. Čo najskôr skontrolujte hladinu oleja resp olej doplnte.

Ako varovný signál zaznie akustická signalizácia (1 pípnutie).

....

Ak otvoríte veko motorového priestoru na dlhšie ako 30 sekúnd kontrolka zhasne. Ak nebol olej doplnený kontrolné svetlo sa asi po 100km opäť rozsvieti.

Tak preto mi to zhaslo :o

Dufam nemam posrate to čidlo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o měsíc později...

Zdravím, Kúpil som Octaviu II 1,9 TDI 77 KW model. rok 2008 bez DPF, interval QG1. Pri poslednej výmene použili olej Mobil super 3000 FE 5W-30. Neviem či je tento olej správny pre interval QG1, nenašiel som schválenie VW pre tento olej. Môže tam zostať alebo ho mám vymeniť, aký olej použiť? Ďakujem Peter

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...